Osnove šminke, izbor kozmetike za pravu šminku. Večernja mladost ujutro, večernja njega kože. Kozmetičke tvrtke i brandovi kozmetike. Ženska seksualnost, kako se pravilno poučavati.

Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

18. prosinca 2013. 02:29

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

18. prosinca 2013. 10:31

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

18. prosinca 2013. 15:36

uklonite ožiljke od akni na vinu

18. prosinca 2013. 22:14

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

19. prosinca 2013. 15:58

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

26. prosinca 2013. 20:58

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

27. prosinca 2013. 16:41

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

03 Velj 2014, 23:29

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

06 Velj. 2014 12:14

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

27. srpnja 2014. 02:05

Kako se riješiti ožiljaka na licu?

19. stu 2014. u 23:17

Nakon čina postoje ožiljci na licu koje se stvarno želim riješiti. Čuo sam da je lasersko poliranje vrlo bolan postupak, a oporavak je dug. Nakon gledanja videa, odlučio sam ukloniti male ožiljke kod kuće.

Re: Kako se riješiti ožiljaka na licu?

20. stu 2014. 11:29

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

30. svibnja 2015, 15:25

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

27. studeni 2015. u 14:06

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

27 stu 2015, 19:55

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

30. stu 2015. 11:34

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

30. stu 2015. u 17:03

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

1. pro 2015., 00:26

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

2. pro 2015., 23:08

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

03.12.2015. 11:32

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

3. pro 2015., 23:00

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

04.12.2015. 14:26

Pa, ja znam o tome, ja bih iz duboko znači pronaći ili vaš savjet slušati

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

5.12.2015. 01:03

Re: Kako ukloniti ožiljke od akni na licu?

07.12.2015. 11:23

hmm, pitam se, moramo detaljnije proučiti ovu metodu, iako mu nećakinja ne vjeruje, već je s njom razgovarala o tome.

Kako ukloniti ožiljke na licu nakon akni

Svatko od nas želi biti atraktivan. To izravno utječe na naše samopouzdanje. Međutim, neki ljudi, bez obzira na dob, suočavaju se s različitim problemima kože, osobito s aknama i aknama.

Ako imate sreće, možete ih jednostavno pokriti temeljima. A ako ih počnete istiskivati, mogu se pojaviti mrlje, ožiljci i ožiljci. U ovom slučaju, uklanjanje svega toga može biti vrlo teško.

U kozmetici postoji nekoliko načina za uklanjanje ožiljaka od akni na licu:

  • izlaganje laseru;
  • narodne metode;
  • farmaceutski pripravci;
  • ljekovita kozmetika;
  • piling;
  • drugo;

Pokušajmo razmotriti sve pojedinosti.

Lasersko poliranje

Jedan od najučinkovitijih načina da se riješite ožiljaka je lasersko brušenje. Glavna stvar u ovom slučaju odabrati pravi laser.

Najbolje je koristiti dvije vrste lasera:

  • frakcijski (na primjer, Fraxel re'store);
  • CO2 (karbonat).

Frakcijski laseri najbolje stimuliraju proizvodnju kolagena u dermisu. Zato su atrofični ožiljci koji se pojavljuju nakon akni izglađeni, koža postaje glatka.

Laser terapija ne samo da pomaže da biste dobili osloboditi od acne ožiljaka, ali i pomaže dobili osloboditi od bora, čineći kožu više elastična i tonirana.

Sredstva za ljekarne

Moderni farmaceutski proizvodi nude mnogo alata kako bi se riješili akni, akni ili ožiljaka.

Odabrani lijek treba dobro hidratizirati kožu i pomoći joj u brzom oporavku. Ako želite ukloniti točke nakon akni, onda morate odabrati lijek s izbjeljivanje imovine.

Za kućnu njegu obično se koriste sljedeće ljekarne:

  1. Dermatiks. Silikonski gel za uklanjanje ožiljaka. Silikonski pokrov nakon nanošenja na mjesto ožiljka istovremeno štiti i vlaži kožu. Pomaže u izglađivanju ožiljka. Proizvođači ovog gela tvrde da lijek nema negativnih učinaka. Jedina kontraindikacija mogu biti otvorene rane na koži. Prosječno razdoblje liječenja je 3-5 mjeseci.
  2. Klirvin. Gel krema osmišljena je kako bi se riješila starosnih pjega i slabih ožiljaka (na primjer, nakon akni). Gel se temelji na rijetkim indijskim ljekovitim biljkama. Sposobni su imati protuupalni učinak, regenerirati i hidratizirati kožu. Kao kontraindikacije može biti netolerancija na neke komponente kreme. O ovom lijeku samo pozitivne povratne informacije. Obnavlja kožu, ožiljci nisu tako vidljivi nakon 1,5 mjeseca.
  3. Revitol ožiljak. Ova krema dobro pomaže od mrlja i rupica pojavljuje nakon akni. Sastav uključuje prirodne tvari kao što su proteini i vitamini koji imaju pozitivan učinak na kožu. Krema je kontraindicirana za osobe s alergijama na komponente Revitola. Nakon primjene moguće je osjećaj svrbeža ili pojave teškog osipa. Manji problemi s kožom traju mjesec dana.

Prije nanošenja krema morate se najprije pripremiti za to. Za to je najbolje koristiti piling. To će očistiti i obraditi kožu.

Kako ukloniti ožiljke od akni na licu kod kuće?

Postoje vrlo učinkoviti narodni lijekovi koji pomažu kod ožiljaka i ožiljaka, na primjer:

  • Glinene maske
  • Losioni raznih biljaka.
  • Scrubs.

Najbolje vrijeme da se riješite ožiljaka je jesen. U ovom trenutku, koža nije toliko osjetljiva na kozmetičke učinke i ne mršava. Važno je shvatiti da čarobni eliksir koji će vas spasiti od ožiljaka ne postoji. Svemu je potreban vlastiti sustav.

Video: Korisne informacije o liječenju

maske

Kako bi se znaci iz akni i mitesera smanjili, možete koristiti posebne maske.

Evo nekoliko najučinkovitijih recepata:

  1. Promiješajte cimet i med u omjeru jedan na jedan. Nanesite ih na ožiljke ravnomjerno i držite 20 minuta, a zatim isperite. Glatka koža zajamčena.
  2. Uzmite žlicu zelene gline, pomiješajte s toplom vodom i dodajte pet kapi ružmarina. To će pomoći riješiti se mjesta nakon akni i smanjiti ožiljke. Nanesite proizvod pravo na ožiljke dva puta tjedno. U jednom trenutku ne smijete zadržati više od 15 minuta.
  3. Možete promiješati jednu žlicu bijele gline i razrijediti je vodom do homogene mase. Zatim morate dodati dvije žlice soka od limuna. Sve se mora temeljito izmiješati, nanijeti na kožu lica i držati 15 minuta.
Mineralne komponente, koje se nalaze u glini, mogu povećati pokretljivost krvnih žila, potiču proizvodnju kolagena. Pomaže u čišćenju i obnavljanju kože lica.

Brisanje i pranje

Jednako učinkovit lijek protiv akni je trljanje i pranje.

Za brisanje potrebno je koristiti eterična ulja, na primjer:

Zbog svog dezinfekcijskog i protuupalnog učinka, ova ulja pomažu u uklanjanju znakova akni.

Drugi način je mješavina odrezka kadulje i 0,5 čajne žličice meda. Potrebno je umočiti ubrus u ovu smjesu i nanijeti ga na zahvaćena područja lica.

Učinkovita metoda je pranje octom. To će zahtijevati jabučni ocat i običnu vodu. Potrebno ih je miješati u omjeru 1/3.

Osim toga, u otopinu se dodaju sok od krastavaca i sok od aloe. Ovaj lijek će biti posebno učinkovit za masnu kožu.

Kako ukloniti upalu akni? Odgovor je ovdje.

pročišćavati

Da bi se akne označile nevidljivim možete koristiti piling. Međutim, treba ga koristiti što je moguće pažljivije kako ne bi slučajno izazvali upalni proces i ne komplicirali situaciju.

Možete pripremiti piling od fino sjeckanog zobenog brašna i kefira. Potrebno je nanijeti na lice i držati 15 minuta, a zatim isprati.

Kozmetička priprema

To je križ između popularnih i kozmetičkih sredstava. Jednostavni i pristupačni alati pogodni su za uklanjanje akni i ožiljaka kod kuće.

Koristiti ih je vrlo jednostavno. Potrebno je 4 puta dnevno nanositi na zahvaćena područja do potpunog rješenja problema.

Prikladne su takve regenerirajuće masti kao:

Razmazati mast svaka četiri sata i držati ne više od dvadeset minuta. To se više ne preporučuje jer se može dogoditi opeklina.

Drugi univerzalni lijek je kalijev permanganat. To pomaže da biste dobili osloboditi od ožiljaka u kratkom vremenu. Ali bolje je koristiti ga samo u hladnim mjesecima.

Nakon njegove primjene na kožu ne može tan tijekom dana. Morate dodati nekoliko kapi na čašu vode. Nakon pet minuta isperite lice vodom. Ponovite tri puta dnevno dva tjedna.

Kemijski piling

Tijekom kemijskog pilinga, na kožu se nanosi koncentrirana kiselina, koja specifično jede gornji sloj epitela kože.

Pomaže u stvaranju novog, zdravog sloja kože. Tekstura postaje glatka i ravnomjerna. Uobičajeno je razlikovati tri vrste peelsa duboko, srednje i površno.

Dubina pilinga uvelike će ovisiti o vrsti kiseline koja je dio proizvoda, kao io tome koliko dugo se nanosi na kožu.

Površinski piling omogućuje oslobađanje mrtvih čestica kože i stratum corneum epidermisa. Takav piling se može obaviti samostalno kod kuće. Međutim, to malo pomaže kod previše ožiljaka.

Srednji i duboki piling ima dublji učinak, a istodobno su traumatičniji. Oni zahtijevaju duže razdoblje oporavka. Takve vrste pilinga neće samostalno raditi kod kuće. Da biste to učinili, morate posjetiti kozmetičarku.

Ako nakon akni na vašoj koži postoje tragovi, onda se ne bi trebali mnogo brinuti o tome. Kako bi ih se riješili razvilo se mnogo lijekova i tradicionalne medicine.

Kako ukloniti acne ožiljaka recenzije

Dobar, iskusan maser - Julia

Kako da biste dobili osloboditi od post-acne na licu kod kuće, recenzije. Uklonite ožiljke nakon akni, znakove akni, uklanjajući post-akne pomoću lasera. Najbolji lijek za liječenje ožiljaka, ožiljaka nakon akni.

Prvo, o radosnom: nakon dugih godina mučenja, napokon sam uspio izreći komedone i druge nasties na licu "oprosti, zbogom". Čelo i brada sada izgledaju kao da im se ništa nije dogodilo.
Sada o tužnom: jagodice su bile manje povodljive - sve u malim sivo-plavim modricama, a ovi tragovi akni ne prolaze jako dugo. Kozmetičarka se liječila, sada više nema načina da je ponovno posjeti, liječenje post-akni bilo je prilično skupo. Trenutno koristim masku kore s aminokiselinama, koristila sam badyagu, ali ništa ne prolazi.
Kako se riješiti post-acne na licu kod kuće, ja ću biti zahvalan za povratne informacije. Djevojke, savjetujte bilo kakva sredstva nakon akni, gelove, masti, kreme! Možda netko može podijeliti iskustvo kako se riješiti takvih ožiljaka. Sva čista i blistava koža!

- Možete probati kiseli piling i tonik s kiselinama iz prirode iz sibirske serije (korteks također ima kiselinski piling) kako bi uklonili post acne, propeler ima fotošop kremu za kožu, tri tjedna gotovo potpuno uklanjam tragove akni bezbojan je), kreme za izbjeljivanje (na primjer, akromin). Bilo bi zanimljivo znati kako ste se riješili problema na čelu i bradi.

- A ovdje su ljudi koji su pokušali vitamina C iz tsikamed ukloniti post-acne ožiljaka?

- Recite nam nešto o svom iskustvu uklanjanja komedona i druge prljavštine na čelu i bradi.

- Kome će biti zanimljivo, smanjio sam broj zatvorenih komedona za više od dva puta u mjesecu. Jednostavno se prebacio na pranje pločicom za čišćenje. Badyaga mi puno pomaže od mrlja i komedona. Od otvorenih komedona koristim sudokrem prije spavanja. Kao dio cinka, izbjeljuje i zateže pore. Ako su ti "čari" upaljeni, stavljam nečistu mast. U sastavu klorheksidina i cinka.
Mogu preporuèiti kiselu masku - Coru i Vitexu u ružičastoj kutiji (Bjelorusija) autoru posta, s obzirom da gad nije pomogao. Mud maska ​​(Krimski kozmetika, čini se mulj blato, veliki može oko 200 str. Trošak). Također sam pokušao troksevazin i analog - trokserutin. Poboljšajte cirkulaciju krvi i otklonite mjesta nakon akni. Za sada je moja omiljena bodyaga. Čak i ožiljci od vodenih kozica izglade.

- Pitanje nije na temu, ali kako ovlažiti kožu? Koža mi je nakon zime vrlo dehidrirana. Ne znam kako se spasiti, ne mogu dopustiti sve, jer je koža problematična i začepljam pore.

- Akhromin je gotovo u cijelosti sastavljen od hidrokinona, koji je zabranjen u normalnim zemljama, ubija sve obrambene mehanizme kože i djeluje kao staklo kroz koje mrav peče sunce, njegova uporaba može izazvati rak kože, plus gore navedeno, vrlo je toksičan i mutagen u stanicama kože, Ova komponenta je također opasna za rožnicu.
A to je samo mali dio razloga zašto se ne može jednostavno koristiti u svakom slučaju, pa vam savjetujem da se zauvijek oprostite od ove kreme.

- Imam isti problem kao i autor, ožiljci, mrlje nakon akni. Tamne mrlje na obrazima i jagodicama, postacne, diskovi za peeling limuna i badyaga 911 vrlo dobro mi pomažu! Najvažnije je da ne prestanemo koristiti, nadam se da neće biti traga za finalom, trenutno radim nešto više od tjedan dana i već vidim rezultat.

- AquaActive iz Vitexa (bjeloruska kozmetika), intenzivna hidratacija, košta oko 130 p.

- Ja sam, prema savjetu kozmetičarke, starim mjestima nakon akni postupala na sljedeći način: dva puta dnevno, ujutro i noću, brisala mjesta mrljama kloramfenikolnim alkoholom, to je moralo biti od dva tjedna do mjesec dana, u drugom tjednu sam stvarno počela ići, sve je došlo treće! To je najbolji post acne lijek. Bio sam šokiran jer su bili zastrašujući i vrlo stari, nakon godina koje se mrlje nisu vratile, obrišite dok ne nestane u roku od mjesec dana, ali ako ne nestanu, onda ne znam, jer mi je to pomoglo.
Pa, i od sebe ću reći, peels s kiselinama također pomoći u liječenju post-acne, ali to je već u jesen, a ne jedan učiniti, ali naravno, dakle, to neće biti bolno za novac.

- Gdje u Moskvi možete pronaći kiseli piling iz Sibira? Jednostavno ne mogu naći.

- Ako ništa drugo, ne postoji korporativna flota u floti, pa, da ne ide uzalud. U zlatnoj jabuci na mladosti je uzela. Mislim, u trgovinama za zaštitu okoliša ili na internetu, u trgovinama. Priroda sibirski u središtu Moskve nedavno otvorio vodeći dućan 3-kata, ne vjerujem da ne postoji.

- Kako ukloniti post-acne? Pomogli su mi diferencijal (lice) i tretinoin (leđa).

- Ovo je mjesto gdje imate ustajao mjesta, područja s problemom mikrocirkulacije, a sivo-plava boja je cijanoza zbog smanjenog protoka krvi, a ne modrica. Ja osobno nisam naišao na takav problem, stoga ne postoje metode koje su spremne i testirane na sebi. Kako se riješiti znakova akni na licu. Što bi ovdje trebalo raditi? Sve što poboljšava protok krvi i sastojke dekongestiva. Možete pokušati s hardverskim metodama - na primjer. darsonval ako kod kuće; saloni pružaju veliki izbor takvih postupaka, međutim, nije jasno za koji novac.
Postoji skupina lijekova koji se koriste u traumatologiji za modrice i za liječenje varikoznih bolesti, troksevazina spomenutih gore - ovdje je "u gotovini", kao i gelovi koji sadrže heparin i masti za lokalno zagrijavanje. Nikotinska kiselina (vitamin PP) i njezin derivat niacinamid (vitamin B3), različiti nikotinati, magnezijev sulfat, također poznati kao magnezit, također su dobri. To može raditi, po niskoj cijeni, i može biti dostupno u kompletu za prvu pomoć kod kuće.
Odlepljivanje, koliko ja razumijem, radi zbog činjenice da uzrokuje crvenilo i dilataciju krvnih žila, a također stvaraju stres na koži, zbog čega započinju procesi obnove. Ali čini mi se da je to sekundarna mjera.
Uvjeren sam da postoje dobri balzami s eteričnim uljima za liječenje stajaćih mjesta (vosak, bazno ulje, nekoliko estera i, ili CO2 ekstrakti na problemu), oni bi trebali dobro prodrijeti u zonu stagnirajuće upale.
Pogledajte u tom smjeru. Možda će netko podijeliti iskustvo u smislu određenih sredstava.

- Što mi je točno pomoglo da uklonim ožiljke nakon akni. Dvije riječi - farmaceutska kiselina znači. Također znam da Lorealova čista gline zelena izbljeljuje tvoje lice.

- Noćni serum s AHA kiselinama, vidi sastav, oko 10% bi trebali biti - Peter Thomas Roth, Ole Henriksen, Murad, Sundey Riley, Kiehls - sve ove marke imaju dobre. Za 2-3 tjedna, poboljšanje se poboljšava, postakne prolaz, koža ne pati istovremeno. O SPF-u ne zaboravite samo!

- A ako nakon tonika sljedećeg dana neću izlaziti, prozori su zavjese, još moram primijeniti Sanskrin? Tonik sadrži zanemarivu količinu kiselina (clarence). Koža je tanka i osjetljiva, tako da je ne želim ponovno natovariti sa sanskrinom.

- Sanskrin je uvijek potreban. Uvijek, uvijek. To je masthead, ako želite dobru kožu do dobi od 40 godina i nemojte se prekriti pigmentacijom.

- To jest, i noću? Ako ništa drugo, primjenjujem sanskrin bez obzira na godišnje doba, i obnavljam sloj svaka 3 sata, to je zaštita od sunčevog zračenja, itd., Ali kod kuće je tamno kao i noću, sve je čvrsto zavjese, i zanima me kako sunčeve zrake mogu Uđite u kuću.

- Prije izlaska. Bilo koje doba godine. Ako kod kuće sa zavjesama zavjese, onda ne, naravno, to bi bila paranoja.

- Maske od gline van lav. Bijela glina! Najbolji lijek za acne maraka. U mom slučaju, na bijeloj koži savršeno se usklađuje boja, uklanjaju se crvene mrlje i pore sužavaju. Koža je u početku suha i vrlo osjetljiva. Rezultat je bio fiksiran sustavnim korištenjem termalne vode (do potpune izolacije od vode "kanalizacije") i hidratantne kreme po vašem ukusu.

- Gigi ihtiol maska. Najučinkovitije sredstvo za moje testiranje (različiti kiseli pilingi, lasersko poliranje nakon akni) kako bi uklonili tragove akni na licu.

Možete li preporučiti kako se riješiti znakova akni?

Kako se riješiti ožiljaka od akni i učiniti kožu glatkom

Za uklanjanje ožiljaka od akni laser peels i poliranje, ali oni su samo malo poboljšati situaciju. Potpuno dobili osloboditi od ožiljaka nakon akni s laser je nemoguće.

Dakle, je li moguće ukloniti ožiljke od akni u potpunosti, izgladiti kratere i izgladiti kožu? Ili ne?

Prije samo nekoliko mjeseci nijedna klinika nije mogla odgovoriti da je to moguće.

Naš kirurg, Maxim Vasiliev, razvio je autorovu metodu. To vam omogućuje da brzo uklonite ožiljke od akni s malo ili bez traga, izravnati kožu na zdravu razinu i vratiti prirodnu boju.

Učinkovito uklanjanje ožiljaka od akni na licu može samo metoda subcisisa

Tehnika Maxima Vasilijeva protiv ožiljaka od akni temelji se na subcism metoda - Posebna mikrotehnika za rezanje ožiljaka. Ova metoda je prvi put korištena 1995. godine i dobro radi čak i protiv najozbiljnijih i najdubljih atrofični ožiljci.

Subcisia je mukotrpna metoda za korekciju atrofičnih ožiljaka nakon akni.

Podvrgavanje se provodi pod lokalnom anestezijom pomoću snažnog mikroskopa. Sterilnom iglom iz štrcaljke kirurg nježno i brzo reže takozvane "pramenove" - ​​odvaja tkivo ožiljaka od susjednih struktura. Koža koja više ne drži ništa, diže se i uspravlja.

Kako ukloniti ožiljke od akni na licu za 100%

Unatoč činjenici da sama subcisa pokazuje dobar rezultat u borbi protiv ožiljaka, ne daje 100% učinak izravnavanja kože. Uklonite ožiljak nakon uklanjanja akni - samo prva faza.

Druga faza je uvođenje kapi kolagena ili stabilizirane hijaluronske kiseline u prazninu koja se formirala ispod kratera.

U početku ubrizgan lijek stvara potrebnu količinu i fizički “gura” područje ožiljaka na razinu kože. U roku od 6 mjeseci gel se uklanja i zamjenjuje vlastitim kolagenom. Kolagen ispunjava prazno područje i preuzima funkciju održavanja potrebnog volumena.

Kao rezultat, krateri su značajno poravnati u razini sa zdravom površinom kože.

Fotografija "prije" i "poslije"

Subcision je najučinkovitiji način za liječenje ožiljaka nakon akni. Rezultat "prije" i "nakon" jednog postupka. Kirurg: Maxim Vasilyev.

Korekcija dubokih ožiljaka. Fotografija "prije" i "poslije". Ispunjen: Vasiljev Maxim.

Lasersko ponovno nanošenje ožiljaka nakon akni. Izvodi dermatocetologinja Elena Vlasova.

Dobivanje osloboditi od post-acne by subcysis zahtijeva strpljenje.

Uklanjanje ožiljaka od akni na licu prema metodi Maxima Vasiljeva je težak i mukotrpan posao. Uz svaki ožiljak kirurg radi odvojeno, a jedan postupak traje do tri sata. Ali vjerujte mi, rezultat je vrijedan toga.

Komentar stručnjaka:

"Ožiljke od akni gotovo nikada nije moguće ukloniti u jednom potezu.

Ako je problem ozbiljan, onda se u jednom trenutku, jedan na drugi, nakupi do pet ožiljaka i rupica. Između njih, ponekad i manje od 1 mm. Nemoguće je sve rezati u isto vrijeme. Nakon što su izgubili uporište, svi oni padaju u isto vrijeme.

Takvi ožiljci se uklanjaju naizmjence i polako. Istodobno svaki sljedeći postupak dodjeljujem najmanje dva tjedna nakon prethodnog - nakon potpunog izlječenja modrica.

Tako potpuno i brzo uklonite ožiljke nakon što akne ne djeluju. Ali to će ispasti učinkovito i zauvijek. Slažem se, to je mnogo važnije. "

Nakon što smo se riješili ožiljaka nakon akni, rad nije završen. Dolazi vrijeme savršenstva.

Samo se riješiti ožiljaka od akni na licu nije dovoljno. Uklanjamo crvene točke

Prva stvar koju nudimo nakon rada s ožiljcima je tečaj. biorevitalisation 3% hijaluronska kiselina. Ovaj postupak vrlo dobro osvjetljava stajaća mjesta i izjednačava ton kože.

Naposljetku, nakon šest mjeseci ili čak godinu dana, dolazi vrijeme za laser. Činjenica da smo dno ožiljaka podigli gotovo do razine zdrave kože spasit će ga od agresivnog poliranja. Dovoljno za površinsko ili sredinsko brušenje.

Imajte na umu da se ne polira ožiljak, već okolna koža: kao rezultat toga, djelomično pada na razinu ožiljaka. Koža je izravnana.

video:

Lasersko modeliranje ožiljaka pomoću frakcijskog erbijskog lasera (laserska dermoabrazija). Postupak uklanja ožiljke, “kratere” pore na koži, sve posljedice post-akni. Izvodi se pod anestezijom, propisivanje ožiljaka nije važno.

Marijine povratne informacije:

“U mladosti sam patila od akni. Prošli su, ali do 25. godine lice mi je postalo beskrajni ožiljak. Bez pretjerivanja, bijeli i crveni ožiljci bili su nagomilani jedan na drugi.

Tko zna, on će razumjeti: čak i da bi napustio kuću, trebate pažljivo staviti korektor, temelj i prah, ali kao rezultat toga ne izgledate bolje od mlade žene.

Brzo uklanjanje ožiljaka od acne ne radi. Za razliku od akni, oni sami ne prolaze. Borba protiv ožiljaka bila je teža od akni. Spalio sam ih s kemijskim hodočasnicima, a pomoću lasera mi je to pomoglo, ali nisam uspio u potpunosti riješiti ožiljke od akni.

Ono što imam nakon godinu i pol liječenja kod Vasiljeva Maxima vrlo je slično čudu - gotovo nema znakova akni, koža je jednaka i lijepa.

Koliko strpljenja mora imati liječnik, koji je tako dugo radio s preciznošću nakita i dovodi posao do savršenstva. Hvala vam!

Ne samo lice

Metoda Vasilyev Maxim eliminira ne samo ožiljke na čelu, na obrazima i na nosu. Radimo s ožiljcima bilo kojeg mjesta na tijelu: na nogama, na rukama, na leđima, uklanjamo Osip od boginje piletine.

Da biste učinkovito uklonili ožiljke nakon akni, prijavite se za tretmane pozivom:

u Moskvi +7 495 723-48-38, +7 495 989-21-16,

Kako ukloniti ožiljke od akni?

Kako ukloniti učinke (ožiljke, mrlje) iz akni?

  • ne prikazuj moje ime (anonimni odgovor)
  • slijedite odgovore na ovo pitanje)

Popularna pitanja!

  • danas
  • jučer
  • 7 dana
  • 30 dana
  • Sada čitaj!

    Humanitarni!

    © KidStaff - jednostavan za kupnju, pogodan za prodaju!

    Dajte savjet, dijelite, recite

    Korištenje ove web stranice predstavlja prihvaćanje njegovih Uvjeta korištenja.

    Kako se riješiti ožiljaka od akni?

    Djevojke, imam takav problem: nakon akni postoje mrlje, nepravilnosti i mali ožiljci na licu. Je li netko naišao na sličnu situaciju? Ja sam već 27 godina, adolescencija s pimples iza, ali sam već želim imati lijepu glatku kožu. Bit će mi drago za bilo kakav savjet, osobito kako se riješiti ožiljaka nakon akni kod kuće. Ako je ovo stvarno, naravno. Čuo sam za takav prah, kao badyag, da ga treba nanositi kao masku, a zatim na gornji sloj rezova od šljake, i da bi ona navodno postupno uklonila tu nevolju. Iskreno, bojim se pokušati. Jeste li pokušali?

    Autor teme: Zinaida (Čeljabinsk)

    Više o temi:

    Povratne informacije i komentari

    • ✓ Primiti će se samo novi odgovori.
    • ✓ E-pošta se ne nalazi nigdje.
    • ✓ Možete otkazati pretplatu u svakom pismu.

    Zinaida, donijeti malo jasnoće. Badyaga je stvarno dobar za ispravljanje stajaćih mjesta i izjednačavanje tena. Uzmite u apoteci Badaga Forte, već je u obliku masti, ništa se ne treba razrijediti. Prije uporabe provjerite ima li alergijske reakcije, budite sigurni! Nanosimo grašak sredstva na savijanje laktova i par sati promatramo reakciju, ako ne, a zatim nanesemo Badyagu na dobro očišćeno lice ili lokalno ili na cijelo lice. Ovisno o stanju. Na 20 min. Isperite vrhnju kremu. Radimo 1-2 puta tjedno. prije vidljivih poboljšanja.

    A sada o ožiljcima. Glatko ih značajno uspije s kemijskim pilingom. Sada je pravo vrijeme, prije proljeća imat ćete vremena raditi s kožom. Postupak postupka kemijskog peeling salona, ​​stoga povjerite ovaj posao kozmetičarki.

    I ne zaboravite kremu s faktorom zaštite od sunca.

    Što će vam pomoći ukloniti ožiljke od akni na licu?

    Mnoge žene, muškarci i tinejdžeri su zainteresirani kako se riješiti ožiljaka nakon akni na licu? Ovi defekti kože kvare izgled i gađenje, prisiljavajući "sakriti" se iz vanjskog svijeta. Problem s ožiljcima i aknama ne može se riješiti korištenjem temelja ili drugih sredstava za maskiranje, što znači da će biti djelotvoran protiv oštećenja kože?

    Što može kozmetičarka ponuditi?

    Profesionalna pomoć često daje pozitivne rezultate u liječenju ožiljaka na licu koji se pojavljuju nakon akni. Popularne hardverske procedure brzo uklanjaju mrlje kože.

    Lasersko poliranje

    Ova metoda učinkovito uklanja ožiljke od akni zbog aktivacije procesa regeneracije. Dubina lasera je podesiva, tako da vam brušenje omogućuje da se riješite ožiljaka bilo koje složenosti.

    Postupak ne uzrokuje bol, jer koristi lokalni anestetik. Cijeli period oporavka traje 3-5 dana. Nakon sesije laserskog poliranja, ne možete dugo ostati na suncu kako biste izbjegli stvaranje pigmentnih mrlja.

    Kemijski piling

    Ova metoda je bolna, međutim, ne manje učinkovita. Uklanjanje ožiljaka nastaje zbog odvajanja gornjih slojeva epidermisa. Postupak se provodi u nekoliko faza:

    • Liječnik koristi kemijsku otopinu koja se nanosi na cijelo lice.
    • Nakon toga počinje proces ljuštenja, a ljuske "stare" kože same nestaju.

    Vrijedno je zapamtiti da je postupak vam omogućuje da uklonite samo površinski ožiljaka. Ne preporučuje se uporaba kemijske otopine za uklanjanje dubokih ožiljaka, jer može uzrokovati opekline na koži lica, što će rezultirati još većim ožiljcima.

    arsonvalization

    Korištenje uređaja Darsonval omogućuje vam da se riješite ožiljaka i spriječite akne. Metoda se temelji na upotrebi posebne elektrode koja šalje električna pražnjenja u kožu. Takav učinak dovodi dermis u ton, dok je:

    • poboljšanje unutarstaničnog metabolizma;
    • ubrzanje oporavka kože;
    • smanjenje upale;
    • površni ožiljci postaju nevidljivi.

    Osim toga, darsonvalizacija pomaže nositi se s problemima masne kože i riješiti se mikroorganizama koji uzrokuju akne i akne.

    krioterapija

    Ova metoda je usporediva s kemijskim pilingom, međutim umjesto otopine koristi se tekući dušik, koji "zamrzava" gornje slojeve kože, uzrokujući da se ljušti i umre. Metoda je sasvim nova, ali je vrlo popularna, jer tijekom zahvata praktički nema bolova.

    Važno je! Prije korištenja usluga kozmetičara, morate proći individualnu konzultaciju kako biste odredili vrstu kože i njenu osjetljivost.

    Opće kontraindikacije za postupke

    Pojava nuspojava nakon kozmetičkih zahvata nije vjerojatna, osobito ako je osoba fizički zdrava. No, prisutnost kontraindikacija može donijeti ozbiljnu štetu zdravlju. Kozmetički postupci ne mogu se izvoditi pod sljedećim uvjetima:

    • dijabetes melitus;
    • epilepsije;
    • maligni tumori;
    • dobroćudne crte lica;
    • kronične bolesti kože ili vezivnog tkiva;
    • akutne upalne bolesti;
    • zarazne bolesti;
    • trudnoća i dojenje.

    Također, kozmetičarka mora izvijestiti o uporabi lijekova koje je propisao liječnik. Ako je zdravlje u redu, možete sigurno ići u postupak.

    Losione i domaće maske

    Možete dobiti osloboditi od acne ožiljaka na licu uz pomoć običnih proizvoda koji se mogu naći u bilo kojem hladnjaku. Mnogi recepti za kućne lijekove uživaju pozitivne povratne informacije.

    Kod kuće možete napraviti rješenje za losione ili posebnu masku. Da biste to učinili, možete odabrati jedan od omiljenih recepata:

    • Maska jogurta. Pomiješajte 15 ml zobene pahuljice, jogurta i soka od limuna. Ova mješavina treba nanijeti na lice, ostaviti 25 minuta. Postupak se mora provesti u roku od mjesec dana, svaki drugi dan.
    • Sok od limuna Morate uzeti malo limunovog soka i navlažiti ga u njemu. Nakon toga, potrebno je tretirati kožu na problematičnim područjima. Postupak možete izvesti 3 puta dnevno. Morate ponoviti losione za 4-5 dana, ali ne više od 8 puta mjesečno.
    • Maska od zelene gline. 15 mg gline u prahu pomiješa se s vodom kako bi se dobila kremasta kaša. U smjesu se dodaju 3 kapi eteričnog ulja ružmarina. Maska se nanosi točkasto, samo na ožiljke. Nakon 10 minuta, potrebno je oprati i nanijeti ovlaživač. Tečaj - 4 procedure, potrebno ih je provoditi svaki drugi dan. Pauza između tretmana najmanje mjesec dana.
    • Bujon peršin. Potrebno je pripremiti izvarak, a zatim ga preliti u ledene kalupe i zamrznuti. Nastale kocke obrišu problematična područja kože ujutro i navečer svaki dan.

    Dobili osloboditi od dubokih ožiljaka nakon akni, ove metode neće dopustiti, barem u kratkom vremenu. Ali stvaranje ožiljaka manje je vidljivo.

    Savjet! Prije uporabe maski s eteričnim uljima, mora se provesti test alergijske reakcije.

    Sredstva za ljekarne

    U ljekarnama možete pronaći i alate za pomoć pri uklanjanju ožiljaka i ožiljaka na licu. Svi oni uživaju dobre kritike, ali morate odabrati kremu ili mast pojedinačno, vođeni navedenim uputama.

    Kontraktubeks

    Gel krema prodire u dublje slojeve kože i vezivno tkivo koje čini ožiljke. Zbog toga se postiže pozitivan učinak:

    • koža je izglađena;
    • stari ožiljci se postupno rastvaraju;
    • svježa akna zacjeljuje bez stvaranja ožiljka.

    Visoki rezultati postižu se zahvaljujući aktivnim komponentama koje povećavaju elastičnost kože, poboljšavajući njezino stanje. Sastav Kontraktubexa uključuje:

    • ekstrakt lukovice;
    • alantoin;
    • heparin.

    Gel krema se utrljava u problematična područja 2-3 puta dnevno. Tijek liječenja kreće se od 3 do 6 mjeseci, ovisno o vrsti kože i dubini ožiljaka. Ovaj lijek ima jednu kontraindikaciju - preosjetljivost na aktivne ili pomoćne komponente.

    Dermatiks

    Gel za brzo sušenje s jednom aktivnom tvari - silikon. Stvara zaštitni zrak propusan film na površini kože, štiteći kožu od negativnih učinaka ultraljubičastog zračenja. Osim toga, Dermatics izravno utječe na ožiljke, oni postaju laskati.

    Gel je siguran, jer djeluje izravno na kožu, ne nakupljajući se u tijelu. Stoga, alat ima samo jednu kontraindikaciju - individualnu netoleranciju na silikon.

    Kelofibraza

    Ova krema omogućuje vam da se riješite ožiljaka i akni. Zahvaljujući aktivnim sastojcima može se postići sljedeći učinak:

    • koža je navlažena i izglađena;
    • simptomi upale nestaju;
    • ožiljci postaju ravni;
    • akne se smanjuju i nestaju.

    Aktivne tvari djeluju izravno na tkivo ožiljaka, a da se ne apsorbiraju u tijelo. Krema sadrži:

    • mokraćna kiselina;
    • natrijev heparin;
    • D-kamfor.

    Kremu treba nanositi na problematična područja 2-3 puta dnevno. Tijek liječenja je 1-2 mjeseca. Nuspojave se mogu pojaviti samo u prisutnosti osjetljivosti na sastojke lijeka.

    Važno je! Prije nego što obavite postupak kod kuće ili kod kozmetičara, preporuča se posjetiti liječnika i proći potrebne testove kako bi se utvrdio uzrok akni.

    Recenzije i preporuke

    Mišljenja o uporabi kozmetičkih metoda i raznih sredstava protiv ožiljaka od akni razlikuju se. Isti lijek može pomoći ne svim pacijentima, jer svako tijelo drugačije reagira na liječenje. Nakon pregleda recenzija možete dobiti općenitu ideju o određenom alatu, ali ne biste se trebali u potpunosti oslanjati na tuđe mišljenje.

    Maria Konoreva, 19 godina.

    Nekoliko puta sam na preporuku dermatologa otišao na lasersko poliranje, jer je situacija bila vrlo zanemarena. Nakon prvog brušenja došlo je do crvenog natečenog lica, ali bilo je vrijedno toga. Nakon 4 dana, lice je izgledalo mlađe, a ožiljci više nisu bili vidljivi.

    Anna Fayzulina, 31 godina.

    Pokušala sam ožiljke ožiljati Dermatixom i nisam osjetila nikakav poseban učinak. Za mene, tako uobičajeni hidratantni gel s lifting efektom. Ožiljci su još uvijek vidljivi, samo su uhvaćeni u kožu. Moramo otići do kozmetičara.

    Bella Potemkina, 26 godina.

    Dugo nisam se mogla riješiti ožiljaka od akni, probala sam domaće recepte, razne kreme i masti. Vidjevši moje muke, prijateljica je savjetovala Kelofibraz, budući da je bila uvjerena u njezinu učinkovitost u osobnom iskustvu. Sada sam sretan, uspio sam se riješiti ožiljaka, nakon što sam prošao cijeli tretman.

    Ako pronađete pogrešku, odaberite fragment teksta i pritisnite Ctrl + Enter.

    Kako ukloniti acne ožiljaka recenzije

    Acne je problem koji ne zaobilazi gotovo jednu osobu na zemlji. Mogu se pojaviti ne samo u djetinjstvu i adolescenciji, nego iu ljudima koji su već navršili četrdeset ili čak pedeset godina. No, same akne nisu glavni problem, jer ih se danas možete brzo i jednostavno riješiti. No često ove neugodne manifestacije ostavljaju tragove na našoj koži u obliku ožiljaka i ožiljaka koji nas iritiraju više od same bubuljice, a rješavanje njih nije tako jednostavno.

    Svi želimo izgledati lijepo i besprijekorno, bez obzira na dobnu skupinu, a ožiljci i ožiljci na našoj koži često nas čine nervoznima i neugodnima. Neke od tih oznaka su gotovo nevidljive i ne izazivaju mnogo zabrinutosti, dok su druge prilično vidljive, što nas ponekad dovodi u nezgodan položaj. Svatko se želi riješiti ožiljaka i ožiljaka ostavljenih na koži nakon akni, teško ga je riješiti, ali to se može učiniti različitim metodama.

    Akne, akne, varičele...

    Bilo koje akne, bez obzira na njihovu prirodu, daju nam mnogo problema. Osim činjenice da je njihova prisutnost na koži prilično neugodan prizor, a još gore i neugodnije, kada tragovi ostanu na svom mjestu. Acne je najčešći tip acne. Taj se problem često javlja kod mladih ljudi. Njezino obrazovanje potiče hormonalne promjene u tijelu, koje se javljaju u dobi od četrnaest do dvadeset i četiri godine.

    Problemi s kožom najčešće počinju u adolescenciji

    Hormonska prilagodba nije jedini uzrok akni. Mnogi vjeruju da se ova vrsta kožne bolesti kod adolescenata javlja samo tijekom puberteta. Ovo je mišljenje ispravno, ali ne sasvim. Acne može pojaviti u ljudi i na starije dobi. Nazvala je promjene na koži koje su povezane s poremećajima lojnih žlijezda i njihovu upalu.

    Uzroci akni:

    • Hiperkeratoza. Ovo je zadebljanje rožnatog sloja.
    • Povreda metabolizma masti. Takva kršenja dovode do začepljenja znoja i žlijezda lojnica, što uzrokuje nastanak akni. Poremećaj metabolizma masti može se dogoditi s nepravilnom prehranom, kao i zbog poremećaja endokrinog sustava.
    • Povećanje količine spolnih hormona. U ovom slučaju, također se povećava izlučivanje lojnih žlijezda.
    • Mikroflora kože. Ako je previše aktivan, tada se uništavaju neki korisni spojevi koje proizvodi koža, što dovodi do činjenice da postaje manje otporna na nepovoljne uvjete.
    • Bolesti probavnog trakta. Gotovo svi poremećaji crijeva i žuči mogu uzrokovati akne.

    Kako bi se riješili akni, prije svega potrebno je prepoznati uzroke njezine pojave.

    Vrste ožiljaka i ožiljaka od akni

    Ožiljci i ožiljci nastali nakon akni su bijele depresije na koži, otečena svijetlo ružičasta ili jarko crvena ožiljaka, plavkaste mrlje ili ljubičasto-krvavi čvorići.

    Ožiljci i ožiljci nakon akni imaju različito podrijetlo:

    • Normotrofni ožiljci. Nalaze se u ravnini s kožom. Takvi ožiljci mogu se pojaviti samo tijekom normalne reakcije vezivnog tkiva na ozljedu. Imaju ravan izgled i svijetlu boju. Elastičnosti blizu normalnog kožnog tkiva.
    • Keloidni ožiljci. Takvi ožiljci sastoje se od posebne vrste ožiljnog tkiva.
    • Atrofični ožiljci. Oni se uvijek nalaze ispod razine kože. Pojava atrofičnih ožiljaka izaziva smanjenu reakciju vezivnog tkiva na ozljedu, što pak uzrokuje proizvodnju kolagena u nedovoljnim količinama.
    • Hipertrofični ožiljci. Nalaze se iznad razine kože zbog viška proizvedenog kolagena, jer se njegov višak ne otopi u cijelosti.

    Često se pojavljuju ožiljci i ožiljci na koži nakon što su se pojavile boginje, akne i akne ako je bolest ozbiljna. Ali u nekim slučajevima čak i najčešći bubuljica ostavlja iza sebe ružnu ocjenu. Nakon takvih bolesti, popraćenih osipom na koži, mogu se formirati ožiljci uglavnom na mjestima gdje je koža najviše oštećena. Kod takvih oštećenja narušava se proces normalnog oporavka kože, što dovodi do pojave vezivnog ožiljaka na mjestu bubuljice.

    Ožiljci mogu ostati i nakon uobičajenih akni.

    Postakne su najčešće atrofični ožiljci. Takvi ožiljci mogu ostati nakon vodenih kozica. Oni su slični udubinama koje su se pojavile na licu mjesta, koje imaju usitnjene ili zaobljene rubove. Njihova pojava je posljedica količine kolagena, što nije dovoljno u vrijeme zacjeljivanja rane. Keloidni i hipertrofični ožiljak obično nastaje nakon akni, u obliku konveksnog ožiljka. U ovom slučaju, naprotiv, u vrijeme zacjeljivanja rane, formira se previše vezivnog tkiva, koje se nakon toga uzdiže iznad okolne kože u obliku ožiljka.

    Takvi ožiljci i ožiljci mogu ostati do kraja života, ako ništa nije učinjeno. Međutim, uz pravilno liječenje, moguće je značajno ugladiti ružne tragove na koži.

    Kako se riješiti ožiljaka i ožiljaka od akni

    Postupci za uklanjanje ožiljaka i ožiljaka nakon akni ne zanimaju samo one koji su izravno suočeni s takvim problemom, već i kozmetičare, jer je njihov zadatak pomoći ljudima da se riješe tragova koje su ostavile akne. Budući da se ožiljci i ožiljci međusobno razlikuju i imaju različite putove pojave, potrebno je za svaku vrstu liječenja odabrati individualne metode liječenja. Ponekad, uspješno uklanjanjem jednog ožiljaka, istim načinom liječenja, možemo negativno utjecati na druge.

    Keloidni ožiljci nastali u uvjetima smanjenog imuniteta, neravnomjerne, elastične konzistencije, njihova površina blago je naborana, a iznad kože su vrlo značajni. Često se njihov rast ne zaustavlja i po izgledu oni postaju poput bradavica. Takve nepravilnosti moguće je riješiti uz pomoć kirurške intervencije, ali nužno u kompleksu s drugim metodama liječenja. Uostalom, svaka operacija može ostaviti novi ožiljak ili ožiljak.

    Kozmetolozi mogu pomoći u uklanjanju ožiljaka.

    Nakon kirurškog odstranjivanja keloidnog ožiljaka, na mjesto uklanjanja postavljaju se posebne kvačice, čime se izbjegava višekratni rast kolagena. Ožiljci na usnama i ušima tretiraju se pritiskom. Možete se riješiti tih ožiljaka i kortikosteroida. Ova se tehnika obično koristi zajedno s operacijom, ali ponekad kao neovisno rješenje problema. Ovim tretmanom, različite doze triamicina ili deksametazona se ubrizgavaju u burag. Takvi se postupci provode dva do četiri puta tjedno dok se ne postigne željeni rezultat.

    Atrofični ožiljci nastaju uglavnom nakon bolesti kao što su boginje i akne. Tretman će u ovom slučaju izravno ovisiti o veličini i ograničenju ožiljaka. Ako su ožiljci mali, upotrijebite sredstva za punjenje injekcijskim ubrizgavanjem, koja se temelje na gelu hijaluronske kiseline. Takvi lijekovi imaju tendenciju otapanja, tako da će postignuti učinak biti privremeni i bit će potrebno ponoviti postupak svakih šest mjeseci. Koriste se i atrofični ožiljci, brušenje i piling.

    Takvi postupci mogu biti sljedeći:

    • Lasersko poliranje. Laser vam omogućuje da zapečate strukturu ožiljka ili opečete ožiljno tkivo na dovoljno dubinu. Učinak je sličan pilingu, pogodan samo za plitke ožiljke. Izvodi se pod općom anestezijom.
    • Z-plastika. Kirurško izrezivanje ožiljka. Pogodno za najveće ožiljke.
    • Mikrodermoabrazija. Ovo je abrazivni piling. Koža nije duboko obrađena, postupak je bezbolan.
    • Dermobraziya. Ovo je mehanički piling. Omogućuje vam da se riješite svih vrsta ožiljaka i ožiljaka. Izvodi se pod općom anestezijom.

    Sve navedene metode uklanjanja ožiljaka i ožiljaka od akni provode se izravno u specijaliziranim klinikama i kozmetičkim uredima od strane kvalificiranih stručnjaka. Svi imaju kontraindikacije i nuspojave. Osim toga, u nekim slučajevima može uzrokovati ozbiljnu štetu na vašoj koži i ostaviti nove, snažnije ožiljke i ožiljke.

    Postupci uklanjanja ožiljaka provode se samo u ustanovama.

    Kako se riješiti ožiljaka i ožiljaka nakon akni kod kuće

    Postoje mnogi načini za uklanjanje ožiljaka i ožiljaka kod kuće. Sada u ljekarnama možete kupiti razne alate za piling, razne kreme, maske i apsorbirajuće gelove i masti. No, narodni lijekovi su najjednostavniji i uopće nisu skupi. Osim toga, oni neće naškoditi vašoj koži, čak i ako se koriste samo za sprečavanje zdravlja kože.

    Naravno, da biste se u potpunosti oslobodili ožiljaka i ožiljaka, samo se možete poslužiti plastičnom kirurgijom, ali kako biste u potpunosti ugasili te nedostatke i učinili ih manje uočljivima, ne možete samo u kozmetičkom uredu, već i kod kuće.

    Maske će pomoći da koža postane glatkija

    Glavna stvar u ovom poslu je pravilnost i strpljenje. Uostalom, da bi se nešto postiglo, potrebno je vrijeme, au našem slučaju trebat će vremena da se pozitivni rezultati pojave. Ali uspjeh će ovisiti o nekim kompliciranim čimbenicima. Na primjer, površinski i svježi ožiljci mnogo su lakše ukloniti nego stari i duboki ožiljci. Osim toga, tip kože i dob osobe ovdje igraju važnu ulogu. Rezultat će biti uspješniji, a liječenje je lakše ako koža ima dobra regenerativna svojstva.

    Za glatke ožiljke kod kuće primijenite sljedeće narodne lijekove:

    • Maslinovo ulje. Uz njegovu primjenu napravite masažu. Na kožu je potrebno nanijeti malu količinu visokokvalitetnog nerafiniranog maslinovog ulja i masirati područje ožiljaka vrhovima prstiju kružnim intenzivnim pokretima. Ova masaža potiče obnovu stanica kože i poboljšava cirkulaciju krvi. Preporuča se provesti ovaj postupak nekoliko puta dnevno.
    • Ulje kamelije. Ovo ulje sadrži biljne proteine, vitamin E, oleinsku kiselinu. Potiče obnovu stanica kože i potiče njihov rast. Mala količina ulja kamelije mora se nanijeti na ožiljak i obrisati kružnim pokretima dok se potpuno ne upije.
    • Svježi sok od limuna ili limete. Sok mora biti stisnut na pamučnom štapiću i stavljen na ožiljak. Sok od limete i limuna potiče obnovu i regeneraciju kože, sadrži velike količine vitamina C i prirodni je antioksidans. Ovaj postupak možete izvesti tri puta dnevno. Ako je koža previše osjetljiva, bolje je razrijediti sok jedan po jedan s vodom. Koristite s oprezom, jer sok od limuna posvjetljuje kožu.
    • Ekstrakt lavande. Lavanda je jedan od najboljih prirodnih lijekova koji poboljšavaju cirkulaciju, potiču obnavljanje i obnavljanje stanica kože, djeluju protuupalno i pomlađuju kožu. Lavanda daje dobre rezultate u uklanjanju malih ožiljaka. Pamučnu krpu u ekstraktu lavande potrebno je navlažiti tri puta dnevno i nanositi na ožiljak deset minuta.
    • Ružičasta voda i prah sandalovine. Ružičastu vodu treba pomiješati s malom količinom praha sandalovine kako bi se dobila gusta pasta. Nanesite smjesu debelim slojem na ožiljak i isperite je nakon sat vremena. Ako postupak provedete prije spavanja, možete ostaviti smjesu na koži preko noći. U Indijskim trgovinama možete kupiti prah sandalovine. Poboljšava cirkulaciju krvi, povećava metabolizam i potiče regeneraciju kože.
    • Aloe vera gel i sok. Aloe sok je prirodni antioksidans, ima snažna stimulirajuća, zaštitna, hidratantna i regenerirajuća svojstva. Ova biljka je rasprostranjena u liječenju različitih kožnih problema, na primjer, za posjekotine, akne, upale, kao i za uklanjanje nepravilnosti, ožiljaka i mnogih drugih oštećenja kože. Korištenje gela ili aloe soka u svom prirodnom obliku, kada se primjenjuje na područja ožiljaka, daje dobre rezultate. Osim toga, dodaje se prirodnim kremama i maskama za glatku kožu, poboljšava njezin izgled i pomlađivanje.
    • Vitamin E. Smatra se vitaminom ljepote, potiče obnovu stanica i regeneraciju kože. Poboljšava boju kože, ima zaštitna svojstva i prirodni je antioksidans. Neophodno je svakodnevno jesti hranu koja sadrži vitamin E. Ona je prisutna u zelenom povrću, zelenoj salati, kopru, peršinu, svježim jabukama, grahu, orašastim plodovima, bademima, bobicama i biljnim uljima. Također možete koristiti kreme i maske koje sadrže vitamin E.

    Kako ukloniti acne ožiljaka recenzije

    Nakon stiskanja akni, tragovi i ožiljci često ostaju. U pravilu, mnogo je teže boriti se protiv njih nego za liječenje akni. Danas postoji velik broj postupaka u kozmetičkim salonima koji pomažu u liječenju nepravilnosti kože: pilinga, čišćenja, krioterapije i još mnogo toga. Uklonite ožiljke od akni mogu biti kod kuće, ali to će potrajati mnogo više vremena, a uspjeh u ovom pitanju nije zajamčen.

    Što se može koristiti u tu svrhu?

    Badyaga se smatra dobrim lijekom - treba ga nanijeti na zahvaćeno mjesto 10-15 minuta, zatim ga isprati toplom vodom. Cink mast također nosi s ožiljcima, oni su također savjetovao da koristite Contractubex protiv njih, ali mišljenja o učinkovitosti ovog lijeka se razlikuju.

    Sok od limuna ne samo da uklanja tragove akni, nego i bjelilo. Vlasnici tamne i preosjetljive, suhe kože trebaju je koristiti s oprezom. I najbolji lijek za scarring je ne iscijediti acne. Bolje je spriječiti problem nego ga kasnije pokušati riješiti.

Više Članaka O Vrstama Akni