Klinika restorativne fiziološke regulacije medicine

konzultacije:
+7 (978) 769-01-38, +7 (978) 844-53-51, +7 (978) 722-88-54, +380 (6562) 9-39-60

Skype: biocentr biocentar
E-pošta: [email protected]

  • Pročišćavanje, restauracija,
    pomlađivanje tijela
  • Liječenje teških kroničnih bolesti (uključujući autoimune, alergijske)
  • Endokrinologiju. gerontologija
  • Rehabilitacija oboljelih od raka
  • Smanjenje težine. gladovanje
  • alergologije
  • imunologija
  • gastroenterologija
  • dermatologija
  • kardiologija
  • parazitologija
  • pedijatrija

Sveobuhvatna bolnica za liječenje i rehabilitaciju (uključujući bolesnike s rakom)

Adresa klinike: Ruska Federacija, Republika Krim, Feodosia, ul. Admiral Boulevard 7-A

Primjena unutarnje gline

Kako pripremiti glinu za internu uporabu

Za primjenu u unutrašnjosti bolje je koristiti čistu, masnu, glatku glinu bez dodatka pijeska i stranih uključaka. Bolje upotrijebite glinu, uzeti u jednom komadu. Break briketa, razbiti na male komadiće, koji je, pak, koristeći bocu ili mort, slomiti u prah - što je manje moguće. Što je razrušena glina tanja, to će biti pristupačnija sunčevim zrakama, ona će apsorbirati više zraka i postati još više obogaćena radioaktivnim nabojem. Zatim prosijati prah kroz sito da biste dobili osloboditi od nepotrebnih nečistoća, odbaciti sve male stvari. Izložite gotov prah suncu. Glina je spremna za uporabu.

Kako uzeti glinu

Glineni prah se otapa u potrebnoj količini vode. Onda pijte sve - i vodu, i glinu - u gutljajima, ali ne u jednom gutljaju. Ako na dnu čaše ne ostane mnogo gline, možete joj dodati još vode i popiti je. Zapamtite da nikada ne smijete koristiti metalne žlice. Clay prah, razrijeđen u hladnoj vodi, morate uzeti samo prije jela.

Ako pacijent preferira uzeti prašak zajedno s drugim pićem, preporučuje se to učiniti s infuzijom metvice ili drugih ljekovitih biljaka, ali bez šećera. Možete dodati malu količinu meda. Nikada nemojte piti glinu s mlijekom ili kavom, osobito s toplim ili alkoholnim pićima. Najbolje je piti glinu hladnom vodom, možete je uz domaći sok od grožđa dodati glinenoj vodi nekoliko kapi limunovog soka. Oni koji vole uzeti prah u suhom obliku, pitke vode, mogu se savjetovati da stavite mali komad gline u usta, pustite da se otopi u ustima, a zatim ga progutajte s malom količinom vode. Na taj način ojačate zube i poboljšate probavu.

Upotreba gline iznutra blagotvorno djeluje na evakuaciju šljake. Ako primijetite da uzimanje gline na početku liječenja uzrokuje zatvor, onda je to siguran pokazatelj da imate ozbiljnu bolest gastrointestinalnog trakta. U tom slučaju, tijekom dana, malo, pijuckajte veliku količinu prilično lagane glinene vode.

Koju količinu gline uzeti

Potrebno je regulirati količinu gline koja se uzima, ovisno o potrebama tijela. Šteta ne donosi glinu, ali u nekim slučajevima može izazvati neugodne reakcije. Uz slab želudac, počnite piti vodu uz dodatak malih količina gline, tj. Nemojte odmah koristiti gustu otopinu. Kasnije, nakon što se naviknete na tijelo, možete uzeti pola čajne žličice, a zatim uzeti pola, uzimanje do dvije žlice odjednom, ili u malim porcijama tijekom dana. Djeci je potrebna jedna žličica. Dojenčad se bez straha može davati 1-2 čajne žličice. Nemojte hraniti dojenčad mlijekom u prahu ili pasteriziranim mlijekom. Kada odrastu, možete im dati vodu s glinom, dodajući med, po želji.

Normalna doza za odraslu osobu je 2 žličice praha gline dnevno. Ako uzmete veću količinu, to će biti previše u prehrani. Naprotiv, ljudi koji trebaju dobru prehranu i obnovu zdravlja mogu popiti do četiri čajne žličice dnevno; dva ujutro i navečer prije spavanja. Najbolje je uzeti glinu ujutro - odmah nakon buđenja i uvijek prije jela. U jutarnjim satima nema mnogo vrijednosti, osobito nakon izrade gline.

Ako imate bolove u želucu i unos gline također ih uzrokuje (to jest, daje prejaku reakciju), onda bi glinu trebalo zamijeniti neko vrijeme s limunovim sokom razrijeđenim vodom. Ako je uporaba gline popraćena bolom, ona mora biti magnetizirana - tada se lakše prenosi i postaje čak dvostruko učinkovitija.

Liječenje gutanjem može trajati nekoliko mjeseci ili čak godinu dana. No, ipak je preporučljivo povremeno praviti stanke kako se ne biste navikli na svoj želudac. Primjerice, uzmite glinu 21 dan, a zatim napravite pauzu za devet dana. Naravno, svaki pacijent treba mjeriti trajanje liječenja svojim stanjem i potrebama.

Dok unosite glinu unutra, čuvajte se od uzimanja drugih lijekova i davanja injekcija: nema smisla uzimati glinu da biste se riješili otrova, a istovremeno se najezite novim medicinskim otrovima!

Što je češće moguće, glina bi trebala biti izložena zraku, a posebno suncu: neka sunčevo zračenje akumulira!

Otopinu gline čuvajte na suhom mjestu u staklu ili glinenoj posudi.

Učinkovitost djelovanja gline kada se daje

Glina je radioaktivna jer je ispunjena solarnim magnetizmom. Sastoji se od toliko minerala koje naše tijelo treba, a osim toga, ima divnu sposobnost eliminiranja naših bolesti. Prolazak kroz cijeli gastrointestinalni trakt - od usta kroz želudac do crijeva - glina daje snagu i život cijelom organizmu. Radioaktivne čestice gline stimuliraju sluznicu želuca i crijeva i time aktiviraju njihovu probavnu funkciju. Glina obnavlja sve oslabljene stanice, daje tijelu mikroelemente i minerale (kalcij, željezo, magnezij, kalij, silicij, itd.) U najprobavljivijem obliku. Glina daje upravo one mineralne soli koje nam nedostaju, opskrbljujući ih u dozama koje najbolje odgovaraju našem tijelu. Osim toga, apsorbira sve toksine, otrove, gnojne tvari, višak kiseline i uklanja ih iz tijela, potpuno ga čisteći.

Kao što je već spomenuto, glina daje tijelu minerale. To je znanstveno dokazano: analiza ljudskih izmeta, koja je uzela glinu, otkrila je odsutnost mineralnih tvari u glini. To jasno pokazuje da su te tvari apsorbirane u tijelu. Ta je okolnost važna jer su mineralne tvari vitalne. Tijelo ih koristi u formiranju novih tkiva, kostiju, zuba, krvi, tako da djeca moraju odrasti, te stoga ne mogu biti lišena mogućnosti da piju zemljanu vodu.

Sve anemične, limfne bolesti, koje pate od nedostatka mineralnih tvari ljudi, medicinskih sestara, medicinskih sestara moraju stalno piti tu vodu.

Giht, aterosklerozu, dijabetes, bolesti kože, krvi, jetre, žučni mjehur, bubrege i mnoge druge treba liječiti gutanjem. Kod anemičnih osoba došlo je do demineralizacije stanica, tako da nemaju snagu.

Nakon osam dana liječenja glinom, može se primijetiti da se broj crvenih krvnih stanica (eritrocita) u tih bolesnika povećava i da se njihov ten poboljšava. To se može provjeriti testom krvi prije i nakon uzimanja gline.

Crvene krvne stanice u glini pronalaze novu energiju koja im pomaže da ojačaju i obnove, a zatim sudjeluju u restrukturiranju tkiva. Kao rezultat liječenja, poboljšava se funkcija bubrega, jetre i žučnog mjehura, te se postupno dolazi do oporavka.

Budući da glina stimulira sluznicu probavnog trakta i regulira rad crijeva, njezina uporaba daje izvrstan učinak na bolesti probavnog trakta. Sve bolesti želuca i crijeva mogu se izliječiti glinom iznutra.

Svi su ljudi više ili manje bolesni, njihova tijela su iscrpljena. To vrijedi za sve: i za seljane, a posebno za građane. Stoga je uzimanje praha od gline unutra nužno svima. Čisti tijelo, štiti nas od bolesti i daje nam izvor nove energije. U svakom slučaju, možete dobiti dokaz o njegovom djelovanju dezinfekcije, otapanja i čišćenja: nakon uzimanja prvih žlica, vaš urin će postati mutniji, a fekalna masa će potamniti. To znači da je glina dobro obavila posao u vama i izbacila toksine koji su se nakupili u tijelu. Ako nastavite uzimati glinu, postupno će se sve vratiti u normalu: urin će se pretvoriti u jantarne boje, a izmet tamno žut, prirodan. Neće mirisati, jer će glina uzeti otrovne plinove.

Ponekad se na početku liječenja može činiti da se bolest pogoršala i da ste se počeli osjećati još gore, ali to nije tako. Glina privlači toksine, uklanja ih iz tijela i potiče zacjeljivanje. Tretman glinom je koristan za žene tijekom trudnoće i dojenja.

Da biste osigurali sterilizaciju bilo kojeg pića, samo dodajte malo gline. U slučaju epidemije, glinu treba koristiti kao baktericidno sredstvo.

Općenito, bolest treba smatrati nedostatkom radioaktivnih tvari u tijelu, dok glina tijelu daje upravo ono što joj je potrebno. Unutarnja glina čista je i prirodna, a prljavština nije u glini, već u tijelu pacijenta.

U kasarnama, zatvorima i drugim ustanovama, gdje se infekcije brzo probijaju i brzo šire, kao i na brodovima, glineni prah bi uvijek trebao biti na oprezu. Ovaj lijek neće donijeti nikakvu štetu, ako ga ne uzimate nepotrebno iu velikim količinama, što slijedi.

Ne treba zaboraviti da važnost tretiranja gline nadmašuje samu fizičku koncepciju, jer glina također ima snažan učinak na dušu i duh osobe - ona je pročišćava moralno i duhovno.

Ako ste vjernik, ako imate povjerenja u duhovnu snagu, onda prije nego što popijete svoj "divni prah", podignite čašu s vodom i glinom baš kao što svećenik podigne čašu i pošalju dobru ideju Svemogućem Stvoritelju. Ponovite za sebe da je glina Božja tvorevina, da je u njoj sadržana moć Stvoritelja. Mislite da ovaj plodni prah prodire u vaše tijelo i širi se njime božanskom snagom sadržanom u njemu. Glina će vas moći zauvijek osloboditi svih fizičkih, moralnih i duhovnih nečistoća.

Piti recenzije gline za mršavljenje

Pozdrav dragi čitatelji. U članku se govori o glini za mršavljenje. Mi ćemo vam reći koje su vrste gline i kako ih koristiti u obliku obloga za gubitak težine tijela, trbuha, bedara. Reći ćemo vam kako se glina može uzeti, pripremiti recepte s glinom za mršavljenje i dati povratnu informaciju djevojkama koje su izgubile na težini uz pomoć gline.

  • Plava glina za mršavljenje
  • Crna glina za mršavljenje
  • Bijela glina za mršavljenje
  • Zelena glina za mršavljenje
  • Žuta glina za gubitak težine
  • Crvena glina mršava
  • Kako uzeti glinu
  • Čišćenje gline
  • Glina - kontraindikacije
  • Slimming glina - recenzije

Kozmetička je glina djelotvorno prirodno ljekovito sredstvo koje je nastalo u utrobi zemlje prije milijun godina pod utjecajem kompleksa geoloških i bioloških procesa.

Jedinstvena svojstva gline dugo su privlačili pozornost kozmetologa, nutricionista i specijalista u tradicionalnoj medicini, nastojeći biti zdravi i lijepi. Postoji nekoliko vrsta gline koje se uspješno koriste za mršavljenje:

Plava glina jedna je od najpopularnijih vrsta kozmetičke gline. Ova glina ima poseban sastav, uključujući i sve neophodne za naše tijelo: kalij, magnezij, željezo, aluminijev oksid i mnoge druge. Bogat je i rijetkim elementima: silicijev dioksid, kobalt, jednostavni silicij itd.

Silikon daje elastičnost kože i kose i obnavlja njihovu strukturu iznutra. Aluminij ima učinak pletenja, čime izglađuje bore, vraća glatkoću i poboljšava konture tijela i lica. Željezo sudjeluje u metaboličkim procesima, hrani tkiva kisikom, ubrzava oporavak oštećenih područja.

Plava glina za mršavljenje može se uzeti oralno i koristiti za omatanje.

Uzmi 1 žličicu. Glina s klizačem i otopiti u čaši vode, promiješati. Za bolje otapanje, ostavite plavu glinu stajati 5-10 minuta. Zatim ponovno promiješajte i pijte u malim gutljajima (ne u jednom gutljaju).

Tečaj gline za gutanje - 21 dan. Bolje je uzeti glinu ujutro, 30 minuta prije jela, a ako ga uzmete u večernjim satima, zatim sat vremena nakon obroka.

Postoji još jedan način korištenja za 4 tjedna:

  • 1 tjedan - pola žličice u čaši tople vode;
  • 2 tjedna - 1 žličica u čaši vode;
  • 3 i 4 tjedna - 1 tbsp. plava glina u čaši vode.

Takva se shema može primijeniti kada već imate iskustva s uzimanjem gline.

Učinak ovog recepta temelji se na principu “saune”, što je iritantan učinak senfa na kožu. Za korištenje trebat će vam:

Prah od gline pomiješajte s senfom, dodajte vodu. Stalno miješajte kako bi spriječili nakupljanje. Smjesu treba temeljito promiješati tako da se senf ravnomjerno raspodijeli, inače možete dobiti opečenu kožu.

Nanesite smjesu na bokove, stražnjicu, trbuh i struk. Smjesu koristite samo na označenim problemskim područjima. Zamotajte tretirane površine s filmom.

Da biste pojačali učinak "saune", možete nositi toplinsko rublje na vrhu. Namočite smjesu na kožu koliko god možete ("pecite"!), Ali ne više od 40 minuta. Isperite smjesu toplom vodom i sapunom, nanesite hidratantnu ili hranjivu kremu.

Da bi se postigao naglašen rezultat, potrebno je obaviti obloge od gline s senfom 8-15 puta dnevno ili dva dana kasnije.

Blue Clay Slimming Wrap - Video

Crna glina sadrži u svom sastavu niz značajnih za tijelo elemenata u tragovima i minerala: dušik, magnezij, kalij, kalcij, kvarc i drugi. Zajedno imaju blagotvoran učinak na tijelo:

  • ovalni oblik lica i tijela se stežu i dobivaju jasnije konture;
  • nestaje celulit, strije i masne naslage;
  • ubrzava se protok limfe i krvi;
  • organizam je očišćen od šljake i toksina;
  • ubrzava metabolizam i razgradnju masti;
  • oteklina nestaje.

Crna glina savršeno njeguje, vlaži kožu, trajno uklanja masni sjaj, zateže pore, sprječava nastanak i produbljivanje bora. No, najvažnija stvar za nas je da je crna glina pravi fat burner. Pod utjecajem postupaka gline dolazi do postupnog, ali trajnog i sigurnog gubitka težine.

Učinkovitost gubitka težine nakon ovog omata, kao iu slučaju plave gline, objašnjava se djelovanjem "saune". Osim gubitka težine, računajte na značajno smanjenje celulita, strija i mršavosti kože. Za jedan oblog trebate:

  • 3 tablica. žlice crne gline;
  • 1 žličica crvena paprika;
  • 1 žličica med;
  • 3-5 kapi eteričnog ulja citrusa.

Stavite posudu u komponente, dodajte toplu vodu i promiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili. Voda treba toliko da dobije gustu kašu.

Odaberite vruće tlo crvenu papriku, ne uzimajte slatko brašno, inače nećete dobiti željeni učinak. Med, odabrati prirodnu tekućinu, očvrsnuti ili otopiti u vodenoj kupelji neće raditi.

Smjesu nanesite samo na problematična područja, npr. Na želudac. Obložene površine omotati filmom na vrh i ostaviti stajati 30 minuta. Ako se puno peče - isperite prije. Uz svako ponavljanje folije, postupno povećavajte vrijeme postupka, ali ne prelazeći istih 30 minuta.

Završni tečaj - 8-15 postupaka. Za gubitak težine bolje je svaki dan obaviti obloge s paprom i crnom glinom. Ako želite, tečaj se može ponoviti na vrijeme.

Bijela glina, ili na drugi način - kaolin, izvrsna je za čišćenje organizma od toksina i šljake, jer je nadaleko poznata po svojim adsorbirajućim svojstvima.

Sadrži bogat kompleks makro i mikroelemenata, korisne mineralne nečistoće i biološki aktivne tvari koje su vrlo važne za tijelo: kalij, fosfor, aluminij, kalcij, kobalt, magnezij i drugi.

Kozmetičari cijene bijelu glinu zbog njezine lakoće korištenja i širokih mogućnosti:

  • koža se čisti, izbjeljuje, vraća elastičnost i ton;
  • starosne pjege, crvenilo, piling nestaju;
  • glina sprječava starenje, smanjuje bore;
  • aktivira cirkulaciju krvi i metaboličke procese;
  • rane i ogrebotine liječe, upala i iritacija nestaju;
  • adsorbira proizvode raspada i uklanja ih kroz znojne žlijezde kože.

Glavna metoda korištenja bijele gline za mršavljenje je omatanje, ali bijela glina visokog stupnja pročišćavanja uzima se oralno: piti za čišćenje tijela.

Recikliranje bijele gline koristi se za mršavljenje, ali učinkovito uklanja celulit, strije, liječi tijelo kao cjelinu i poboljšava kvalitetu kože. To je vrlo koristan i učinkovit postupak koji se može obaviti kod kuće.

Alge za umotavanje moraju se unaprijed pripremiti - napuniti odgovarajućom količinom zgnječenih algi vrućom vodom u omjeru 1: 4 i pustiti da se nabubre 20 minuta. Nemojte koristiti vodu čija je temperatura iznad 60 stupnjeva kako se ne biste lišili većine korisnih svojstava ovog prirodnog proizvoda.

U glinu dodajte vodu, prisjećajući se miješanja, dok ne dobijete homogenu gustu masu. Pomiješajte glinenu masu s natečenim algama i pomiješajte. Nanesite smjesu na očišćenu kožu i omotajte filmom.

Namočite smjesu na koži 30 minuta u mirovanju, poželjno ležeći. Svakako se pokrijte pokrivačem - to će vas zagrijati i pomoći vam da se bolje zagrijete kad se umotate. Zatim uklonimo film i operemo kožu s toplom vodom, nanesemo hidratantnu kremu.

Ponovite toplu zamotajte s algama i bijelom glinom za gubitak težine svaki drugi dan. Cijeli tečaj je 8-12 postupaka.

Zelena glina je dobar prirodni biostimulant. Korisnost i djelotvornost njegovih učinaka na kožu leži u komponentama uključenim u njegov sastav.

Sadrži mineralne soli, biološki aktivne tvari, elemente u tragovima: bakar, selen, fosfor, kalij, kalcij, cink i mnoge druge. Sve to zajedno za kožu stvara jedinstveni „koktel“ terapijskih i kozmetičkih učinaka:

  • započinje i potiče procese regeneracije i pročišćavanja u tijelu;
  • zateže i vraća vitalnost koži;
  • učinkovito se bori protiv pretilosti ubrzavanjem metabolizma;
  • bori se protiv celulita i strija, obnavlja vezivno tkivo;
  • uklanja natečenost;
  • pomlađuje i ispunjava vitalne stanice tijela.

Zelena glina za mršavljenje koristi se u raznim receptima. Nudim vam jednu od njih - trljanje.

Anticelulitna masaža i trljanje garantira uklanjanje dodatnih centimetara iz bilo kojeg dijela tijela. Intenzivno gnječenje i mljevenje tkiva stimulira živčane završetke, “raspršivanje krvi” i metaboličke procese. Ove metode vraćaju ne samo vitkost, već i glatku kožu na trbuhu i bedrima bez narančine kore.

Sastav za mljevenje:

  • 60 gr. prah od zelene gline;
  • 1 tablica. žlica morske soli, kave ili meda.

Da biste pripremili smjesu za trljanje, dodajte tanku struju tople vode u prah zelene gline i promiješajte do tekućeg kaše.

U dobivenu masu dodajte drugi sastojak s popisa, čija je glavna uloga u ovom postupku ispiranje. To može biti vaš izbor:

  • morska sol srednje veličine kako ne bi dobila grube ogrebotine.
  • "Kandirani" med, jer su njegove čvrste čestice nužne.
  • prirodno mljeveno mljeveno meso.

Koristite smjesu za utrljavanje problematičnih zona: temeljito masirajte u svakom području i pažljivo radite dok se koža ne pocrveni.

Nakon takve masaže, obrađena područja možete omotati filmom i pustiti ih da se zagriju i hraniti glinenom masom 20 minuta. Zatim oprati cijelu smjesu toplom vodom i sapunom, nanijeti hidratantnu kremu.

Tečaj se sastoji od 10 postupaka, koji se ponavljaju svaki drugi dan.

Žuta glina za mršavljenje je pravi pronalazak za vlasnike masne problematične kože. Sastoji se od: kobalta, silicija, fosfora, kalcija, kalija, kroma, litija, željeza, pirita - ovo je mali dio cjelokupnog popisa.

Minerali koji čine žutu glinu sadržani su u najpogodnijem obliku za asimilaciju tijela.

Upotreba žute gline omogućit će:

  • osloboditi se viška kilograma bez štete za zdravlje;
  • zaboravite na celulit i natečenost;
  • uživajte u nestanku akni;
  • normalizira i stabilizira lojne žlijezde;
  • zaustavi promjene kože povezane sa starenjem;
  • poboljšavaju metabolizam i imunitet.

Nakon postupaka sa žutom glinom, koža ostaje dosadna i baršunasta na dodir za dugo vremena. Prolijevanjem viška kilograma pomoću gline nećemo se suočiti s problemom progibanja kože - naprotiv, postat će mnogo elastičnije i elastičnije.

Uzmite 3 žlice žute gline i pokrijte hladnom vodom tako da mješavina izgleda kao gusta kaša. Zatim dodajte žlicu kreme i meda. U ovu smjesu dodajte 3-4 kapi eteričnog ulja naranče.

Nanesite smjesu na problematično područje i zatvorite film. Kada nanosite smjesu na kožu, ona će izgorjeti kao da je na bedrima na filmu, a gori ugljen - ne brinite, neće biti opeklina.

Neophodno je svaki dan obaviti omote, bolje navečer. Ne preporučuje se jesti ili piti 1-2 sata prije zahvata. Tečaj je 10 dana.

Ako želite postići najbolji učinak, tada prije zahvata najprije masirajte problematično područje pilingom pod tušem, a kada se tijelo osuši, već možete obaviti zamatanje.

Glina opeka najčešće se nalazi u prirodi - koristi se za gradnju i keramiku. No, u kozmetičke svrhe koriste samo posebne: dobro očišćene i minirane iz starih naslaga nego za gradnju i lončarsko kolo.

Crvena glina odlikuje se svestranošću - dobra je za bilo koju vrstu kože. Njegovo djelovanje je osjetljivo - neće isušiti čak ni vrlo osjetljivu tanku kožu.

Od ostalih vrsta gline odlikuje se svojstvenom kompozicijom: sadrži više bakrenih i željeznih oksida. Sadrži i mnoge druge biološki aktivne tvari, minerale i elemente u tragovima: aluminij, krom, selen, kalij, kalcij, kobalt itd.

Crvena glina pojavljuje se u mnogim receptima za mršavljenje, nudim vam jedan od njih, jer daje stabilan rezultat i pogodan je za bilo koji tip kože.

Riječ je o receptu za zagrijavanje, u kojem kombiniramo kaolin s crvenom glinom. Ove dvije komponente mogu se zamijeniti ružičastom glinom za mršavljenje.

Za omatanje potrebno je:

  • 30 gr. crvena glina i 30 g. kaolin ili 60 gr. ružičasta glina;
  • 1 žličica svježe stisnutog limunovog soka;
  • 1 žličica glicerina.

Izmiješati sve sastojke, dodati vodu kako bi se dobila gusta kaša od gline. Nanesite smjesu na kožu i zamotajte mjesto nanošenja maske. Zadržite 30-40 minuta.

Isprati smjesu toplom vodom. Nakon postupka nanesite ovlaživač. Tijek 7-10 postupaka jednom u tri dana bit će produktivan.

Za bilo koji od gore navedenih postupaka s glinom važne su sljedeće točke:

  1. Nemojte koristiti metalne predmete za pripremu smjese od gline - nemojte dopustiti nastavak kemijskih reakcija komponenti gline na metal;
  2. Koristi se za smjese destilirane, pročišćene ili mineralne vode bez plina. Nemojte koristiti gaziranu, kuhanu, kloriranu vodu.

Evo još nekoliko savjeta ako odlučite uzeti glinu unutra.

Glina za oralnu primjenu je odabrana na poseban način - uzmite samo onu koja nakon miješanja u vodi polako precipitira. Dodatni kriterij odabira je glina, koja je uljna na dodir, plastična i pogodna za modeliranje.

Unutar gline, uzeti strogo prije jela, pomiješana s vodom ili biljne infuzije. Nemojte dodavati šećer glini - to je štetno. Umjesto šećera, bolje je dodati malu količinu meda. Ne koristite glinu s mlijekom, kavom i alkoholom.

Razrijedite glineni prah u potrebnoj količini vode i pijte sve u potpunosti - i vodu i glinu - u malim gutljajima, ne u jednom gutljaju. Ako na dnu stakla ostane malo gline, dodajte malo vode i završite je.

Ako na početku recepcije gline postoji zatvor - to je normalno, ali u isto vrijeme - to je pokazatelj jake šljake u crijevu. Da biste dobili osloboditi od zatvor, piti puno vode zajedno s glinom tijekom cijelog dana.

Prilikom uzimanja gline morate uzeti stanke. Primjerice, držite tečaj 21 dan, a zatim napravite pauzu 9 dana. Ako ne pijete glinu prvi put, broj dana se može povećati na 30.

Što čini glina vam pomoći da izgubite težinu? Sve je jednostavno - glina savršeno čisti crijeva: upija toksine, šljake i trule ostatke hrane - djeluje kao snažan adsorbent. Osim toga, glina opskrbljuje tijelo mineralima i elementima u tragovima - svaka glina ima svoj jedinstveni skup elemenata koji ulaze u krvotok i utječu na stanični metabolizam izvan probavnog trakta.

Pročišćavanje gline može se provesti prema dvije sheme.

Otopite pola žličice gline u čaši tople prokuhane vode. Uzmite ovu smjesu ujutro i navečer na prazan želudac tjedan dana.

Nakon tjedan dana povećajte dozu glinovog praha na 1 čajnu žličicu, a za sljedeći tjedan povećajte dozu na 1 tbsp. žlica. U četvrtom tjednu uzmite nerazrijeđene glinene kuglice. Takve kuglice moraju progutati 10-15 komada po prijemu.

Za izradu kuglica uzmite komad gline i uzdužnim i kružnim pokretima kažiprsta i palca dajte mu oblik kuglice veličine oko 5 × 7 mm.

Kuglice se mogu zamijeniti suspenzijom (otopinom gline u prahu) pripremljenoj od 2 žlice gline i čaše vode.

Cijeli proces pročišćavanja prema ovoj shemi trajat će 4 tjedna.

Uzmite 2-3 žlice gline u prahu i rastopite ih u čaši tople prokuhane vode (možete koristiti glinene kuglice veličine 1 × 1 cm umjesto suspenzije gline, uzimajući ih 10-15 komada 3 puta dnevno).

U tjedan dana, smanjiti količinu gline za pola (1-1,5 žlice ili 5-7 kuglica po šalici vode 2 puta dnevno). Uzmite ujutro na prazan želudac i navečer 2 sata nakon večere.

Nakon uzimanja gline navečer, nemojte jesti ništa, jer će hrana usporiti proces čišćenja. U trećem tjednu uzmite laganu suspenziju gline: 1 čajnu žlicu po čaši vode. Ova glina je potrebna kako bi se vratila ravnoteža soli i minerala u tijelu.

Možete skratiti vrijeme na tjedan dana, uzimanjem naznačene doze gline na 3 dana. Nakon završetka tečaja za još jedan tjedan, popijte slabu glinenu vodu: 0,5 čajne žličice gline po čaši vode, uzmite 2 puta dnevno, ujutro - na prazan želudac.

Tijekom čišćenja gline smanjite količinu konzumirane hrane i povećajte postotak svježih prirodnih proizvoda u svojoj prehrani.

Ne koristite obloge, trljanje i masažu glinom kada imate:

  • alergični na komponente mješavine;
  • upalni procesi zdjeličnih organa;
  • trudnoća i dojenje;
  • proširene vene;
  • pogoršanje kroničnih bolesti;
  • poremećaji srca;
  • onkološki problemi;
  • astme.

Evo nekoliko recenzija naših redovitih čitatelja:

Što se tiče uzimanja gline, ja nekako ne rizikujem da je uzmem, ali mi su svi omoti pomogli da se riješim dodatnih centimetara u struku. Najčešće sam koristio bijelu glinu i razna eterična ulja, primjerice narančastu. I nakon njih koža je bila predivna. Htio bih probati crnu glinu, ali u našem gradu nije na prodaju. Općenito, glina i samo razmaz korisni su, čak i bez aditiva, poboljšavaju stanje kože.

Margarita, 38 godina

Odavno je poznato da se glina uzima oralno - uklanja toksine, šljake, čisti tijelo. Jedna mi je žena rekla da pije glinu i to joj puno pomaže, ali nažalost ne znam je dobro i ne mogu puno reći o učinku. Što se tiče uporabe gline za mršavljenje, ne mogu sa sigurnošću reći, ali sasvim je moguće da glina djeluje - ne radi se bez razloga što se koristi u svim kozmetičkim salonima. Samo bi to trebalo raditi pažljivo, kako ne bi došlo do komplikacija.

Svetlana, 31 godina

Prošao je samo jedan tečaj mjesečno - pio plavu glinu žličicom u čaši vode dnevno. Alergije su prošle, glavobolje su nestale ujutro (imam cervikalnu hondrozu), koža mi se osvježila. Lako prestanite pušiti (nema žudnje). Čitao sam o glini u knjizi s narodnim receptima. Isprva nije imala povjerenja, ali onda je odlučila. I reći ću vam jednu stvar - glina nije gora od tableta koje puštamo u šaku, a to je sve prirodno. Pokušajte, ne bojte se, zdravo!

Integrirani pristup mršavljenju

Gornji savjeti pomoći će vam da se riješite viška kilograma. Proces gubitka težine će ići brže ako brojite kalorije i pažljivo pratite svoju prehranu.

Koristite obilje svježeg voća i povrća, prirodne bjelančevine u obliku svježeg sira, jaja, mesa i ribe. Ne zaboravite na zobenu kašu, heljdu i druge žitarice bogate vlaknima, a također potpuno odustajte od šećera i bijelog kruha. Jedite češće, ali u manjim porcijama.

Pokušajte se više kretati, čvrsto spavati, baviti se sportom. Izbjegavajte tipičnu pogrešku od gubitka težine - nemojte ići na štrajk glađu ili strogu dijetu.

Koristite glinu za mršavljenje kako biste postigli željene rezultate! Svakako podijelite čitanje s prijateljima klikom na gumbe društvenih mreža.

Glina za mršavljenje jedan je od prvih proizvoda koje su žene počele koristiti u kućnoj kozmetici kako bi ostale atraktivne i zdrave. Danas ćemo na stranicama „Lijepa i uspješna“ govoriti o tome koja je slimming glina najprikladnija.

Bilo koja vrsta gline može se koristiti u kućnoj kozmetologiji. Svi su od pomoći.

No, najučinkovitiji asistenti u borbi protiv viška volumena su crna, bijela i plava glina, o čemu je već govorila ženska stranica sympaty.net. Sastav ovih vrsta sadrži one mineralne soli, vitamine, mikro- i makronutrijente, koji se bore protiv kore naranče, pomažu pri uklanjanju viška tekućine iz kožnog tkiva i smanjenju težine.

Među različitim vrstama odabrati najbolje gline za mršavljenje nije uvijek lako. Za borbu protiv prekomjerne težine, kozmetičari savjetuju uzimanje one koja ima više zasićene boje. Zbog toga je najpogodnija crna glina za mršavljenje.

  • Crna glina bogata je sadržajem kvarca, te će biti idealna pomoć u gubitku težine. Ne samo da će kožu zasititi korisnim mikroelementima, mineralima, već će poslužiti i kao svojevrsni "modulator" figure. Suši se na koži, "oblikovat će" vaš oblik.
  • Također, crna glina dobro sagorijeva masnoće.

Za postupke možete koristiti sve iste recepte kao i za obloge s plavom glinom.

Ali danas ćemo podijeliti još jedan vrlo dobar dokazani recept. Uzmemo crnu glinu kao osnovu za gubitak težine.

Preliminarna priprema tijela za standardni postupak: uzmite vrući tuš, očistite kožu pilingom i učinite laganu masažu ručnikom na crvenilo. Zatim nanesemo crnu glinenu masku za mršavljenje na problematična područja, te ih zamotamo filmom.

Da bi napravili masku od gline za omatanje, trebamo:

  • Crna glina - 4 dijela.
  • Senf - 1 dio.
  • Šećer - 1 dio.
  • Med - 1 dio.
  • Topla voda.
  1. U staklenu zdjelu sipajte glinu. Sympaty.net preporučuje prebrojavanje prave količine prema sljedećem načelu: 1 čajna žličica na 1 problematično područje. Na primjer, trebate napraviti omot za kukove i stražnjicu. Dovoljno je sipati 3 žlice gline. Ako planirate nanositi masku na trbuh, dodajte još jedan dio.
  2. Dodajte vodu glini. Koliko joj treba? Budući da bi masa na tijelu trebala biti potpuno suha, a maska ​​može izazvati osjećaj pečenja, preporučujemo da masu prvi put napravite više tekućom. U kasnijim vremenima, uzet ćete manje vode.
  3. U dobivenoj glinenoj masi dodajte med, senf i šećer.
  4. Tijelo se oblači pripremljenom maskom, okreće se s filmom. Ne morate se potpuno pokrivati ​​glinom, a zatim umotati u film. Završite s bokovima. Pomakni se s koljena. Napravili smo sve s jednom nogom, krenuli prema drugoj. Sve radimo polako, postupno. Također pomičemo film odozdo prema gore - duž toka limfe.
  5. Vrh nužno zagrijava. Možete nositi ogrtač ili vunene hlače (kratke hlače). Zamatanje gline za mršavljenje kod kuće biti će učinkovitije ako se tijekom vježbanja tjelesno vježbate.

Svaki put se recept može mijenjati. Ako je vaše tijelo naviklo na to, i osjećaj pečenja koji vam senf daje, nije tako neugodan kao prvi put, dodajte šećer u masku za mršavljenje od gline. Djelovat će kao katalizator - "ljutiti" senf. Također ne zaboravite da masa za postupak mora biti učinjeno svaki put deblji.

Maska od gline za omatanje, koju nudimo u nastavku, ima blagi lifting efekt za jednokratnu uporabu, a nakon što ste se pojeli, primijetit ćete da je nekoliko centimetara otišlo od struka i bokova.

  • Crna glina - 2-4 dijela.
  • Eterično ulje (možete uzeti ulje cimeta, naranče, neroli) - 1 kap na 1 dio razrijeđene gline.
  • Mljevena kava - jednako kao i glina.
  • Topla voda (mineralni lim) može razrijediti glinu.
  1. Kava i eterična ulja dodaju se glini razrijeđenoj vodom. Ako je koža sklona suhoći, možete dodati biljno ulje.
  2. Nakon što isperete težinu, nanesite kremu na kožu.

Visoka količina šljake, kao i poremećeni metabolizam, jedan su od glavnih uzroka prekomjerne težine. Slimming glina oblozi smatraju se vrlo učinkovit način za čišćenje tijela i uklanjanje funti.

Bijela glina za mršavljenje nije ništa manje učinkovita od crne i plave. Koristi se u maskama za kosu i obloge, a uzima se i oralno za mršavljenje. Među svim vrstama gline, ovaj ima najjači učinak čišćenja.

Bijela glina je poznata po svojim jedinstvenim "privlačnim" svojstvima: dobro otvara pore i odstranjiva lojne žlijezde, izvlači prljavštinu i višak vode - čisti i hrani kožu.

  • Nježno uklanja gornji keratinusni sloj kože i obogaćuje ga svim blagotvornim elementima u njegovom sastavu;
  • Također bijela glina potiče proizvodnju kolagena, koji zateže kožu i čini je podatnom.

Odmah, napominjemo da je bijela glina različitih sorti, stoga može imati nekoliko nijansi. Ako se odlučite koristiti za obloge, pokušajte odabrati sorte više zasićenih boja. Ali za one koji žele očistiti tijelo i žele ga uzeti unutra, odaberite sorte lakše i strogo se pridržavajte sheme. To je kaolin - takozvana bijela glina za mršavljenje, koja se uzima oralno.

  1. Pola čajne žličice bijele gline razrijedite u čaši tople vode.
  2. 7 dana uzeti razrijeđenu glinu na prazan želudac ujutro. Tijekom tog vremena, želudac se uklanja.
  3. Sad sadimo pola, ali cijelu čajnu žličicu gline u čaši vode, a također je uzimamo u roku od tjedan dana. Tijekom tog vremena, sluz i neprobavljeni ostaci hrane se otkidaju od crijevnih zidova.
  4. Zatim uzgajamo u čaši vode već žlicu gline. Uzmite i tjedan dana. Glina počinje hraniti tijelo blagotvornim tvarima, ulaze u krv, pročišćavaju ga i obnavljaju metabolizam.
  5. Tako postupno pripremamo tijelo za koncentriraniji prijem bijele gline. Prošli tjedan glina više nije razrijeđena. Od nje pravimo male kuglice promjera 5 mm. Progutajte, s vodom, 15 komada odjednom. Prihvaćamo i tjedan dana i odmorimo 2-3 mjeseca.

Uz unos gline treba biti vrlo oprezan! Evo što upozoravaju na bijelu glinu za mršavljenje:

  • Uzmite samo razrijeđenu glinu. Čisto, kupljeno u ljekarni. Za mene je operacija dobila nekoliko ljudi koji vole gube na težini s bijelom glinom. Crijevo im je bilo začepljeno! Samo je operacija pomogla. Crijevo je bilo potpuno začepljeno glinenom masom. Irina B.
  • Glina je izvrstan upijač. Bio sam tako očišćen i izgubio težinu. Naravno, obogaćena je dijeta zdravom hranom, a također i oblozi od gline. Samo integrirani pristup daje rezultate! Anya.
  • Bijeli aktivni ugljen izrađen je od bijele gline - najbolje upijajuće tvari. Možete ga uzeti za mršavljenje. Alina.

Pijenje za mršavljenje može biti ne samo bijela, nego i plava glina. Odaberite pažljivo. Svakako pitajte za certifikat kvalitete. Čisti se glina, koja se prodaje u ljekarni. Ne spremajte i ne kupujte glinu po težini. Pogotovo ako ga namjeravate uzeti za gubitak težine.

Kao što znate, često višak kilograma nije zbog viška kalorija, već zbog gutanja tijela i metaboličkih poremećaja. Glina za mršavljenje pomaže u rješavanju tih problema. Ima pozitivan učinak na cijelo tijelo, kao i savršeno čisti i njeguje kožu, pomaže smanjiti volumen.

  • Očistite crijeva tako što ćete uzeti bijelu ili plavu glinu.
  • Završite završni tečaj s plavom ili crnom glinom - 14 postupaka za 2-3 dana.
  • Zamijenite obloge od gline uljem.
  • Učinite anticelulitnu masažu vakuumskim limenkama - stranica ima zanimljiv članak o pravilnom korištenju limenki.

Sigurni smo da ćete svakako izgubiti na težini, a vi ćete biti nešto na što ćete biti ponosni!

glina

Arti je rekao: 13/02/2006 02:52

glina

Jedinstvena svojstva gline

Od davnina čovječanstvu su poznata ljekovita svojstva gline. U IV stoljeću prije Krista. e. Stari grčki liječnik Hipokrat pisao je o prednostima bijele gline. Čak i tada, u liječenju kožnih bolesti, koristila se i izvana i iznutra. Kako se ispostavilo, bakterije ne žive u ovom vrijednom proizvodu, upijaju i uklanjaju štetne toksine, onečišćenje.

Jedinstvena ljekovita svojstva gline također se objašnjavaju bogatim mineralnim sastavom. Neke vrste sadrže mnogo silicija, dok druge sadrže aluminij ili mangan. Osim toga, često u broj komponenti uključuje zlato, srebro, bakar. Cink, magnezij, željezo i drugi elementi periodnog sustava. Sve te tvari uzrokuju protuupalno, antiseptičko, stimulativno, izbjeljivanje i čišćenje učinaka postupaka koji koriste glinu. Stoga ne čudi da je glina zauzela snažno mjesto u ljestvicama kozmetike.

Sada na policama naših prodavaonica možete pronaći razne boje gline: bijelu, plavu, ružičastu, crvenu: U isto vrijeme, svaki tip ima specifična svojstva, što objašnjava uporabu različite gline za različite probleme kože.

Ljepotice su uvijek koristile maske za lice s bijelom glinom ili kaolinom. Minirana je u ekološki čistim područjima Kine i Bugarske. Kaolin apsorbira višak masnoće i prljavštine nakupljene na površini, hrani kožu korisnim mineralima, potiče razmjenu stanica i njihovu regeneraciju - i zbog toga je apsolutno neophodan u njezi masne kože sklone nastanku akni.
Bijela glina sastavni je dio raznih prašaka, masti, paste, koristi se za opekline i osip od pelena, uključujući dječju kozmetiku. U dekorativnoj kozmetici dio je praha i suhih dezodoransa. Ova vrsta gline će ići na one koji već imaju prve bore, jer zateže, jača i tonizira kožu, čini je glatkom i elastičnom, eliminira edeme. Osim toga, kaolin je korišten kao sredstvo za jačanje suhih, krhkih i podijeljenih završetaka.

Plava glina u svom sastavu sadrži gotovo sve što je potrebno za elemente u tragovima kože i minerale. Koristi se u obliku maski za kosu, lice i tijelo. Služi kao izvrsno protuupalno sredstvo, čisti, izbjeljuje i dezinficira, aktivira cirkulaciju krvi i poboljšava stanični metabolizam. Osim toga, plava glina izglađuje bore, bori se sa strijama nakon trudnoće, ima anti-celulitni i antistresni učinak. U narodnoj medicini učinkovito se koristi u borbi protiv ćelavosti.

Svijetla boja duguje zelenoj glini prisutnosti željeznog oksida u svom sastavu. U kozmetičke svrhe uglavnom se koristi za masnu kožu i pomaže kod peruti. Regulira lojne žlijezde, zateže pore, poboljšava cirkulaciju, tonizira, izglađuje bore. Osim toga, zelena glina pridonosi normalizaciji masnoće i hidrobalance te ima antibakterijska svojstva.

Crvena glina sadrži željezni oksid i bakar. I premda nije tako dobar sorbent, kao zelena glina, ali i poboljšava izgled kože. Ova vrsta gline preporučuje se za njegu osjetljive kože sklone šoku. Osim toga, aktivno smanjuje alergijske osipe.

Sastav ružičaste gline su bijele i crvene u različitim omjerima. Zahvaljujući elementima u tragovima ima dezinfekcijski učinak. Kao vrlo mekana, roza gline također se preporučuje za njegu nježne kože. Često uključeni u šampone za normalnu kosu.

Siva glina ima hidratantna svojstva. Rijetko se koristi u čistom obliku, obično je uključena u gotove maske za tromu i suhu kožu.

Žuta glina bogata je kalijem i željezom. U stanju je zasititi kožu kisikom i ukloniti štetne toksine u raznim upalnim procesima, uključujući akne. Također uključena u maske za dosadnu kožu.

lena je rekao: 19.10.2006. 14:18

Arti, oprosti mi ako nisam tamo pisao!

Ima li itko na forumu iz Novosibirska? Činjenica je da sam čitao o blatu / soli / CLAYS-u tvrtke Rapan na internetu, koji se kopaju u Sibiru, a ured se nalazi u Novosibirsku - čak ni u Moskvi nema predstavništva (((Zaista želim naći sve u Moskvi, možda će Sibirci pomoći. općenito, kakva je to tvrtka, možete li joj povjeriti svoju kožu - tko zna što, prema recenzijama, to je samo odlična glina.

Arti, mogu izbrisati ovu poruku na kraju dana.

Arti je rekao: 19.10.2006 19:26

Pas laje, karavan ide.

Ja sam odrasla osoba, držim čovjeka. Želim kupiti ovaj radio-kontrolirani helikopter!

Sunnyel je rekao: 10/19/2006 20:31

Arti je rekao: 10/19/2006 20:59

Pas laje, karavan ide.

Ja sam odrasla osoba, držim čovjeka. Želim kupiti ovaj radio-kontrolirani helikopter!

Sunnyel je rekao: 10/19/2006 21:23

ovdje bi znala gdje je drugdje "gdje neće biti ništa za trljati"

i općenito, pobliže sam pročitao poruku svog imenjaka i shvatio da nemam puno toga za pisati, jer nisam ni pokušao probati njihovu glinu, ali kad sam je naručio, uspio sam tražiti prljavštinu umjesto gline, pa sam je donio ( u iznosu od 10 kg)

kao i za kupnju u Moskvi, onda postoje telefonski brojevi veletrgovaca - mogu li saznati gdje mogu kupiti?

lena je rekao: 20.10.2006. 09:17

Da, sada sam, primijetio sam da na telefonu postoje telefonski brojevi u Moskvi, tako da ću te nazvati i napisati što i kako, ako je netko drugi zainteresiran

Sunnyel Pa, kako je prljavština? Pomogao od onoga što nit?

Sunnyel je rekao: 10/20/2006 11:22

margul je rekao: 20.10.2006. 11:27

Sunnyel je rekao: 10/20/2006 11:38

Nije Margul, nije otišao - napravio sam tečaj od 1 kg kupke po kupki sa soli, i pokušao koristiti glinu od celulita umjesto gline, ali nije mogao podnijeti miris i bacio ga, a onda sam ležao još šest mjeseci nakon čega sam ga izbacio.

Sada sam pročitao na stranicama - osim plave, pojavila se i žuta glina, pa mislim da ako sada prodaju manje količine, možda je ipak vrijedno kupiti jedan kilogram, a drugi pokušati.

lena je rekao: 10/20/2006 11:55

Sunnyel je rekao: 25.02.2007. 09:10

Upotreba gline u raznim bolestima

S anginom Potrebno je otopiti 1 čajnu žličicu gline u čaši vode i povremeno isprati vrat ovom otopinom. Možete piti glinenu vodu pripremljenu na taj način za nekoliko gutljaja svakih sat vremena. Također je korisno tijekom dana sisati komadić gline.

Ako se prati grlobolja visoka temperatura, losioni za hladnu glinu i vruće obloge na grlu su vrlo učinkovite. Već sam rekao za losione, a vruće obloge su napravljene ovako. Uvucite mali frotir u kipuću vodu, dobro ga iscijedite i zamotajte pacijentovo grlo vrućim ručnikom. Odmah nakon toga, napravite hladni glineni losion oko vrata. Dakle, vruće obloge i losione za hladnu glinu treba mijenjati svakih sat vremena dok temperatura ne padne. Istodobno s upaljenim grlom, možete nametnuti hladne losione od gline na donji dio trbuha.

Prilikom kašljanja, kako bi ga smirio, možete s vremena na vrijeme sisati komad gline i stavljati losione od gline na vrat.

S adenoidima Ispiranje nosa glinenom vodom ujutro i navečer ima dobar iscjeljujući učinak. Da biste to učinili, nekoliko kapi zemljane vode kapalo je u svaku nosnicu konvencionalnom pipetom. Također treba ispirati grlo 2 puta dnevno hladnom glinenom vodom.

S bronhitisom Provodi se trodnevna terapija glinom. U prva dva tjedna, glineni losioni veličine nešto više od dlana svakodnevno se nanose na područje ispod lopatica jednom dnevno tijekom 2–2,5 sata. I u trećem tjednu, gline losione se stavljaju na prsa ispod ključne kosti. Da bi se pojačao terapeutski učinak, prije stavljanja losiona od gline na označena mjesta stavljaju se obični senfovi flasteri koji se drže sve dok se ne pojavi lagani peckanje.
Nakon trosatne terapije glinom za konačno zbrinjavanje bronhitisa, treba provesti tjedni unos gline, uzimanjem 2 puta dnevno, 1 žličicu glinenog praha za 1 šalicu vode.

S alergijskim bronhitisom uz glavno liječenje i gutanje gline, potrebno je na leđima staviti losione od gline: dan - iznad lopatica na području ovratnika, sljedeći dan - ispod lopatica, pokrivajući područje od donjeg ruba ramena do najnižeg rebra losionom. Tijek liječenja je 2 tjedna.
S alergijskim rinitisom Korisno je oprati nos glinenom vodom. U nos je obilno iskapati glinenu vodu, držati nos i naginjati glavu nekoliko puta naprijed-natrag. Nakon toga potrebno je dobro raznijeti nos i ponoviti postupak još 2 puta. Isto tako, glina se može koristiti s uobičajenim prehladama: prolazi 2 do 3 postupka.

Uz hladnoću Preporuča se kombinirati losione za glinu s inhalacijama. Za udisanje, pripremite smjesu od 10 g početnog slova, 25 g smrekovih pupova, 10 g listova eukaliptusa, 25 g lišća mirte i 10 g mente. Sve ove komponente moraju biti smrvljene i miješane. Zatim 1 tbsp. stavite žlicu te mješavine u zdjelu, dodajte vodu, prokuhajte i kuhajte 2 minute. Dišite iznad para nosa 10-15 minuta. Udišite 2-3 puta dnevno. Nakon svakog udisanja, odmah stavite losione za glinu na čelo, grlo i stražnju stranu glave.

Kada je sinusitis erytherapy se provodi prema sljedećoj shemi. Na području maksilarnih sinusa stavite glinene losione debljine oko 1 cm, a ispod očiju stavite losione. Losioni se stavljaju dnevno i čuvaju 2 sata. Tijekom sjednice može doći do jake boli, ali se mora tolerirati. Tijek liječenja je 3 tjedna.

Sa čestim krvarenjem iz nosa Možete ih se riješiti. Morate uzeti jednaku količinu praha gline i raženog brašna, pomiješati ih i napuniti nosnice ovom smjesom. Istina, to se može učiniti samo ako je pacijent pun krvi. U drugim slučajevima, uporaba ove metode je nepoželjna, jer može dovesti do razvoja sljepoće, gluhoće ili upale mozga.

ako krvarenje uzrokovane teškim ozljedama ili oštrim udarcem, možete ga zaustaviti dok stavljate glinene losione na stražnju stranu glave, čela, ramena i donjeg trbuha. Osim toga, u nosnice možete unijeti i pamučne obloge natopljene zemljanom vodom.

Uz upalu uha Preporuča se staviti losion na stražnju stranu glave i staviti tkaninu navlaženu u zemljanu vodu iza ušiju. Ako stavite losion na uši je teško, možete koristiti obloge. Da biste to učinili, uzmite polutekuću glinenu otopinu ili glinenu vodu, dobro je natopiti krpom s njom, a zatim staviti tkaninu preko bolnog uha, prekrivajući je vunenim šalom.

U bilo kojem obliku i bez obzira na to koja se doza koristi glina, neće uzrokovati nikakvu štetu tijelu. Stoga se može koristiti ne samo za liječenje postojećih bolesti, već i za prevenciju. Kao profilaktičko sredstvo posebno su korisne glinene kupke. Pripremaju se po cijeni od 5-6 čl. žlice gline u 1 litri tople vode. Dobivena smjesa se razrijedi u kadi s toplom vodom (temperatura vode 40-45 ° C). Kupka bi trebala biti napola napunjena. Nakon kupanja, nije potrebno isprati tijelo, unatoč činjenici da će osjetiti premaz od gline. Neka učinak gline traje što je duže moguće. Redoviti unos glinenih kupki dobro jača tijelo, štiti ga od infekcija i potiče pomlađivanje.
Ona apsorbira i uklanja iz tijela svu prljavštinu koja se u njoj nakupila, posebice gnoj koji nastaje tijekom razvoja bilo kojeg upalnog procesa.

Glina treba koristiti samo u hladnom obliku, ni u kojem slučaju se ne zagrijava. Kada se primjenjuje izvana, ljekoviti učinak tjelesnog kontakta bolesnika s hladnom glinom je samo pojačan. Nikada više ne koristite rabljenu glinu.

margul je rekao: 26.02.2007. 17:54

Terapijski učinak eritroterapije sastoji se od termičkih, mehaničkih i kemijskih komponenti.

Toplinsko djelovanje: u dodiru s kožom, glinena masa ga zagrijava naknadnim širenjem perifernih žila. Potiče resorpciju upalnih procesa, povećava prehranu i metabolizam, djeluje antispazmodično.

Mehaničko djelovanje: manifestira se u pritisku glinene mase na kožu, što je iritantan faktor na koji tijelo reagira s aktivnim odgovorom.

Kemijsko djelovanje: zbog sastava gline koja sadrži soli različitih elemenata, željeznih oksida, kalcija, magnezija, silicija, sumpornog anhidrida, ugljične kiseline i organske tvari.

Kontraindikacije: bolesti kardiovaskularnog sustava, štitnjača, tuberkuloza.
Izvor: Gvozdenko P.A. "Priručnik terapijske kozmetologije"

Više Članaka O Vrstama Akni