Krioterapija je kozmetička procedura koja može učinkovito brinuti o pokrovu. Postupak se sastoji u izlaganju hladnoj koži. U kozmetičkim salonima krioterapija je skupa, ali se može obaviti i kod kuće. Postoji mnogo jednostavnih recepata koji pomažu osloboditi kožu od bora uz pomoć leda za lice.

Koristi i šteta od leda za kožu

Korištenje leda za lice u kozmetičke svrhe je rasprostranjen postupak u kozmetičkim salonima. Led je sposoban transformirati izgled u kratkom vremenu.

Pod utjecajem hladne kože postaje:

  • napeta;
  • dobiva svjež zdrav izgled;
  • nabori su izglađeni;
  • pomlađena koža.

U nekim slučajevima led može biti štetan. Predisponirajući čimbenici:

  1. Prehlade.
  2. Visoka temperatura
  3. Oštećenje kože.
  4. Fizičke bolesti u teškom obliku (srčani udar itd.).

Ako se isključe situacije u kojima će led oštetiti zdravstveno stanje, izloženost hladnoći na koži ima izravne indikacije.

Što se događa s kožom kada je izložena hladnoći

Kada je tijelo u dodiru s niskim temperaturama, na njegovoj strani se javlja šok.

To se izražava:

  • u poboljšanju metaboličkih procesa;
  • u ubrzavanju protoka krvi;
  • u poboljšanju tonusa mišića.

Kada su izloženi hladnim kožnim žilama lica, koje su bliže površini, odmah se sužavaju za kratko vrijeme.

Nalazeći dublje, naprotiv, širi se.

Ovaj proces poboljšava protok krvi. Stanice počinju aktivno primati hranjive tvari i kisik. Pokreće postupak ažuriranja.

Krioterapija potiče pomlađivanje kože. Zbog djelovanja na receptore koji su odgovorni za toplinu i cirkulacijski sustav, on se povlači, a bore povezane sa starenjem nestaju. Uvenuća koža je inhibirana, lice postaje zdravo i svježe.

Indikacije za krioterapiju

Kontakt s hladnoćom povećava protok krvi. Time se aktivira opskrba vrijednim hranjivim tvarima koje obnavljaju kožu.

Led za lice treba koristiti ako:

  • koža se ljušti;
  • povećane pore;
  • visok sadržaj masti;
  • postoje upale na licu;
  • pojavu bora na licu;
  • stalna izloženost kože vanjskim čimbenicima (hladnoća, prašina, prekomjerna toplina);
  • progib, mlohava koža.

kontraindikacije

Postoje kontraindikacije za korištenje leda za lice:

  1. Hladna alergija.
  2. Rosacea.
  3. Preosjetljiv, tanak, nježan lice.
  4. Upala (mnoge akne, čirevi, miteseri).
  5. Moždani udar.
  6. Kataralna stanja, bolest maksilarnih sinusa.
  7. Prisutnost otvorenih rana.
  8. Opsežna upala u otvorenim stadijima.
  9. Kožne bolesti.
  10. Bolesti cirkulacijskog sustava i krvnih žila.

Cuperozu karakterizira smanjena cirkulacija krvi u malim žilama. Takva šok terapija može pridonijeti stvaranju novih vaskularnih zvijezda.

Izbor sastojaka za zamrzavanje

Led za lice bora, čiji su recepti jednostavni, može se obaviti samostalno. U tu svrhu, stavite različite sastojke.

Sve ovisi o konačnom cilju:

  • toniranje;
  • dizati;
  • smanjenje pora;
  • obnavljanje masti;
  • izglađivanje (uklanjanje bora).

Za izradu leda koristite sljedeće proizvode:

Led s izljevom kamilice

Kamilica najbolje djeluje na kožu lica:

  1. Umirujuće.
  2. Omekša.
  3. Posvjetljuje.
  4. Smanjuje pojavu upale.

U ljekarni se ovaj cvat prodaje u obliku usitnjenog bilja ili u jednokratnim filter vrećicama, što uvelike pojednostavljuje proces pripreme. Da bi led s kamilicom, trebali kuhati čašu kipuće vode 1 žlica. l. trava. Inzistirajte ispod poklopca na pola sata. Ulijte juhu u formu i stavite u zamrzivač.

Nanesite kockice leda kako biste obrisali lice. To možete učiniti 2 puta dnevno. Prilikom pokretanja leda na licu, slijedite linije za masažu. Obrišite ručnikom nije potrebno, morate čekati za potpuno prirodno sušenje. Zatim morate staviti na kožu koristi dnevnu kremu.

S mlijekom

Uz stalno korištenje mlijeka postiže se sveobuhvatan rezultat, budući da proizvod:

  • njeguje kožu vitaminima;
  • pomaže povećati elastičnost;
  • obnavlja;
  • izglađuje bore.

Za izradu leda, mlijeko treba razrijediti s vodom na pola. Razblaženo mlijeko rasporedite na oblike namijenjene za led i stavite u zamrzivač u hladnjaku dok se ne učvrsti. Obrišite lice jednom dnevno.

Led za lice, pripremljen na bazi mlijeka, oslobodit će vaše lice od bora, kao i savršeno se nositi s problemom vrećica ispod očiju.

Uz aloe

Aloe vera je pogodna za problematičnu kožu, na kojoj se često javljaju manifestacije alergijskih reakcija. I ova biljka dobro se nosi s debelom kožom.

Korisna svojstva aloe:

  • ima protuupalna i antiseptička svojstva;
  • pomaže u borbi protiv akni;
  • liječi pustularne upale;
  • hrani kožu hranjivim tvarima;
  • igra ulogu zaštitne barijere protiv negativnog utjecaja okoliša;
  • Osvjetljava dobna mjesta;
  • manifestira se kao snažan antioksidans.

Aloe sadrži:

  • jod;
  • cink;
  • silicij;
  • fluor;
  • željezo;
  • natrij;
  • bakar;
  • lignine koji poboljšavaju prodiranje hranjivih tvari u kožu;
  • Alantoin - tvar koja se koristi u kozmetologiji i poboljšava kožu;
  • Vitamin E i beta karoten bore se protiv slobodnih radikala, sprečavaju starenje.

Aloe ima sva neprocjenjiva svojstva za kožu, zauzima vodeću poziciju među "živim" kozmetikom. Bolje je odabrati odrasle biljke škrlatne, to će pridonijeti maksimalnom krajnjem rezultatu. Led za lice od bora (recepti s aloe imaju različite varijacije) može se pripremiti kod kuće i učinkovito primijeniti na kožu lica.

U tu svrhu potrebno je:

  • rezati biljku u korijenu;
  • dobro isperite tekućom vodom;
  • osušite papirnatim ručnikom;
  • upotrebom miješalice za mljevenje do stanja kaše;
  • distribuirati u obliku za led;
  • stavite u zamrzivač.

Možete koristiti samo sok od aloe, nakon stiskanja smjese kroz gazu. Ako nije bilo žive biljke na ruci, onda u ljekarni možete kupiti ampule s ekstraktom aloe (trošak je minimalan).

Led za lice soka aloe pomaže u uklanjanju bora i smiruje kožu

Možete zamrznuti biljku u obliku izvarka od slomljenog lišća. Postoji i mogućnost kombiniranja soka aloe ili njegovog koncentrata s drugim sastojcima.

Na primjer, možete napraviti led za čišćenje i toniranje lica:

  1. Potrebno je uzeti 100 ml soka od brusnica. Da biste to učinili, stisnite brusnice kroz gazu.
  2. Koncentrat brusnice razrijeđen s 100 ml pročišćene ili mineralne vode bez plina.
  3. Sok Aloe (2 žlice. L.) Razrijeđen sokom od brusnica.
  4. Sipati smjesu u kalupe i zamrznuti.

Brusnice sadrže kiseline koje:

  • blokiraju enzim koji uništava kolagen, koji je odgovoran za elastičnost i elastičnost kože;
  • očistiti kožu;
  • uske pore.

Svaku noć obrišite lice kockama aloe.

S peršinom

Peršin je neprocjenjivo skladište korisnih svojstava koja poboljšavaju funkcioniranje tijela i transformiraju kožu lica.

Ova zelena pomaže u održavanju ženske ljepote, pa ona:

  • vitaminira kožu;
  • dobro hrani;
  • tonovi gore;
  • osvježavajuće;
  • bjelila;
  • uklanja natečenost i crvenilo kapaka.

Za pripremu ledenih listova peršina treba sitno usitniti. Oni se pune kipućom vodom i infundiraju 30 minuta. Ohlađeni koncentrat treba staviti u hladnjak za zamrzavanje. Peršinasti led može se koristiti i ujutro i navečer.

Uz kavu

Mljevena svježa kava ima veliki broj pozitivnih svojstava, ima sljedeće radnje:

  • antiseptik;
  • antibakterijski;
  • stimulaciju;
  • ukrućenje.

Kofein ima pozitivan učinak na kožu lica:

  1. To tonira.
  2. Briše.
  3. Održava vodenu ravnotežu.
  4. Sintetizira kolagen i elastin, što dovodi do podizanja i pomlađivanja kože.
  5. Radi na poboljšanju tena.
  6. Štiti od starenja.
  7. Ima svojstva limfne drenaže.

Za pripremu kocki leda kave potrebno je na uobičajen način skuhati prirodnu jaku mljevenu kavu. Napitak napunite sito u zasebnu posudu. Nanesite oblik filtrirane tekućine i stavite u zamrzivač.

Nanesite u kozmetičke svrhe i ne možete filtrirati kavu. To zajedno s tlom treba naliti u oblike i zamrznuti. Uz pomoć leda iz nefiltrirane kave možete se boriti protiv celulita. Koristite ga za lice. Kava led poboljšava cirkulaciju krvi i snažan je antioksidans. Ova verzija leda može se izmjenjivati ​​s vrućim oblogom.

Ledene kocke mogu se zamijeniti jutarnjim pranjem, trljanjem lica.

S limunom

Ovo voće ima veliki popis pozitivnih osobina:

  1. Ima antiseptički učinak.
  2. Sok od limuna bori se protiv raznih oštećenja kože (akne, ožiljci na koži).
  3. Briga za problematičnu kožu.
  4. Kiseline ploda utječu na poboljšanje i jačanje imuniteta.
  5. Ima visok antibakterijski učinak, doprinoseći liječenju akni.
  6. Čisti pore.
  7. Smanjuje crvenilo.
  8. Uklanja sadržaj masti.
  9. Izbjeljuje kožu.
  10. Čini acne i acne mjesta manje vidljiv.
  11. Daje ten zdrav izgled.
  12. Uklanja mrtve stanice radeći kao piling.
  13. Omekšava i poboljšava elastičnost epidermisa.

Da biste napravili led, trebali biste razrijediti sok od limuna vodom u jednakim omjerima i ukloniti smjesu u zamrzivaču. Operite limunove kocke dva puta dnevno.

Led s dodatkom eteričnih ulja

Led za lice bora, u receptima koji diversificiraju nekoliko kapi aromatičnog ulja, pomlađuju i zatežu kožu.

U borbi protiv bora djelotvorna su ulja:

Prednosti eteričnih ulja za lice opisane su u tablici.

Odaberite najbolje!

Korisni časopis za suvremene roditelje

Kako koristiti kockice leda za lice. Recepti, recenzije, kontraindikacije

Kozmetički led za lice koristi se od davnina za pomlađivanje, a postupci krioterapije u salonu poznati su po tome da koža održava prirodno blistavu, glatku i crvenu boju. Zašto onda žena ne bi koristila snagu prirode za svoju ljepotu kombiniranjem biljnih čajeva, na primjer, sa zapanjujućim učinkom kockica leda na licu i vratu? Kako pravilno obrisati lice s ledom i koji su recepti najbolje ćemo razgovarati danas.

Cijela prirodna sila je u vašim rukama, postoje brojne prednosti iz postupaka kriomasaže:

  • dostupnost proizvoda
  • vlaženje i pomlađivanje,
  • uklanjanje edema,
  • uklanjanje akni
  • izglađivanje finih bora,
  • radost ujutro.

A sve što trebate je zaliha leda na tjedan dana. Zašto obrišite lice ledom koji ste već vidjeli, plus cijelo "otvrdnjavanje" može zamijeniti kupnju raznih krema i tonika i skratiti vrijeme za osobnu njegu.

Prednosti i štete od kocki leda

Obrišite lice ledom - nevjerojatna uporaba. Jedna minuta - postoje kontraindikacije, a pravila trljanja lica kockama leda, sve to pročitajte u našem članku. I naravno, mi ćemo osigurati najbolje recepte za kockice leda po ocjenama, koje biljke najčešće koriste žene, koje su voće i povrće najučinkovitije i korisnije za kožu.

Tko je najprikladniji postupak?

Prije svega, led je pogodan za kožu koja u jesen i zimu pati od sušenja i ljuštenja. Na taj način, kondicionirajući ga ljeti, izbjeći ćete negativne posljedice u budućnosti.

Prije svega, blijeda koža koja treba kriomasaž, to jest, žene na pragu od 30-40 godina mogu aktivno obrisati lica kockama leda kako bi izgladile fine bore. To je prirodna kozmetika trostrukog djelovanja, za koju ne morate platiti nevjerojatan novac.

I naravno, led je hitna pomoć za ljude s povećanim porama, masnu kožu, sklonu aknama, aknama i komedonima, sklonim oticanju.

Kako djeluje trljanje ledom?

Kocke leda smatraju se vrstom stresa za kožu, ali da tako kažemo korisni šok! Ako ispravno temperirate kožu, ona će vam dati blistav izgled, a svaki dan će još više zasjati.

Učinak leda na kožu je proširiti duboke pore i sužiti površinu. To znači da je gornji sloj epidermisa izglađen, a bore postaju znatno manje. Osim toga, led teži da se pari kožom regulirajući oslobađanje potkožnog masnog tkiva.

Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je blisko smještena kapilara na površini kože razlog za konzultaciju s kozmetologom. Budući da može ugroziti pucanje žila i doprinijeti ne ljepoti uopće, nego kuperozi.

Kada je najbolje obrisati lice ledom ujutro ili navečer?

Mišljenja kozmetičara i žena u ovom pitanju su podijeljena, prva govori o potrebi da se lice tretira ujutro, a drugo - ujutro i navečer. U isto vrijeme, ženske kocke leda su raznovrsne, neke naglašavaju potrebu za različitim ukrasima ili zamrzavanjem sokova. Drugi koriste jedan recept svaki drugi dan.

Kako obrisati lice ledom?

U večernjim satima bolje je koristiti led s sedativnim učinkom - menta, melisa, kamilica. Noću, morate očistiti kožu od prljavštine, a zatim koristiti kockice leda. Pranje ledom, recenzije potvrđuju, ima pozitivan učinak, prisiljavajući kožu da radi ispravno, danju i noću. Potrebne su samo akcije uzduž masažnih linija, omogućujući izlaganje ledu i koži najviše 2 minute, dajući koži „predah“ svakih 5 sekundi.

Bilje koje se koristi za kockice leda najbolje se prikuplja i suši kod kuće. Ako to nije izvodljivo, onda je najbolja opcija kupiti ljekovitu kamilicu, metvicu, melisu, lipu, šipak, kantarion, bokvice,…

Ledene kocke za lice - recepti koji imaju najbolje kritike

Kockice leda od kamilice

Kockice leda kamilice

Led kamilice ima korisna svojstva: smanjuje upalu, nadražuje kožu. Hidratantno, u kombinaciji s balansiranjem oslobađanja masti, pomaže u zračenju vaše kože, uklanjanju masne kože, uklanjanju akni. Da biste bolje skuhali travu, zalijte čašu vode (pročišćene) 2-3 žlice ljekovite boje kamilice. Zatim zakuhajte i pirjajte oko 5 minuta s poklopcem zatvorenim na vatri. Inzistirajte i ubrizgajte u kocke leda s kamilicom za lice.

Kako zamrznuti kockice leda iz peršina

Peršin u kocki leda

Peršin ima svojstva izbjeljivanja i sadrži vitamine ljepote i mladosti. Nakon što je smrznuta juha i pomiješana sa sjeckani zelenila, možete dobiti osloboditi od dobi spotova, pjege što je prije moguće. Dovoljno je sipati lišće peršina kipućom vodom i ostaviti oko 30 minuta, ili znojiti oko 15 minuta.Kao što kažu kozmetičari, najbolje je napraviti sok od svježeg peršina (cijeđenje kroz gazu). Takav sok se smatra pomlađujućim, au kombinaciji s hladnim dobiva moć trostrukog djelovanja (plus izbjeljivanje).

Kocke leda s mentom i čajem (zeleno / crno)

Mint se može kuhati samostalno i kombinirati s limunom. Dodajte nekoliko kapi u izvarku od metvice ili čaja, i zasigurno ćete dobiti super-losion za čišćenje i pomlađivanje kože.

Čaj ima sposobnost da se tonira iznutra, a ne samo kada ga pijete, ali i da djeluje vani. Uklonite krugove i oteknite ispod očiju, lako možete. Ako koristite jaki pivski zeleni / crni čaj. Crna daje još jedan pozitivan učinak - djeluje kao sunčanje, dajući koži tan. Ali zeleni - veliki antioksidans - olakšat će upalu, osloboditi se akni i stegnuti kožu. Obrišite lice s ledom iz akni, ako koristite pivski zeleni čaj s limunom.

Led s limunom - za sve prigode

Ovaj način pomlađivanja kože vrlo je popularan među ženskom populacijom, a kozmetičari su već dugo govorili "da" ovom voću. Brisanje lica ledom i limunom učinkovito je za masnu kožu, proširene pore, upale i akne, pjege i pjege. Ovo voće je puno vitamina C, što znači da se prilikom stvrdnjavanja čisti od svih bakterija i prljavštine. Za suhu kožu, ponekad se mogu koristiti i citrusi, primjerice u kombinaciji s medom i zelenim čajem.

Evo još 5 super recepta za kockice leda za lice bora, koje žene uspješno koriste za ljepotu:

  1. Mliječni led - za brzo zbrinjavanje "vunenih nogu" i sprječavanje stvaranja novih bora;
  2. Lindenov cvijet i grimizno lišće - uklanjanje bora;
  3. Biljka Hypericum, Marigold (nevena) i kamilica - s masnom i kombiniranom kožom - zateže pore i smanjuje upalu;
  4. Kocke soka od krastavca i aloe su najbolji lijek za izbljeđivanje kože, zatezanje, vlaži i smanjuje upalu;
  5. Led za kožu oko očiju, gdje je posebno osjetljiv, napravljen je od soka od krumpira, mlijeka ili zelenog čaja.

Voće u kockama leda - dobro ili loše?

Voćne kiseline su spas za sve žene, samo ako nema kontraindikacija u obliku alergijskih reakcija. Svoje lice možete obrisati kockicama leda od svježe iscijeđenih sokova ili razrijediti vodom (kuhano, destilirano, srebro).

Takvo voće i povrće je vrlo traženo među ženama: pulpa lubenica i dinja, mješavina soka od mrkve i sok od limuna (povećava tonus i elastičnost kože), krastavac, peršin od jagoda, malina, sok od kupusa, citrusi (bijeljeni), avokado, banana, ananas, dragun, citrusa, korijen đumbira (pomladiti, spriječiti bore).

Lubenički led za mladenačku kožu

Kako napraviti kockice leda od povrća i voća? Uglavnom su uvijene u pireu na bilo koji način, najmanje nježne, kako bi se očuvali vitamini - zgnječiti vilicom ili nasjeckati miješalicom. Možete koristiti i sok i pulpu. Pripremljena smjesa se jednostavno sipa u kalupe i zamrzivač. Ispada vrsta sladoleda za kožu.

Mogu li obrisati lice ledom? Prednosti i štete od hladnoće

Naravno, nismo mogli propustiti priliku da vas upozorimo da kozmetički led nije uvijek prikladan i koristan za kožu, na primjer, kozmetičari savjetuju korištenje mineralne vode bez plina ili zamrzavanje vlastitog losiona. Dakle, ponekad je trljanje lica ledom dobro ili loše, relevantno pitanje i to je odgovor na njega.

Evo glavnih savjeta (pravila) o korištenju kockica leda koje treba slijediti:

  • Kožu ne "otvrdnite" zimi;
  • Izbjegavajte postupke za osjetljivu kožu;
  • Nanesite samo uz linije za masažu;
  • Trljanje lica ledom tijekom kuperoze (vaskularne "zvjezdice") je zabranjeno;
  • Led se može skladištiti najmanje 5 dana, a onda gubi na polovici;
  • Preporučljivo je lice isprati hladnom vodom nekoliko dana prije nego što počnete trljati ledom;
  • Za suhu kožu, bolje je podmazati kožu masnom kremom;
  • Zabranjeno je za prehlade i sinuse, groznicu;
  • Ledene kocke su već kontraindicirane za osobe s izblijedjelom i suhom kožom (starije dobi), osim za stres, malo je vjerojatno da će pomoći koži da izgladi. Potrebne su radikalnije metode;
  • Usredotočite se na tip kože - masnu, suhu, normalnu ili kombiniranu, osjetljivu.

Led za masnu kožu, za suhu i normalnu kožu

Eterična ulja iz voća i povrća, ljekovitog bilja, mliječnih i medenih kockica leda pogodna su za suhu kožu. Masna koža savršeno uočava učinke ukrasa kamilice, nevena (također protiv upale), gospine trave, paprene metvice, brišući lice ledom iz zelenog čaja. Za normalnu i kombinaciju, led je prikladan za svaku kožu (sva gore opisana bilja), voće i povrće i njihove kombinacije. Za osjetljive i problematične je bolje uzeti gospina trava, bokvica, kamilicu, koprive, koristiti sok od krumpira, aloe, kao i alge, kavu.

Kava ili cikorija (izrada kockica leda)

Dakle, predstavili smo vam najbolje savjete i recepte kozmetičkog leda za lice kod kuće za ljepotu žena. Zapamtite da hladnoća usporava proces starenja i da ne govore protiv takvog "stvrdnjavanja", ali koristi se mogu vidjeti odmah nakon nekoliko postupaka. Prvo, dajete sebi živost za cijeli dan, a drugo, zasigurno ćete poboljšati stanje vaše kože. Pa, što nije najbolji analog za sve kreme i losione zajedno? Zadovoljstvo, i samo. I možemo samo poželjeti sve ženske ljepote, ali ne zaboravite na unutarnju - ljepotu duše!

Led za lice

Osnove šminke, izbor kozmetike za pravu šminku. Večernja mladost ujutro, večernja njega kože. Kozmetičke tvrtke i brandovi kozmetike. Ženska seksualnost, kako se pravilno poučavati.

Led za lice

28. srpnja 2013. 23:47

Re: Led za lice

29. srpnja 2013. 21:36

Re: Led za lice

31. srpnja 2013. 11:23

Re: Led za lice

3. kolovoza 2013. 20:24

Re: Led za lice

05 kol 2013, 00:23

Re: Led za lice

09 kol 2013, 23:36

Našao sam recept za led od bora (prema ocjenama koje pišu da štedi od dubokih).
Ulijte lipa kipuće vode (300 ml. Voda 1,5 tbsp lipa). Nakon što se infuzija lagano ohladi, dodajte 1 tbsp. med sa brdom. Sve se to miješa i izlije u kalupe. Trljam lice i vrat ujutro i navečer. Mnogo mi se sviđa, nakon leda ne koristim čak ni tonik i kreme, koža mi je svježa i crvena.

A od mjesta na kojima ćete štedjeti ćete samo točnost.

Re: Led za lice

12. kolovoza 2013. u 23:43

Re: Led za lice

25. kolovoza 2013. 20:35

Re: Led za lice

13 ruj 2013, 09:53

Re: Led za lice

07.10.2013, 17:39

Kozmetički led

15. srpnja 2014. u 14:34

Re: Kozmetički led

15. srpnja 2014., 17:12

Re: Kozmetički led

15. srpnja 2014. u 19:36 sati

Re: Led za lice

15. srpnja 2014. 20:17

Kozmetički led je vrlo koristan za lice i vrat i dekolte. Kratkotrajni kontakt leda s kožom uzrokuje snažan nalet krvi, pomaže ubrzati metaboličke procese, tonizira kožu i povećava njenu elastičnost, što je osobito korisno za tromu i izblijedjelu kožu. Iako, u načelu, kozmetički led ima pozitivan učinak na bilo koju vrstu kože, važno je odabrati pravi recept. Koliko ja znam, ne preporučuje se samo u prisutnosti rosacea (dilatirane žile na licu).

Najjednostavniji recept za kozmetički led - od negazirane mineralne vode ili zelenog čaja - ovaj led osvježava i tonizira kožu i pogodan je za bilo koju vrstu leda. S istom svrhom možete upotrijebiti i kozmetički led iz juhe šipka, dodatno će zasititi kožu vitaminom C i napuniti je energijom.

Kozmetički led od vapnenca kamilice također se može smatrati univerzalnim - umiruje suhu kožu i istodobno, zbog protuupalnih svojstava kamilice, preporučuje se u prisutnosti masne, problematične kože koja je sklona aknama.

U slučaju suhe kože kamilice, možete dodati cvijet limete, žicu, kadulju, metvicu. Paprena metvica posebno je dobra u ljetnom razdoblju - osvježava kožu savršeno u vrućini.

Vrlo dobar izbor za masnu kožu - led, dobiven iz mješavine 1 tbsp. mineralna voda bez plina i sok od pola limuna ili naranče. Polovica mineralne vode može, po želji, biti zamijenjena pečenom narančinom - to će poboljšati tonička svojstva leda. Moja kćer gotovo ujutro započinje s takvim ledom, ponekad ga izmjenjujući s kozmetičkim ledom iz zelenog čaja tako da se koža ne koristi.

I još uvijek volim kozmetički led iz voća. Ljeti se takav led može napraviti od breskvi, marelica, jagoda, zimi - od banana. Za pripremu ove vrste leda, voće treba samljeti na pire i dodati malo mlijeka ili mineralne vode. Mlijeko je prikladnije za suhu kožu, mineralna voda - za masnu. Kozmetički led iz voća u biti podsjeća na masku, pa je poželjno isprati ga.

Također možete dodati mljevene zobene pahuljice u ledenu mješavinu - dobivamo led s laganim efektom ribanja.

Za normalnu ili masnu kožu prikladan je kozmetički led napravljen od prirodnih voćnih sokova, ako je koža osjetljiva, sok za led treba razrijediti mineralnom ili prokuhanom vodom u omjeru 1: 1. Za masnu kožu prikladan je i led napravljen od soka od aloe i odrezak kadulje - ima ljekoviti učinak.

Ledene kocke za lice bora i prištića s biljem, uljima, sokovima i mlijekom

Krioterapija je popularna kozmetička procedura. Hladno liječenje koristi se kako bi se uklonili brojni defekti kože. Primjerice, akne, edemi, iritacija, starosni nabori. Nije svatko zna, ali je moguće zamijeniti salon postupak s pristupačnim i jednostavan način - s običnim ledom. Postoji niz domaćih recepata s ledom za lice bora, akni, pigmentacija. Ako odaberete prave komponente za kocke, alat će koristiti i suhoj i masnoj koži. Plus činjenica da po želji, kozmetički led se može koristiti svaki dan.

U profesionalnoj kozmetologiji uporaba hladnoće ima nekoliko svrha. Prije svega, to je brza hidratacija, obnova i osvježenje dermisa. Led za lice bora kod kuće se također koristi za zasićivanje vlage, ubrzava regeneraciju stanica, stimulira proizvodnju elastina i kolagena.

Recenzije kozmetičara o korištenju leda za lice bora potvrđuju učinkovitost alata. Prema njima, to, naravno, nije krioterapija, ali kao posljedica redovitog trljanja lica ledom, koža doista dolazi u tonu. A ako su kocke napravljene ne samo na bazi pročišćene vode, nego, na primjer, iz svježih ili biljnih izvaraka, onda je epidermis zasićen korisnim tvarima i moguće je riješiti niz povezanih problema. Osim toga, hladnoća poboljšava protok krvi sužavanjem površinskih krvnih žila i širenjem dublje.

Kozmetički led za lice: kakva je korist

Pranje ledom korisno je iz nekoliko razloga. Teško je povjerovati, ali alat nakon prve sesije daje učinak. Na primjer, ako koristite ljekovito bilje za lice bora s ledom, onda se kontura lica zategne. Ako pogledate, možete vidjeti da su male upale nestale. Štoviše, led omogućuje normalizaciju proizvodnje sebuma, neutralizirajući masni sjaj.

Prema recenzijama, koje redovito koriste led za lice bora, možete postići sljedeće pozitivne učinke:

  • eliminirati oticanje;
  • "Svijetle" tamne krugove;
  • izgladiti fine starosne nabore;
  • uske pore;
  • poboljšati ton;
  • poboljšajte boju.

Što trebate znati o postupku

Priprema takvog domaćeg kozmetičkog proizvoda je jednostavna: rashlađena esencija bilja, žitarica, čaja ili soka distribuira se u formu stanica i šalje u zamrzivač. Tu kocke "doći" 8-10 sati.

5 pravila kuhanja

U procesu izrade leda za brisanje lica bora slijedite određena pravila. Postoji pet glavnih preporuka.

  1. Samo čistu vodu. Vodovod nije prikladan. Trebate proljeće, talaya, mineral bez plina ili filtrirane.
  2. Prikladni oblici. Za zamrzavanje, morate koristiti poseban oblik za led, najpogodniji su silikon.
  3. Varijante osnove. Možete samo zamrznuti vodu. Međutim, više pogodnosti će donijeti led na lice bilja. Također se koriste svježi sokovi od povrća i voća. Kao i kava, čaj, ukrasi od žitarica, mliječni proizvodi. U glavnu tekućinu dodaju se kozmetička ulja.
  4. Potreba za razrjeđivanje s vodom. Neke sokove prije smrzavanja treba razrijediti do pola vodom. To se odnosi na agrume i bobice, jer dolaze u kontakt s osjetljivom kožom i mogu se pojaviti upale. Nerazrijeđen, možete zamrznuti sok od krastavca, lubenice, aloe, grožđa.
  5. Sposobnost dodavanja "olovke". U rukama leda se brzo topi. Stoga, za jednostavnu uporabu znači da možete poslušati ovaj savjet: kada zamrzavate, kada je tekućina već malo "zgrabila", stavite u svaki odjeljak obrasca na pamučnom štapićem ili čačkalicom. To će biti neka vrsta "olovke". Držeći ga, lako možete ukloniti kocku iz kalupa i rasporediti alat na lice.

Značajke aplikacije

U procesu ledene kozmetičke procedure također treba slijediti određene preporuke. Na primjer, ako zamrznete proizvod bez pupoljaka, kocku možete držati pincetom. Ali onda morate djelovati pažljivo kako biste izbjegli ozljede. Što je još važno znati?

  • Nemojte pretjerivati. Potrebno je brzo obrisati lice: na svakoj lokaciji ne ostaju dulje od četiri sekunde.
  • Slijedite ispravne crte. Vozite kocke od brade do uha. Zatim od uglova usta i nosa do sredine ušne školjke. Slijedite od sredine čela do sljepoočnica. Prošećite od unutarnjih kutova očiju na gornjim kapcima do vanjskih kutova, a zatim - na donjem kapku do nosa. Obradite nos, lagano se krećući od leđa prema bočnim stranama, krilima.
  • Nemojte pritiskati. Snažno pritiskanje smrznute tekućine na lice ne isplati se, ali je potrebno lagano "gladiti" svaki pomak.
  • Pokrijte druge stranice. Potrebno je obrisati ne samo lice već i vrat i dekolte.
  • Nemojte brisati. Nakon zahvata ne možete obrisati lice ručnikom, obavljati vrijedne pokrete, samo navlažiti kožu.
  • Nemojte nanositi kremu. Odmah nakon sesije leda ne morate nanositi kozmetiku. Pore ​​nakon izlaganja hladnoći će se zatvoriti, a krema se ne apsorbira. Neka vaše lice uzvraća: neka traje barem pola sata.

Biljni recepti

Biljni preparati i kocke za postavljanje su jedan od najpopularnijih proizvoda. Za suhu kožu preporučuju se bokvica, peršin, gospina trava, glog, maslačak. Ako su pokrivači masne, onda će učiniti kamilica, nevena, rusa. Kada se kombiniraju tip pivo kamilica s maslačak ili stolisnik.

Ledeni led

Opis. Led, pripremljen na bazi lipe i ulja, možete obrisati rukama. Ako se u proizvod doda ulje smirne, ono ne samo da hrani kožu vlagom, već joj daje i ugodnu aromu.

  1. Neophodno je pripremiti vapnenu decoction: čašu kipuće vode će trebati žlica cvijeta vapna.
  2. U kuhanu juhu dodajte žličicu ulja krkavine.
  3. Sastav se izlije u oblike i šalje u odjeljak za zamrzavanje.
  4. Koristite nakon buđenja i priprema za "probuditi se".

Led kamilice

Opis. Led kamilice za lice dobro radi s problemima s povećanim sadržajem masti u koži. No, smrznuta infuzija kamilice može se primijeniti na bilo koji tip kože, budući da ima umirujuća, antiseptička i protuupalna svojstva. Osim toga, redovito pranje takvim kockama pomaže u glačanju finih bora.

  1. Žlicu cvjetova kamilice treba naliti 200 ml kipuće vode.
  2. Nakon sat i pol - zamrznuti, prosuti u oblike.
  3. Koristite nakon buđenja i priprema za "probuditi se".

Led metvice i maslačka

Opis. Možete koristiti ne samo jednu komponentu, nego i kombinaciju. Tada dobijete dvostruki učinak. Na primjer, ako napravite izvarak od metvice i maslačka, onda možete postići ne samo lifting učinak, već se i osloboditi upaljenih udaraca.

  1. U jednakim omjerima potrebno je uzeti lišće od metvice i maslačak - jedna žlica je dovoljna.
  2. Travu treba zaliti kipućom vodom i ostaviti da se pola sata zaliti.
  3. Od ohlađene infuzije za pripremu zamrznute kozmetike.
  4. Koristite nakon buđenja i priprema za "probuditi se".

Kako koristiti sokove

Sokovi od povrća, bobičastog voća i voćnih sokova također imaju izražen pomlađujući učinak. Za izglađivanje bora prikladni su limun, naranča i grejp pola razrijeđeni s vodom.

Za potrebe pomlađivanja, također možete koristiti sokove od krastavaca i lubenica, a nema ih potrebe razrjeđivati.

Ako zamrznete ulje

Led za lice s eteričnim uljima kod kuće se koristi kada je potrebno ojačati anti-age i anti-upalne učinke glavne komponente "hladnog" znači. Koriste se sljedeća ulja.

  • Geranium ulje, đumbir i bergamot. Povećajte ton.
  • Ulje klinčića. Ima učinak pomlađivanja.
  • Ulje limuna. Uklanja masni sjaj, poboljšava elastičnost.
  • Petitgrain ulje. Promiče obnovu, djeluje kao antiseptik.

Kava, čaj, riža - neobične kocke za područje oko očiju

Prednost šminke od leda je u tome što se može koristiti za njegu kože oko očiju: protiv vrana, oteklina, vrećica i modrica. Koji sastojci odgovaraju?

  • Prirodna mljevena kava. Pivo na tradicionalan način, ohladite i stavite u zamrzivač.
  • Zeleni čaj. Dvije čajne žličice lišća ulijte 100 ml vruće vode. Inzistirajte pola sata i zamrznite.
  • Peršin. Dvije male hrpe peršina usitnite, ulijte 500 ml kipuće vode, ostavite 20 minuta. Zatim zamrznite.
  • Menta s mlijekom. Ulijte nekoliko svježih listova metvice vrućim mlijekom i pokrijte tanjurićem. Nakon hlađenja ulijte u oblike i zamrznite.
  • Sl. Trebate dvije žlice riže da popunite 1/2 l vode i kuhajte dok se žitarice potpuno ne otopi, povremeno dodajući vodu. Kuhana juha se filtrira, ohladi, izlije u kalupe i stavi u zamrzivač.

Odvojeno, treba reći i za kockice prirodnog mlijeka. Mliječni led vlaži, hrani, uklanja suhoću i ljuštenje. Također ima i učinak izbjeljivanja, stoga se koristi za takav kozmetički problem kao što je pigmentacija. Postoji i recept za ledeno sjeme - na osnovi infuzije lanenog sjemena. To je prikladan led za lice bora i vrećica ispod očiju.

Recenzije kozmetike za led: "Prijatelji pitaju što koristim"

I zapravo ne volim biljne kocke, imam mrlje i kapljem na njih i odjeću i donje rublje. Poželjno je zamrznuti mineralnu vodu.

Mjesec i pol brisam izvarkom zelenog čaja - moja koža je postala bolja - ne biti debela, ne pući (miješa se). Boja je svakako bila bolja i elastičnost se povećala - ja sam vrlo dobar. sretna))) Upoznao sam svoju djevojku, rekla je da imam prekrasnu kožu i pitala što koristim))). Prije menstruacije, pimplesi su često skočili - sada nema takvog problema! Želim probati neki izvarak ljekovitog bilja, ali ne znam gdje da se nađem - neki diuretik ili umirujući čaj u ljekarni... Ali bilo je negativne točke: nakon tjedan dana brisanja cijelog lica (uključujući i kapke) ispod oka se pojavila crvena točka - ona se rasprsnula. mali brod izgleda kao..) Dakle, sada idem oko tih područja)))

Celeste 23, //www.woman.ru/beauty/face/thread/3885442/

Prvo, koža se trljala čistim ledom. Zatim dodajte mlijeko u vodu da zamrzne. Više volim mlijeko. Ovaj led dobro osvježava i omekšava kožu, koža postaje nježnija. Istina, s mlijekom je potrebno brisati lice s manje vremena, inače možete prehladiti.

Cryomassage traje 15-20 minuta, inače možete zamrznuti područja kože. I za ovu borbu uzimaju od 600 rubalja! Ovisno o gradu u kojem živite i iz salona koji odaberete. Nazvao sam cijenu prema mjestu prebivališta (Čeljabinsk). Cijena za 1 sesiju i za postizanje rezultata. U pravilu je potreban tijek postupaka.

A ipak, nije svaka djevojka pristala tretirati svoju kožu dušikom, od kojeg su ruže otvrdnule, a onda su razbijene čekićem...

I da odem napraviti cryomassage s kockama leda i dati novac za to, po mom mišljenju, to je nerazumno i glupo. Štoviše, ovo čudo, idealno za vas, može se obaviti kod kuće uz minimalne troškove iu bilo koje vrijeme!

Pripremamo kockice leda za lice protiv bora

S godinama koža gubi elastičnost, pojavljuju se prve bore, a lice više ne izgleda mlado i blistavo kao i prije. Osim toga, moderni tempo života snažno utječe na kvalitetu spavanja, a teško jutro odmah se odražava na licu - koža izgleda naborana i tupa, boja je nezdrava, a ako na licu ima bora, još su vidljiviji. Takav odraz u ogledalu ne zadovoljava, ali postoji sjajan način za borbu s tim, povratak tona kože, zdrav sjaj i smanjenje bora - obične kocke leda imaju tako čudesan učinak. Kako to funkcionira? Hajde da shvatimo.

Pomaže li led s bora i kakva je njegova korist?

Informacija da led pomaže u poboljšanju stanja kože nekako je dostigao mnoge, ali malo je njih odlučilo testirati tu metodu za sebe. Zapravo, ona je stvarno učinkovita, ali postupak zahtijeva pravilnost. Postoji čak i drevna istočnjačka tradicija pranja kockica leda, za njihovu proizvodnju uobičajeno je koristiti samo čistu vodu, eterična ulja, ukuse bilja i druge korisne dodatke. Led može imati sljedeći učinak na kožu:

  • vidljiv je pomlađujući učinak, koža postaje glađa, bore su manje duboke;
  • koža se čisti;
  • dolazi do sužavanja pora;
  • stvaranje novih bora se usporava;
  • Također, ova tehnika ima dobre rezultate u liječenju osipa, akni i komedona.

Što bilje odabrati za izradu komada leda

Da biste postigli najbolji učinak, najbolje je pripremiti poseban kozmetički led dodavanjem zdravih aditiva čistoj vodi. Rejuvenating hladno i ljekovito bilje zajedno mogu istinski magično utjecati na stanje kože i intenzitet bora. Biljni lijek je popularan pristup koji gotovo da i nema kontraindikacija, za razliku od uporabe kozmetičkih preparata. Svaka biljka ima svoja svojstva i mehanizme djelovanja na kožu, a slijedeće prirodne komponente mogu se primijeniti u borbi protiv bora i drugih znakova starenja:

  • peršin;
  • kamilice;
  • lišće kadulje;
  • cvjetovi lipe;
  • cvjetovi sljeza;
  • kocke sa sokom od aloe ili limunom;
  • sjemenki lana;
  • listovi paprene metvice;
  • lišće maslačka, itd.

Ove se komponente mogu koristiti i pojedinačno i u različitim kombinacijama.

Što i kako napraviti komade leda od bora

Za pripremu kockica leda svakako uzmite točno pročišćenu vodu. Ako to nije moguće, onda barem prokuhajte uobičajeno iz slavine. Da bi se pojačao učinak, u vodu se dodaje izvarak bilja, ili su kocke napravljene od čiste odvarke. Razmislite o vrlo akcijskim receptima protiv starenja kože.

Recept za kamilicu za brisanje lica

Ovaj recept se smatra najpoznatijim i najčešćim toničnim pripravkom pogodnim za uporabu na koži bilo koje vrste. Ova se kombinacija preporuča kada na licu postoje akne, ali se također može upotrijebiti za postizanje poboljšanog tena, toniziranje i pružanje zdravog sjaja.

Za pripremu izvaraka kamilice potrebno je uzeti 3 (za masnu kožu) ili 2 (za normalne i suhe) žlice sušenog proizvoda i zaliti čašom vode. Kuhajte smjesu na laganoj vatri oko 5 minuta nakon ključanja. Bujon treba ostaviti nekoliko sati pod poklopcem dok se ne ohladi, nakon čega se mora temeljito isušiti, a tekućina izlije u kolače od leda. Koristite alat ujutro umjesto pranja, trljajući cijelo lice i vrat kockom.

Kako napraviti smrznuti led s peršinom

Led s dodatkom peršina ne samo da pomaže u vraćanju elastičnosti kože, već također pokazuje dobre rezultate u borbi protiv pigmentnih mrlja na licu. Za pripremu kockica trebat će 2 žlice sušenog ili svježe nasjeckanog peršina.

Trava se prelije preko 100 ml vruće vode i infuzira se u zatvorenoj posudi oko 6 sati. Nakon filtriranja, infuzija se može izlijevati u kalupe. Uz svakodnevnu uporabu, učinak osvjetljavanja kože bit će jasno uočljiv.

Kako kuhati iz ruže kod kuće

Njega kože s ružinim laticama nije postupak, već san. Za pripremu takvog leda potrebne su vam latice jedne ruže i čaše vode. Latice su zgnječene, voda je dovedena do vrenja i uklonjena iz topline. Ruže treba staviti u toplu vodu i pokriti poklopcem, ostavljajući da se potpuno ohladi. Zatim se infuzija isporučuje prema standardnoj shemi - filtrirana i izlivena u kalupe za daljnje zamrzavanje.

Malo savjeta - bolje je ne koristiti ruže kupljene u trgovini, jer se često tretiraju kemijskim spojevima. Idealna opcija bila bi cvijet iz grma koji raste u vašem dvorištu.

Od izrezaka bilja za pranje lica protiv bora

Biljke se vrlo dobro kombiniraju u njegujućim kompleksima, tako da se na kockice možete sigurno nanijeti ne od jedne biljke, već odmah iz zbirke. Tako će takve kombinacije biti korisne i učinkovite:

  • žalfije, kamilice, lipe i gospine trave;
  • cvjetovi sljeza, šišarke od hmelja i puzave majčine dušice;
  • lišće metvice maslačka;
  • konjski rep, kadulja, kamilica i cvijet limete.

Od zelenog čaja

Zeleni čaj pomaže u savladavanju bora oko očiju, a istovremeno čisti kožu i daje joj osjećaj svježine. Za izradu leda, bolje je uzeti slobodni list čaja, kako ne bi posumnjali u njegovu kvalitetu. Lišće se ulijeva vrućom vodom (ni u kojem slučaju s kipućom vodom) kako bi se dobio jak čaj, a nakon hlađenja ga prelije u kalupe.

Aloe Vera za pomlađivanje lica

Biljni led s dodatkom soka od aloe ima mnogo pozitivnih povratnih informacija. Ova biljka se svakako nalazi u kući svakoga, uzgaja se svugdje kako bi mogla koristiti njezina univerzalna svojstva. Što se tiče kože, sok ga može učiniti baršunastim, smanjiti suhoću i normalizirati cjelokupno stanje epidermisa.

Za pripremu pomlađujućeg leda potrebno je odlomiti list od stabla aloe starog najmanje dvije godine. Ploča se pere u vodi i nježno se istiskuje iz nje, jednostavno je stisnuvši od kraja do dna. Koncentrirani sok treba pomiješati s vodom u omjeru jedan prema jedan u odgovarajućoj količini i zamrznuti u konzervama. Ovaj se alat može primijeniti čak i za ultra osjetljivu kožu.

Kako obrisati lice i kožu oko očiju

Osim činjenice da je potrebno pripremiti led, on se također mora pravilno primijeniti. Postoji niz preporuka koje se tiču ​​trljanja lica:

  1. postupak treba zamijeniti jutarnje pranje;
  2. po želji, može se ponavljati tijekom dana, ali za to, koža mora biti čista;
  3. neophodno je voziti kocku u lice ne kaotično, već slijediti linije minimalnog istezanja kože (masaža);
  4. Najbolje je početi trljati obraze i područje oko očiju, a zatim ići na čelo i dovršiti postupak tretiranjem nosa;
  5. sve morate učiniti brzo, ne smijete se zadržavati na bilo kojem području duljem od 3-4 sekunde;
  6. ne biste trebali izbjegavati područje oko očiju, svakako ga treba obraditi, ali vrlo brzo, jer postoji vrlo osjetljiva koža;
  7. usprkos brzini izvršenja, pobrinite se da se sve bore na licu tretiraju ledom;
  8. na kraju postupka, lice se ne smije trljati ručnikom, bolje je pustiti koži da se osuši i apsorbirati sve korisne tvari.

Moguća šteta

Treba razumjeti da su učinci niskih temperatura stresni za osjetljivu kožu lica, pa stoga postupak može biti popraćen neugodnim, a ponekad i bolnim osjećajima - u ovom slučaju ne smijete se poslužiti ovom metodom. Ako imate suhu kožu, bolje je ne koristiti kockice čiste vode. Postoje i brojne kontraindikacije u kojima se najbolje izbjegava ispiranje leda:

  • lezije kože ili područja upale;
  • jako ekspandirane pore;
  • Strogo je zabranjeno provoditi postupak u zimskom razdoblju neposredno prije izlaska van.

Postupak prije spavanja nemojte koristiti, jer u ovom slučaju pranje leda može biti izravan uzrok nesanice zbog uzbuđenja živčanog sustava.

Recenzije

Vic: Uvijek operi led s izrezkom od kamilice. Probudite se, obavite postupak, a ne želite biti ni lijepi - koža postaje tako lijepa i zdrava, čini se da čak i sjaji iznutra!

Tanya: Ne gnjavim se s bujonom, operi lice čistim ledom. I dobro je za kožu, a buđenje je mnogo lakše.

Lisa: A mi se sviđa smjesa s limunovim sokom - tako osvježavajuće ujutro!

Kozmetička ledena kamilica i limun za lice

Dobar dan, ekogoli

Danas želim s vama podijeliti recept za kozmetički led s kamilicom i limunom, koji je pogodan za bilo koji tip kože.

O prednostima kozmetičkog leda:

Led je vrlo dobar za kožu. Utječe na mišiće i krvne žile, a time i na zatezanje kože i uklanjanje crvenila.

Recept. Trebat će vam:

  • 1 čašica izvarka kamilice;
  • 1 čajna žličica soka od limuna;
  • Ledeni kalup.

Zakuhajte kamilicu, dodajte sok od limuna. Zatim se sve sipa u formu za led i stavi u zamrzivač.

Led je spreman za nekoliko sati

Sada ćemo detaljnije analizirati sastav:

Kamilica - ima snažan antiseptički, protuupalni, umirujući i izbjeljujući učinak. Savršeno čisti kožu, čini kožu glatkom i svilenkastom. Stvara zaštitni film koji reflektira vanjske napade u obliku ultraljubičastog zračenja i mraza. Opušta mišiće, ima umirujuća svojstva i djeluje pomlađujuće. Uklanja microdamages i liječi akne, post acne i drugih oštećenja kože. Utječe na potkožnu mikrocirkulaciju, povećavajući pristup kisika i drugih korisnih tvari stanicama, zbog čega počinju disati aktivnije, što poboljšava izgled kože i ten.

  • Svi tipovi kože;
  • Osjetljiva koža;
  • Crne točke, akne;
  • Pigmentacija, tamni krugovi.

Limun - savršeno čisti kožu od masnih čepova, prašine, raznih vrsta zagađenja i mrtvih stanica. Ima zacjeljujuća rana, protuupalna svojstva, liječi mikropukotine i manje ozljede, eliminira upalu, smiruje nadraženu kožu. Učinkovito oslobađa kožu od gotovo svih vrsta pigmentnih mrlja, osvježava i poboljšava ten. Tretira upalu i potiče zacjeljivanje i smanjuje akne na licu. Normalizira potkožnu cirkulaciju krvi, hranjenje stanica potrebnom količinom kisika. Sprječava starenje, djeluje pomlađujuće, zaglađuje bore, zateže konturu lica, koža postaje elastična i elastična.

  • Masna i kombinirana koža;
  • Problem kože;
  • Normalna i suha koža;
  • Pigmentacija.

Primjena: obrišite lice i vrat kockom leda. Ne preporučujem uporabu na koži s kuperozom.

Moji osjećaji: protrljao sam lice T-zone nakon pranja. Stvarno mi se svidio ovaj led! Savršeno tonira kožu, osvježava, izravnava ten, čini kožu glatkom i svilenkastom, liječi upalu, uklanja mrlje, uklanja crvenilo.

Koristio sam ga ujutro i navečer, ali sada ću ga primijeniti rjeđe 1-3 puta tjedno. I također vas savjetujem.

Više Članaka O Vrstama Akni