Ukupno postova: 1315

24.03.2014., Irina
Reci mi, prvi put u životu sam popio Chloe kontracepcijsku tabletu. Sutra mogu preći na drugi lijek (jess)?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Irina, ne sutra.

19.03.2014., Lila
reci mi! vrlo hitno! Pijem chloe gotovo godinu dana. Nisam ga propustio. Prekršio sam pravila i tako dalje, plus uvijek moramo osigurati kondomom, a onda se razbio i sav njegov sadržaj pao je u mene! Recite mi možete li se pouzdati u Chloe ili trebate piti drugu postkoitalnu kontracepciju za pouzdanost.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Lily, ovdje nije hitno, hitno je hitno. Forum nije poliklinika, ovdje u slobodno vrijeme odgovaraju na posao i obitelj. Ne razumijem jednu stvar, uzimate li Chloe i ne znate zašto? Chloe je kontracepcijska droga.

19.03.2014., Lila
ispričavam se, nisam htjela nikoga uvrijediti, (živim sa seksom samo nekoliko mjeseci, prije toga sam uzeo chloe po savjetu liječnika za akne), tako da smo se jako uplašili kad je pukla. to jest, mogu li se smiriti i ne uzeti ništa dodatno?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Lilya, nisi nikoga povrijedila, samo sam te podsjetila da forum ne daje hitne odgovore, tako da se ti ne nadaš, ali idi kod liječnika interno.

19.03.2014., Leska
Pozdrav! Ja sam 25 godina, imam policistični jajnici i kršenje MC-a.Liječnik je prepisao chloe i proginovu 3 mjeseca.. u budućnosti planiram zatrudnjeti, hoće li tablete utjecati na trudnoću?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Leska, trudnoća, što još nije u planovima, ne.

16.03.2014., Nastya
Pozdrav, posavjetujte se. Imam 21 godinu, u dobi od 19 godina, prema liječničkom svjedočenju (za poboljšanje kože i glatkoću ciklusa), uzela sam Diane-35, sada pijem Chloe oko godinu dana, ali je nestala sva želja (libido). Može li se, primjerice, prebaciti na manju dozu Jess. Hoće li problemi s kožom ponovno početi, itd.?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Nastya, možeš pokušati, jer je nemoguće unaprijed predvidjeti toleranciju novog lijeka.

16.03.2014., Antonina45l
Moja kćerka (22 godine) uzima Diane 35 na razdoblje od 7 mjeseci i imenuje ginekologa-endocr-g u kozmetologiji. (dugotrajno i neuspješno liječenje akni) U tijeku je poboljšanje stanja kože. Posljednja 2 mjeseca, u prvim mjesecima bila je još gora, istina, dobila sam i 2-3 kilograma težine, što je za 5 kg više normalno, od nuspojava još uvijek je povećana razdražljivost i, kako se meni činilo nogah.Na dani - samo su otišli na Chloe jer Zamolio bih vas da savjetujete, možda ima smisla prebaciti se na druge lakše lijekove (s manjom količinom hormona) jer. u svakom slučaju, potrebno je za sada uzeti nešto zbog kože, a tu je i stalni seksualni partner, iz vašeg savjeta shvatio sam da je moguće prebaciti se s Diane na Chloe. Pa ipak, je li pravilno propisala tako jak lijek kao što je Diane, ako je imala sve u redu u hormonskim testovima, postojala je samo visoka razina kortizola (ne sjećam se brojeva).

    Evgeniya34 (konzultant):
    Antonina45l, Diane = Chloe, samo različiti proizvođači Analize za hormone nisu uključene u popis pregleda prije imenovanja OK. U njima nema smisla. I pogoditi liječnika točno koji lijek je pravo za vas, analiza neće pomoći.Uhvatiti povremene prskanja androgena u krvi i zašto ne, na licu, kako kažu, hyperandrogenic stanje (masnu kožu, akne). Niske doze OK uključuju lijekove sa sadržajem estrogena od 30-35 mcg.

15.03.2014., Ludmila
Dobro došli! Imam 33 godine, uzeo sam Dianu 35 i bio sam zadovoljan svime (koža, kosa, itd.), Osim cijene, malo skuplje. Preselio se u Lindinet 30, jer Odvela ga je u Dianu i nije bilo nikakvih nuspojava, ali sada je počela primjećivati ​​da je dlaka na glavi postala deblja, a vegetacija na tijelu raste mnogo brže i raskošnije nego kad uzme Diane. Znam gdje stati, kompozicija izgleda ista. a ipak, vrlo je štetno ako prvo uzmete jednu ok, a zatim drugu, a onda odjednom sljedeća ne stane i prisiljena je opet promijeniti, Hoće li se tijelo ne pobuniti?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Lyudmila, mijenjanje lijekova nije štetno, štetno je uzeti pauze u njima. Diana = Chloe. Ako ti se sviđa Diana, Chloe će to učiniti. Postoje i drugi OK s kozmetičkim učinkom: Janine = Silhouette, Yarin = Midian. I Belara.

13.03.2014., Tanya
Imam 32 godine. Prvi mjesec uzimam Chloe. Možete li, molim vas, reći hoće li se učinkovitost preporata smanjiti ako se uzme alkohol.

09.03.2014., Natalia
Prihvaćam Chloe za 1,5 mjeseci, moja prsa su počela jako boljeti i povećala se za jednu veličinu. Što bi to moglo biti.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Natalia, mastalgija, nabreknuće i nježnost mliječnih žlijezda je nuspojava ovisna o estrogenu u prvih 3-6 mjeseci uzimanja bilo kojeg OK. Prolazi samostalno, liječenje nije potrebno.

08.03.2014., Sofija
Pozdrav, imam 19 godina, po prvi put prihvaćam kloe, cijelog mjeseca bilo je probojnog krvarenja s ugrušcima.

Pregledi liječnika Chloe

Uzela bih Chloe 4 mjeseca i sve bi bilo u redu ako mi liječnik nije propisao klostilbegit, što dobro poznajem od moje djevojke. Nije postavila nikakav ultrazvuk, samo ga popila i to je to.Zbog toga sam odbio ovog liječnika i u siječnju 2016. promijenio ginekologa, otišao sam kod liječnika kojeg su platili 4 prijatelja i prijatelja, a za to sam saznala da je OK prestala. nastavio dalje.

Danas sam otišao na još jedan sastanak s G. Mi planiramo trudnoću do sada bez uspjeha.Imam PCOS. (Nepravilan ciklus, povišen testosteron) Liječnik je prepisao da pije Chloe i folio.OK prije nego što nikad nije pio, tako da je nešto strašno. kad sam odrastao, težim 63. Ne fizički imam dovoljno snage i vremena da se bavim sportom, odlazim na posao u 7, vraćam se u 20 sati, u recenzijama pišu da kad uzmem apetit raste, ali želja za trudnoćom je veća. Koliko vremena na Imali Što je rezultat?

Djevojke koje su pile Chloe. što su recenzije o njemu? Oni imaju androgeni učinak. Liječnik mi ga je propisao jer su muški hormoni povećani. Vidio sam na slikama od njih 28 komada, nisam razumio da bijelci moraju biti pijani.

Djevojke, recite mi iz iskustva što je bolje - Chloe ili Diane35. Liječnik je napisao na izbor zbog poremećene razine hormona - previše muških hormona i hormona nadbubrežne žlijezde. (došao do liječnika kako bi se pripremio za trudnoću, ali ispalo je da najvjerojatnije nisam mogla zatrudnjeti s takvom pozadinom ili bi prijetnja pobačaja bila sjajna). Imenovan da pije 4 mjeseca, a zatim joj ponovno kontroliram. Prije oko 1,5 godina vidjela sam Yarinu, rezultat je, po mom mišljenju, strašan (sve nuspojave navedene u uputama.

Zato sam odlučio početi voditi dnevnik. Nisam ljubitelj pisanja, ali kao suvenir :) Dakle, udata sam već dvije godine, a zajedno smo već 7 godina. Muž sanja o djetetu :) Još učim, kad sam odlučio da sam spreman, prešao sam na treći tečaj. Nikada nisam imao svoj ciklus, zadržao sam ga tjedan dana, pa mjesec dana. Osjećaj za mene bio je kada se, u 15, ciklus povukao tri mjeseca, ne sjećam se točno koliko. Otišao sam.

Djevojke, traže povratnu informaciju! Liječnik je prepisao Chloe 3 mjeseca, a zatim ponovno počeo planirati. Pročitao sam u Nete, ima puno negativnih recenzija. Ima li itko među vama tko će Zab na Chloe otkazati? Sumnjam malo o propisanom liječenju, ne samo zbog negativnih mišljenja o lijeku, već i zbog njegovog sastava (u njemu ima više hormona nego u Zaninu). Prilikom planiranja prva B je uzela Janine 4 mjeseca. (imenovan za 6 mjeseci), Zab za drugi ciklus nakon otkazivanja. Pitala je liječnika zašto nije imenovala Janine.

Djevojke, zdravo svima. Sada se spremam za operaciju uklanjanja krajnika (to će raditi u svibnju), tako da sam sada odlučio odmaknuti se od planiranja i piti kontraceptive, tijelo će se istodobno odmoriti, ciste će nestati, pa smo odlučili s liječnikom da je u redu piti tri mjeseca! Pitanje je koje je bolje odabrati, Chloe ili Yarinu, liječnik je preporučio Yarinu, a drugi je više sklon kloi. Djevojke, reci mi što si uzeo, vrlo zanimljive kritike o oba lijeka! Unaprijed zahvaljujemo svima

Biljni antiandrogeni 09/29/2010 http://agideliya.com/kak-stat-uxozhennoj/rastitelnye-antiandrogeny/ Da biste bolje razumjeli zašto trebate uzimati biljne antiandrogene - pročitajte moj post "Glavni uzrok zanemarivanja žena". Ukratko, krivci za akne, povećana masna koža i kosa, uz njihov kasniji gubitak i neželjenu vegetaciju na tijelu gotovo su uvijek androgeni - muški hormoni. Oni su prekomjerno proizvedeni i pod djelovanjem enzima 5-alfa reduktaza se transformiraju u dihidrotestosteron (DHT). On, pak, uzrokuje vidljivo oštećenje oka. Zadaci biljnih antiandrogena: - normalizirati hormone - smanjiti nepotrebno.

Pozdrav svima. žao mi je zbog nestanka. Imam malu vijest. Općenito, prvi ciklus uzimanja kontracepcijskih tableta (CHLOE), mjesečni su došli na 24. dan primjene, završio je danas, trajao je 4 dana i bio je mnogo manje bolan. pa, danas sam otišao kupiti sljedeći paket tableta tijekom dana, a oni su mi u ljekarni rekli da je HLOE izvađen iz proizvodnje, nisam imao vremena posavjetovati se s liječnikom, jer sam danas morao uzeti prvu pilulu iz drugog paketa i savjetovao me u ljekarni Lindinet 20. djevojke. Pomozi mi sa savjetom, već sam uzeo jednu pilulu jer je to bilo nemoguće propustiti. tko je uzeo ove tablete, napišite recenzije. Čekam odgovor.. hvala.

Moji jedini valovi osvajači Dame u jorgovanu Chloe Ljudi poput nas Čelični leptir Daljnje pojedinosti o svakom od njih

Danas sam otišao na još jedan sastanak s G. Mi planiramo trudnoću do sada bez uspjeha.Imam PCOS. (Nepravilan ciklus, povišen testosteron) Liječnik je prepisao da pije Chloe i folio.OK prije nego što nikad nije pio, tako da je nešto strašno. kad sam odrastao, težim 63. Ne fizički imam dovoljno snage i vremena da se bavim sportom, odlazim na posao u 7, vraćam se u 20 sati, u recenzijama pišu da kad uzmem apetit raste, ali želja za trudnoćom je veća. Koliko vremena na Imali Što je rezultat?

Može li netko tamo razgovarati za ovu uslugu? Ima li smisla? Općenito, želim piti kontraceptive, ali uvijek s anti-androgin efektom (Diana 35, Chloe, itd.) Stoga bih želio da se tablete pravilno pokupe. Može li netko imati dobrog liječnika? To je moguće u plaćenoj klinici. Bio bih zahvalan za povratne informacije.

Chloe recenzije

Latinski naziv: Cifran. Proizvođač: indijska tvrtka "RANBAXY LABORATORIES".

Lijek se propisuje za bakterijske infekcije uzrokovane mikroorganizmima koji su osjetljivi na djelovanje antibiotika ciprofloksacin. Liječnici ginekolozi o drogama i ženama koje uzimaju ovaj alat.

Aktivni sastojak: Ciprofloksacin

Pregledi liječnika Chloe

Kontracepcijski.

Trenutno ginekolozi propisuju kontracepcijski lijek - Chloe. To je hormonski monofazni lijek s antiandrogenim djelovanjem. Proizvodi se u obliku tableta, mehanizam djelovanja usmjeren je na smanjenje proizvodnje gonadotropnih hormona u hipofizi, zbog čega je ovulacija odgođena. Osim toga, povećava se viskoznost cervikalne sluzi, što je prirodna prepreka za spermu. Ulaz Chloe osigurava pravilan ciklus, smanjuje volumen krvarenja, a time i rizik od razvoja anemije. Lijek se propisuje prema shemi od prvog dana ciklusa, kontrola ginekologa je obavezna.

Chloe kontracepcijske pilule

Među mnogim danas poznatim kontracepcijskim sredstvima, Chloe kontracepcijske pilule odlikuju barem dvije karakteristične značajke: često se propisuju ženama koje su rodile i koriste se u medicinske svrhe.

Osim svoje glavne zadaće - sprječavanja trudnoće, ovaj lijek pomaže ženama ispraviti hormone, riješiti se problema gubitka kose i seboreje, kožnih bolesti (masnoća, akne, upala), obnoviti pravilnost menstruacije i smanjiti bol u njima.

Kao i svaki drugi lijek, treba ga koristiti samo nakon savjetovanja s liječnikom i testiranjem.

Kako se prijaviti Chloe, kratak pregled uputa

Ovaj lijek je niska doza oralnih kontraceptiva s antiandrogenim djelovanjem. On inhibira proizvodnju androgena u tijelu žene, a također sprečava početak ovulacije.

Cijeli tekst uputa dostupan je u nastavku. U članku ćemo se usredotočiti na glavne točke koje treba obratiti pozornost.

Uzeti pilule trebaju početi prvog dana menstruacije.

Vrijeme konzumacije tableta ne ovisi o obroku i treba biti konstantno: ujutro ili navečer.

Obično stručnjaci preporučuju korištenje lijeka u isto vrijeme prije spavanja. Počnite s pilulama žuto-narančaste boje. Kada završe, trebate se prebaciti na placebo pilule (one su bijele).

Prekidi između prijema ne bi trebali biti učinjeni.

Što učiniti ako ste propustili recepciju Chloe

Ako je povraćanje ili proljev prisutno unutar nekoliko sati nakon konzumacije lijeka (do 4 sata), treba uzeti drugu pilulu.

Nakon što ste propustili još jednu pilulu, trebali biste je popiti što je prije moguće.

Dalje morate uzeti lijek prema rasporedu, čak i ako morate piti dvije tablete odjednom.

Chloe počinje raditi cijeli tjedan nakon prve doze.

Tako u prvih sedam dana uzimanja lijeka treba koristiti dodatne kontracepcijske barijere.

Mjesečno dok uzimate tablete Chloe

Ako je potrebno, odgodite menstruaciju: nakon što završite s uzimanjem žuto-narančastih tableta iz pakiranja, preskočite placebo tablete i počnite koristiti lijek iz sljedećeg pakiranja. Uzmite žuto-narančaste pilule u iznosu jednakom broju dana za koje trebate odgoditi menstruaciju.

Nuspojave i kontraindikacije

Ovaj lijek se propisuje uglavnom žene rađanja. Ne preporučuje se propisivati ​​ga adolescentima, ženama koje boluju od proširenih vena, ulceroznom kolitisu, bolestima bubrega i žuči, bolestima jetre, fibroidima maternice, tuberkulozi, epilepsiji, multiploj sklerozi, depresivnim stanjima.

Lijek je apsolutno kontraindiciran:

  • u slučaju sumnje ili tijekom trudnoće
  • tijekom dojenja
  • u prisutnosti materničnog krvarenja, tromboze i tromboembolije
  • s visokim tlakom, dijabetesom
  • u prisutnosti malignih tumora ovisnih o hormonima
  • žene starije od 40 godina
  • s individualnom netolerancijom na sastojke lijeka

Ove tablete imaju nuspojave:

  • Endokrini sustav: povećanje težine, bol u prsima, pražnjenje grudi.
  • Reproduktivni sustav: krvarenje između menstruacije (prvi put je norma lijek), promjene u seksualnoj želji i vaginalnom sekretu.
  • Središnji živčani sustav: pojava boli u glavi, migrena, prevalencija lošeg raspoloženja.
  • Probavni sustav: mučnina s povraćanjem, problemi s apetitom.

Ostalo: edem očnih kapaka, problemi sa vidom i sluhom, alergijske reakcije, tromboembolija i tromboflebitis, pigmentacija lica, pojava svrbeža, žutica.

Recenzije

Tijelo svake žene je individualno. Od svojstava svakog ovisi o učinkovitosti primanja određenog lijeka. Postoji mnogo recenzija o Chloe tabletama, koje su pozitivne i sadrže pritužbe na nuspojave.

Većina žena ističe njegovu učinkovitost i pouzdanost kao kontracepcijsko sredstvo i pozitivan učinak na stanje kose i kože. Žene koje pate od bolne i teške menstruacije, imajte na umu da pri uzimanju lijeka bol prestaje i pražnjenje postaje manje intenzivno.

Žalbe žena koje uzimaju lijek, uglavnom su povezane s povećanjem tjelesne težine, mučninom, boli u prsima, težinom u nogama i venama, migreni, smanjenom libidu.

Mišljenja svih žena koje su uzele Chloe, slažu se oko jedne stvari - lijek ima vrlo pristupačnu cijenu.

Troškovi Chloe tableta

Cijena za pakiranje Chloe tableta, u kojoj 28 komada, u različitim ljekarni kreće se od 639 do 799 rubalja.

Trošak paketa koji se sastoji od 84 tableta kreće se od 1.397 do 1.660 rubalja.

Chloe kontracepcijske tablete - djelotvorno sredstvo kontracepcije, koje rješava brojne probleme žena. No, za neke žene ovaj lijek možda neće biti prikladan ili kontraindiciran. Da biste izbjegli negativne manifestacije, posavjetujte se s liječnikom i pregledajte prije uzimanja ovog lijeka. Samo u ovom slučaju postoji jamstvo da će lijek imati koristi.

Chloe recenzije

Latinski naziv: Cifran. Proizvođač: indijska tvrtka "RANBAXY LABORATORIES".

Lijek se propisuje za bakterijske infekcije uzrokovane mikroorganizmima koji su osjetljivi na djelovanje antibiotika ciprofloksacin. Liječnici ginekolozi o drogama i ženama koje uzimaju ovaj alat.

Aktivni sastojak: Ciprofloksacin

Pregledi liječnika Chloe

Kontracepcijski.

Trenutno ginekolozi propisuju kontracepcijski lijek - Chloe. To je hormonski monofazni lijek s antiandrogenim djelovanjem. Proizvodi se u obliku tableta, mehanizam djelovanja usmjeren je na smanjenje proizvodnje gonadotropnih hormona u hipofizi, zbog čega je ovulacija odgođena. Osim toga, povećava se viskoznost cervikalne sluzi, što je prirodna prepreka za spermu. Ulaz Chloe osigurava pravilan ciklus, smanjuje volumen krvarenja, a time i rizik od razvoja anemije. Lijek se propisuje prema shemi od prvog dana ciklusa, kontrola ginekologa je obavezna.

Pregledi tableta Chloe

Chloe pilule za kontrolu rađanja.

Ok chloe

Popio sam Chloe, ali idiotski mi ga je liječnik propisao bez testiranja, samo ga popij, treba očistiti lice. Kao rezultat toga, ciklus od idealnog 28 tijekom 3–4 godine preletio je na FIG gdje znaju. Onda je to bilo od 28 do 35, svi hormoni su letjeli. Pila je oko 6 mjeseci, a zatim je uzela još jedan lijek nakon testa - sve je bilo normalno.

nije istina! veliki lijek! bez akni, bez težine, sve je u redu.

dobar članak o oralnim kontraceptivima

Bio sam u mladosti, pio sam OK, bilo je pigmentnih mrlja na licu, i dalje se mučilo. Osim toga, do dobi od trideset godina, miom na vratu maternice je porastao. Dugo je ispitivan i ozbiljno, većina liječnika je sklona vjerovati da su sve to posljedica velike doze estrogena u OK. Vidio sam regividona, naravno imenovan od liječnika. Tada su mnogi bili propisani. Ukupno su dvije godine štitili. Onda nije došla jako dugo B. Kao rezultat toga, miom je uklonjen samo tijekom carskog reza, inače ga se ne može postići. Nakon godinu dana želim drugo dijete, štitimo se na starinski način))) Ne želim više u redu. Previše skupo... Iako je možda nepismeno, pokupio sam ih. Evo priče) oprostiti puno bukara)))

Delcia je bila prva droga koja mi je idealno odgovarala, prije nego što mi je glava stalno bolela, pojavila se oteklina, a onda je cijelo lice bilo prekriveno aknama. A onda uopće nema problema, ja sam nevjerojatno zadovoljan: bez problema i bez trudnoća, sve je kako treba)))

PCOS. Moja priča

Ne znam kako se liječiti, ali tko s 16 obično počinje s ovim problemom. Norma za djevojčice je 12 godina za početak M. Ali to nije bitno. Imam djevojku sa sličnim problemom. Ne znam točno, ali ona, također, nije normalno imala M, ali u 25 je potpuno prestala. Danas joj je 34. Zamislite koliko je bila stara M. Otišla je liječniku. Propisala je neke lijekove za dijabetičare i kontraceptive. Odlazila je kod M. 7 godina, a nakon njih, nakon tri mjeseca, bila je Zab. Rodila je Andryushu. Siguran sam da Bog daje djeci. Ali Bog ne daje ništa bez poteškoća. Budite sigurni da liječite. Prođite kroz nekoliko liječnika i poslušajte što kažu. Ako se barem tri liječnika približe istim lijekovima, onda to može imati smisla. A ti točno ideš specijalistu za plodnost.

Niste li predložili laparoskopiju? Također imam policističnu, Jess pio 2 godine, prošao dobro, a onda prestao piti, a šest mjeseci kasnije, menstruacija se ponovno zaustavila. Ponudili su laparoskopiju (kažu da je to najbolja metoda), ali do sada sam odbio, te sam odredio da pijem Diane-35 3 mjeseca. Ovdje čekam rezultat :)

Upute za uporabu kontracepcijskih tableta Chloe i njihove značajke

Među masom kontraceptivnih sredstava teško je izabrati onu pravu koja neće naškoditi ženskom tijelu, osiguravajući maksimalne rezultate.

Ali prije toga, važno je proći liječnički pregled, proći potrebne testove za odabir ispravnog lijeka.

Budući da tablete Chloe imaju nekoliko aktivnih značajki odjednom, nedavno su uživale posebnu popularnost.

Farmakološko djelovanje

Lijek se može pripisati kombiniranom kontraceptivu s antiandrogenskom mogućnošću, pa je apsolutno siguran za žene bilo koje dobi, koje osigurava ciproteron i etinlestadiol.

No, glavna stvar je inhibicija ovulacije, sprečavanje sazrijevanja jaja do pune težine, otežano fiksiranje stanice na zidu miometrija, nemogućnost prodiranja sperme u maternicu.

Djelovanje kombiniranih oralnih kontraceptiva

Od dodatnih prednosti uzimanja Chloe tableta, moguće je izdvojiti: normalizaciju menstrualnog ciklusa, odsutnost PMS sindroma, smanjenje krvarenja, što čini kombinaciju lijeka, ukupni učinak sa širokim područjem uporabe.

Sastav i oblik otpuštanja

Lijek se prodaje u obliku narančastih i bijelih tableta s ljuskom. Obično se paket nudi na 28 tableta: 21 narančasta i 7 bijelih.

Lijek se prodaje u serijama, jedna ili tri stanice s paketima.

Od dodatnih komponenti može se izdvojiti laktoza monohidrat, koji se u velikim količinama nalazi u bijelim Chloe tabletama.

Indikacije za uporabu

Postoji niz indikacija u kojima liječnici savjetuju pacijente da uzimaju Chloe, obično ovo:

  • Bolesti ovisne o androgenu;
  • Akne, akne;
  • Povećana aktivnost lojnih žlijezda;
  • kontracepciju;
  • Inhibicija perioda ovulacije;
  • Normalizacija menstrualnog ciklusa.

Tablete Chloe također se mogu uzeti za normalizaciju razine hormona, eliminirati PMS sindrom. No, preporuča se to učiniti nakon dijagnoze od strane liječnika, a čak i tada tečaj može imati prilagodbe.

kontraindikacije

Postoje i brojne kontraindikacije u kojima se uporaba Chloe tableta ne preporučuje pacijentima.

O tome treba unaprijed izvijestiti liječnika kako bi se izbjegle nuspojave i alergije:

  • Netolerancija na neke komponente lijeka;
  • Netolerancija na laktozu;
  • Tromboza i tromboembolija;
  • Bolesti srca i vaskularne bolesti;
  • Dijabetes, teška pretilost;
  • Dob nakon 40 godina.

No, to nije cijeli popis kontraindikacija za koje se ne preporuča uporaba lijeka, jer epilepsija, depresija, onkologija maternice ili dojke, tuberkuloza, bubrežna ili jetrena insuficijencija, proširene vene i problemi s krvnim žilama mogu dovesti do komplikacija situacije, pojave novih simptoma.

Nuspojave

Najčešće jedna od nuspojava je povećanje grudi, au nekim slučajevima i otpuštanje mlijeka.

U liječenju Chloe može doći do brojnih nuspojava, iako se to rijetko događa, samo u prvim danima uzimanja tableta:

  • Povraćanje, mučnina;
  • Povećajte veličinu dojki, izlučivanje mlijeka;
  • Promjena težine;
  • Povećan libido;
  • Krvarenje i pražnjenje ne tijekom menstrualnog ciklusa;
  • bubri;
  • crvenilo;
  • Oslabljen sluh i vid.

Interakcija lijekova

Prije početka liječenja Chloe tabletama, imajte na umu da se ne mogu kombinirati s drugim proizvodima koji sadrže estrogene i gestagene.

Ako kombinirate sredstvo s primidonom, barbituratom, fenitoinom i gospinom trave, možda ćete naići na smanjenje učinkovitosti Chloe.

Međutim, ako se tablete koriste sa sredstvima za HIV infekciju ili inhibitorima ne-nukleozidnih svojstava, lijek može djelovati drugačije, neočekivano.

Zatim se dodatno propisuju barijerne kontracepcijske metode, koje se koriste tijekom cijelog razdoblja terapije.

Doziranje i predoziranje

Započnite prijem narančastim tabletama, a zatim idite na bijelo

Tablete Chloe treba uzimati u skladu s uputama, tečajem koji je razvio liječnik, prema subjektu i starosti pacijenta.

Obično je to jedna tableta dnevno, koja je poželjno piti u isto doba dana, piti puno vode.

Počnite uzimati lijek Chloe s narančastim pilulama, a zatim idite na bijelo, nakon čega vam ne treba prekid.

Ako ste propustili vrijeme uzimanja Chloe tableta, morate ga popiti u prvih 12 sati, a kasnije možete udvostručiti dozu.

Iako je bolje upotrijebiti sljedećih sedam dana, i još jednu metodu kontracepcije.

Tijek lijeka može potrajati različito vrijeme, određuje ga liječnik, obično je to oko tri do pet mjeseci.

Ako uzimate velike doze lijeka Chloe, možda ćete naići na neke nuspojave, predoziranje:

  1. mučnina;
  2. glavobolja;
  3. Visoka temperatura;
  4. Krvarenje iz vagine.

Također se morate posavjetovati s liječnikom, početi simptomatsko liječenje i obaviti ispiranje želuca. Tablete Chloe se obično zaustavljaju ili potpuno zaustavljaju.

Upute za uporabu

Uzmite lijek Chloe trebate jednu tabletu dnevno, po mogućnosti u isto vrijeme dana, pitku vodu.

Započnite terapiju s narančastim tabletama, a zatim idite na bijelu.

Kada se pakiranje završi, ponovno počnite s narančastom bojom, bez pauze za tjedan dana. Bijele tablete padaju na period menstrualnog ciklusa.

Za pobačaje trebate započeti s Chloe lijekom od istog dana.

Ako lijek ne uzimate na vrijeme, može doći do krvarenja, povraćanja i neželjene trudnoće.

Posebne upute

Ako žena planira trudnoću ili postoji sumnja na to stanje, hitno je prestati uzimati Chloe tablete, inače postoje veliki rizik od pobačaja, patologija djeteta.

Ako žena doji dijete, možete početi uzimati lijek tek nakon prestanka dojenja.

Kada koristite druge androgene lijekove, to može smanjiti učinkovitost Chloe, tako da morate koristiti kontracepcijsku metodu.

Ako se nakon uzimanja prve pilule, povraćanja i glavobolje pojavi, onda sljedeći dan trebate popiti novu narančastu pilulu.

Cijena lijeka

Cijena lijeka Chloe može varirati, ovisno o ljekarni, regiji, proizvođaču, broju paketa.

Tipično, cijena je na razini od 700-1800 rubalja, iako ako je potrebno, možete pokupiti analogni nadomjestak sa sličnim djelovanjem, ali više demokratske cijene.

Analogne zamjene

Postoje analozi i nadomjesci tableta Chloe, koji imaju istu skupinu kontracepcije, farmakološko djelovanje, indikacije i kontraindikacije.

Govorimo o takvim zamjenama Chloe:

Galerija fotografija:

Oni se također sastoje od etinestradiola i ciproterona, a njihova proizvodnja je Njemačka i Indija.

Ali prije nego započnete s drugim tabletama, morate dobiti dopuštenje, podvrgnuti se dijagnozi i razumjeti kompatibilnost s komponentama tableta. Prekid liječenja nije dopušten.

Uvjeti skladištenja

Chloe tablete mogu se čuvati samo na suhom mjestu, zaštićenom od sunčeve svjetlosti, gdje je temperatura na razini - 15-20 stupnjeva Celzija.

Važno je izbjegavati kontakt s drugim lijekovima, tekućinama. Nemojte dopustiti da djeca i mentalno bolesni ljudi koriste Chloe tablete.

Maksimalni vijek trajanja proizvoda ne smije biti duži od dvije godine u originalnoj ambalaži.

Ako je istekao rok trajanja, preparat Chloe se mora zbrinuti, a tablete se ne smiju uzimati.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Lijek Chloe prodaje se u ljekarnama samo na recept, jer govorimo o općem kontraceptivu, hormonskom lijeku.

Štoviše, potrebno je uzeti recept za svaki novi paket tableta Chloe, nakon preventivnih pregleda.

Ako se sami liječite, možete se suočiti s krvarenjem, nuspojavama, pogoršanjem situacije, posebno u slučajevima s mogućom trudnoćom.

Pokušajte dobiti punu preporuku od liječnika, proći sve testove za odabir najučinkovitijih sredstava.

Isto vrijedi i za Chloe tablete, jer one mogu dovesti do krvarenja, grčeva, povećane laktacije, trovanja i povraćanja. Važno je da proces liječenja pilulama kontrolira liječnik, čak i nakon završetka terapije nakon tri mjeseca.

Recenzije

Victoria, 31: „Dugo sam s tipom odabrala metodu kontracepcije, jer nismo smjeli koristiti kondome, ali nisam željela instalirati dijafragmu. Nakon savjetovanja s liječnikom, hrpe testova i čitanja recenzija na internetu, zaustavili su se na lijeku kao što je Chloe. Posebno je pogodna za mlade djevojke, može izliječiti kožu, obnoviti mjesečni ciklus, pa čak i smanjiti količinu krvarenja. Prvi put je tečaj trajao oko tri mjeseca, a zatim je položio ispit, sve u tijelu je dobro ispalo i nastavljeno. Što se tiče nuspojava, maksimum koji sam imao bio je osip i lagana glavobolja, a prije menstruacije dojke su se mogle naduti. Ali prolazi brzo, za samo dva dana. Zahvaljujući prekrasnim Chloe tabletama za bezbrižan život. "

Natalia, 26 godina: “Prije uzimanja tableta, Chloe je imala vremena isprobati mnoge stvari, čak i Dianu i Ericu. Ali nisu mi odgovarali zbog nuspojava, nespojivosti s mojom bubrežnom insuficijencijom. Stoga, liječnik savjetovao da isprobate Chloe tablete, jer su prikladne za djevojčice ispod 40 godina starosti, i gotovo ne naškoditi tijelu. Prvi tečaj trajao je dva mjeseca, i bio sam zadovoljan. Istodobno je mogla liječiti PMS sindrom i više nije osjećala jake bolove tijekom menstruacije. Što se tiče menstrualnog ciklusa, postalo je točno kao sat. I sve zahvaljujući tabletama Chloe! "

Kontracepcijska Chloe

Kada žena treba pouzdanu zaštitu od neželjene trudnoće, liječnici propisuju kontraceptive. Pilule su popularna kontracepcijska sredstva, ne samo da štite od začeća, već i obavljaju terapeutske funkcije. Kontracepcijske tablete "Chloe" - jedna od najčešćih kontraceptivnih sredstava koju propisuju ginekolozi za kontracepciju i liječenje bolesti. Detaljan opis indikacija, sastava i režima pomoći će u boljem razumijevanju ovog kontraceptivnog kontracepcijskog sredstva.

Sastav kontracepcijskog sredstva Chloe

Kloeva kontraceptivna sredstva proizvode se u obliku tableta: u pakiranju od 28 komada, od kojih 21 komad sadrži aktivne tvari, a još 7 jedinica je neaktivno. Dodaju se pakiranju tako da žena ne prestaje uzimati lijek prije dolaska menstruacije.

Tablete imaju konveksni oblik, aktivne su narančasto-žute boje, neaktivni elementi bijele boje. Sastav kontracepcijskog lijeka "Chloe":

  1. Tsiproterona acetat - 2 mg.
  2. Etinil estradiol - 0,035 mg.
  3. Pomoćne tvari: laktoza monohidrat, povidon, silicij dioksid, magnezijev stearat, aluminijev oksid, voda.

Sve gore navedene pomoćne tvari služe kao vezne komponente za sastav: pomažu mu da prođe kroz jednjak i brzo se apsorbira u želucu. Ciproteron acetat djeluje anti-adrogeno, inhibira androgenizaciju kod žena. Ethinyl estradiol je sintetički analog estrogena i utječe na ovulaciju.

Farmakoterapijska skupina i svojstva

Kontracepcijska sredstva su oralna kontraceptivna sredstva koja imaju antiandrogena djelovanja. Svojstva kontracepcijskih pilula "Chloe" uključuju:

  • smanjenje androgenizacije;
  • smanjena aktivnost lojnih žlijezda;
  • smanjenje brzine rasta kose uz hirzutizam;
  • supresija sekrecije hipofize gonadotropnih hormona;
  • inhibicija ovulacije;
  • promjena viskoznosti cervikalne sluzi

Zbog navedenih svojstava, kontraceptivi se propisuju ne samo za kontracepcijsko djelovanje.

Lijek se uzima strogo prema shemi - ako odstupa od uputa, kontracepcijski učinak se smanjuje i povećava se rizik od začeća.

Indikacije i kontraindikacije

Glavni pokazatelj zašto su ženama propisane Chloe kontracepcijske tablete je zaštita od neželjenih trudnoća. Zbog prisutnosti u sastavu tvari ciproteron acetat, moguće je proširiti raspon indikacija za uzimanje lijeka. Također je propisano za:

  1. Akne i akne: zbog smanjenja aktivnosti lojnih žlijezda u nekoliko mjeseci, žena se može riješiti mitesera.
  2. Seboreja: pretjeranim znojenjem u glavi također se eliminira ovim lijekom.
  3. Bolest ovisna o androgenu - u slučajevima kada su muški hormoni u tijelu žene preduvjet za pojavu raznih bolesti.
  4. Hirzutizam - s povećanim rastom kose u neželjenim mjestima.

Među kontraindikacije vrijedi spomenuti najčešće zabranu za sve kontracepcijske pilule - prisutnost tromboza i uvjeti pogodni za njih. Visoki krvni tlak, problemi sa srcem, šećerna bolest, maligni tumori, hiperprolaktinemija i dob iznad 40 godina također će biti kontraindikacije.

Upute za kontracepcijske pilule Chloe

Chloe tablete se uzimaju 1 jedinicu dnevno, ispire se s malom količinom vode. Lijek ne ovisi o obrocima, već ga treba provoditi u isto vrijeme.

Nekoliko značajki režima:

  1. Prijem se izvodi na strelicama na foliji blister, počevši s 1 tabletom. Nakon toga se uzimaju neaktivne tablete, u vrijeme kada počinje krvarenje.
  2. Ako su druga kontraceptivna sredstva uzeta prije ili se koriste uređaji za zaštitu implantacije, Chloe treba započeti dan nakon završetka posljednjeg pakiranja ili nakon što je kontraceptiv uklonjen.
  3. Nakon pobačaja u prvom tromjesečju, lijek započinje odmah.
  4. Nakon poroda, Chloe se primjenjuje ne ranije od 21-28 dana kasnije.
  5. Propuštenu tabletu treba uzeti čim se žena sjeti o njoj. Ako je vrijeme preskakanja dulje od 12 sati, preporuča se koristiti dodatne mjere zaštite tijekom spolnog odnosa.

Što je bliže prolaz do kraja pakiranja, potrebno je više paziti. Propuštena tableta u drugoj fazi ciklusa zahtijeva uporabu kontracepcijske metode u trajanju od 7 dana. Više informacija o uputama možete pronaći u videozapisu:

Nuspojave

Pojava nuspojava često se pripisuje prvom mjesecu uzimanja "Chloe" pilula - žena ima period adaptacije, u ovoj fazi postaje jasno jesu li pilule prikladne za pacijenta ili ne. Među ozbiljne nepoželjne manifestacije su:

  • povećanje tlaka;
  • pojavu venske ili arterijske tromboembolije;
  • hipertrigliceridemije;
  • tumori jetre;
  • chloasma;
  • udar.

Rijetke nuspojave uključuju alergijske reakcije, migrene, zadržavanje tekućine i oticanje. Među najčešćim nepoželjnim manifestacijama su povećanje tjelesne težine, povećanje broja menstrualnog toka, kao i bol u mliječnim žlijezdama.

Trudnoća i dojenje

Uzimanje Chloe kontracepcijskih tableta tijekom trudnoće i dojenja nije preporučljivo. Neke žene brinu o začeću tijekom razdoblja dojenja, ali rizik od trudnoće u prvih šest mjeseci je minimiziran.

Trudnim pacijentima se ne preporuča uzimanje lijeka - to može naštetiti razvoju fetusa. Lijek se propisuje u iznimnim slučajevima i tek nakon potpunog uvjerenja da je liječenje doista potrebno.

Uvjeti skladištenja

Lijek je dostupan u većini ljekarni po receptu, jer sadrži hormonalne tvari. Rok trajanja Chloe kontracepcijskih tableta je 3 godine. Upotreba tableta nakon isteka roka trajanja ne može biti - značajno smanjuje kontracepcijski učinak.

Lijek mora biti zaštićen od dohvata djece. Ne preporučuje se izravna sunčeva svjetlost, tako da je tamno i suho mjesto s temperaturom do +25 stupnjeva najbolja opcija.

Analogi Chloe kontracepcije

Lijek "Chloe" u ovom trenutku postoje samo dva analoga sa sličnim trenutnim sastavom:

  1. Tablete "Model Pur". Kontracepcijsko sredstvo sa sličnim aktivnim spojem, po cijeni koja je jednaka cijeni lijeka "Chloe". Proizveo je njemački proizvođač Haupt Pharma u pakiranjima od 21 i 63 komada.
  2. Kontracepcijske tablete "Diane-35". Dostupno u pakiranju od 21 komada, kao dio ciproterona i etinil estradiola. Cijena "Diane-35" je mnogo veća od tableta "Chloe". Zemlja proizvodnje - Njemačka, proizvođač "Bayer Pharma". Količina aktivnog sastojka je ekvivalentna njegovoj količini u Chloe tabletama.

Ginekolog može propisati navedene lijekove za zamjenu Chloe tableta. Također se mogu kupiti ako propisani lijek nije u ljekarni.

Chloe kontracepcijske tablete Cijena

Kloe kontraceptivi dostupni su u malim pakiranjima za mjesec korištenja, kao iu velikim pakiranjima za 3 mjeseca korištenja. Cijena Chloe kontracepcije ovisi o ljekarničkom lancu i regiji prodaje:

  • pakiranje od 28 tableta - od 820 rubalja;
  • Pakiranje od 84 tablete - od 1970 rubalja.

To je isplativo kupiti veliki paket samo ako ginekolog propisao liječenje za dugo vremena. Ako se Chloe uzima prvi mjesec, prolazi kroz razdoblje prilagodbe, onda je bolje kupiti mali paket.

zaključak

Kontracepcijske tablete "Chloe" - oralna kontraceptivna sredstva koja se temelje na kombinaciji dvije hormonske tvari koje su propisane ne samo za zaštitu od začeća. Lijek može izliječiti androgen-ovisne bolesti, međutim, samo ga liječnici mogu propisati.

Kontracepcijske tablete Chloe recenzije

Tablete obložene filmom, dvije vrste.

Tablete obložene filmom žuto-narančaste boje, okrugle, bikonveksne (21 kom. U blisteru).

Pomoćne tvari: laktoza monohidrat, povidon, natrijev karboksimetil škrob (tip A), bezvodni silicijev koloidni dioksid, koloidni aluminijev oksid, magnezijev stearat.

Sastav ljuske: boja za Opadry Yellow II OY-L-32901 (Opadry II Yellow OY-L-32901) (laktoza monohidrat, hipromeloza 2910, titanov dioksid, makrogol 4000, žuti oksid, feri oksid crni, željezo oksid crveni, pročišćena voda),

Tablete (placebo) bijele, okrugle, bikonveksne (7 kom. U blisteru).

Pomoćne tvari: laktoza monohidrat, povidon, natrijev karboksimetil škrob (tip A), bezvodni silicijev koloidni dioksid, koloidni aluminijev oksid, magnezijev stearat.

28 kom. - mjehurići (1) - pakiranja od kartona.
28 kom. - mjehurići (3) - paketi od kartona.

Kombinirani lijekovi s niskim dozama monofaznih oralnih kontraceptiva s antiandrogenim djelovanjem. Mehanizam djelovanja je posljedica antiandrogenog preparata steroida - ciproteron acetata i oralnog estrogena - etinil estradiola.

Ima sposobnost natjecanja s prirodnim androgenim receptorima (uključujući testosteron, dihidroepiandrosteron, androstendion), koji se formiraju u malim količinama u tijelu žena, uglavnom u nadbubrežnoj žlijezdi, jajnicima i koži. Blokiranjem androgenih receptora u ciljnim organima smanjuje se učinak androgenizacije kod žena (zbog poremećaja procesa posredovanih kompleksima hormonskih receptora na razini glavnih intracelularnih mehanizama). Na taj način postaje moguće liječiti bolesti uzrokovane povećanom formacijom androgena ili specifičnom osjetljivošću na te hormone.

U pozadini unosa lijeka smanjuje se povećana aktivnost žlijezda lojnica, što ima važnu ulogu u nastanku akni i seboreje. Nakon 3-4 mjeseca terapije, postojeći osip obično nestaje. Pretjerana masna kosa i koža nestaju i ranije. Gubitak kose koji često prati seboreju je također smanjen.

Chloe terapija kod žena reproduktivne dobi smanjuje kliničke manifestacije blagih oblika hirzutizma; međutim, učinak liječenja treba očekivati ​​tek nakon nekoliko mjeseci uporabe.

Uz antiandrogena svojstva, ciproteron acetat ima gestagensku aktivnost koja oponaša svojstva hormona žutog tijela. Inhibira izlučivanje gonadotropnih hormona hipofize i inhibira ovulaciju, što pridonosi učinku kontracepcije.

Ojačava središnji i periferni učinak ciproteron acetata na ovulaciju, održava visoku viskoznost cervikalne sluzi, što otežava prodiranje spermija u maternicu i osigurava pouzdan učinak kontracepcije.

Tijekom uzimanja lijeka, ciklus postaje redovitiji, rjeđe bolna menstruacija, smanjuje intenzitet krvarenja, smanjuje rizik od anemije zbog nedostatka željeza.

Nakon uzimanja lijeka unutar ciproterol acetata potpuno se apsorbira iz probavnog sustava. Cmaksimum u krvnoj plazmi se postiže nakon 1,6 sati i iznosi 15 ng / ml. Biološka raspoloživost je 88%.

Ciproteron acetat se gotovo u potpunosti veže na albumin u plazmi, u slobodnom stanju je približno 3,5-4%. Budući da vezanje proteina nije specifično, promjene u razini globulina koje vežu spolne steroide (GSPS) ne utječu na farmakokinetiku ciproteron acetata.

Biotransformiran hidroksilacijom i konjugacijom, glavni metabolit je derivat 15b-hidroksila.

Farmakokinetika diphaznog ziproteron acetata: T1/2 je 0,8 sati, odnosno 2,3 dana za prvu i drugu fazu. Ukupni klirens plazme je 3,6 ml / min / kg. Izvodi se uglavnom u obliku metabolita putem bubrega i kroz crijevo u omjeru 1: 2, mali dio - nepromijenjen kroz crijevo. S majčinim mlijekom izlučuje se do 0,2% doze ciproteron acetata. T1/2 za metabolite ciproteron acetata je 1,8 dana.

Nakon uzimanja lijeka, etinilestradiol se brzo i potpuno apsorbira iz gastrointestinalnog trakta. Cmaksimum oko 80 pg / ml i postignuto nakon 1,7 h. Biološka raspoloživost od oko 45%, ima značajnu individualnu varijabilnost.

Vezanje za proteine ​​(albumin) krvne plazme je visoko: samo 2% je u plazmi u slobodnom obliku.

Etinil estradiol povećava jetrenu sintezu GSPS i kortikosteroid-vezujućeg globulina (CSG) uz kontinuiranu uporabu. S liječenjem Chloe, koncentracija SSG u serumu raste od približno 100 nmol / L do 300 nmol / L, a koncentracija CGC u serumu se povećava od približno 50 μg / ml do 95 μg / ml.

U procesu apsorpcije i "prvog prolaska" kroz jetru, etinil estradiol se opsežno metabolizira.

Farmakokinetika dvofaznih etinil estradiola: T1/2 1-2 sata i približno 20 sati. Klirens u plazmi je oko 5 ml / min / kg. Etinil estradiol se izlučuje u obliku metabolita: oko 40% - preko bubrega, 60% - kroz crijeva. S majčinim mlijekom izlučuje se do 0,02% etinilestradiola.

- kontracepcija kod žena s fenomenima androgenizacije.

Bolesti koje ovise o androgenu kod žena:

- akne, osobito njihove izražene forme, praćene seborejom, upalnim pojavama s formiranjem čvorova (papularno-pustularne akne, nodularno-cistične akne);

- svjetlosni oblici hirzutizma.

- istovremena uporaba s drugim hormonskim kontraceptivima;

- tromboza i tromboembolija, uklj. povijest tromboze dubokih vena, plućne tromboembolije, infarkta miokarda, cerebrovaskularnih poremećaja, na primjer, moždani udar);

- stanja koja su prethodila trombozi (uključujući prolazne ishemijske napade, anginu);

- više ili teške čimbenika venska tromboza ili rizika (arterijska uključujući složene nedostataka valvularnih, atrijska fibrilacija, cerebrovaskularne bolesti ili koronarnih arterija, hipertenzije, teške nekontrolirano dislipoproteinemia, subakutni bakterijskom endokarditisu, produljeno imobilizacijom kirurgije donje ekstremitete, neurokirurške operacije, opsežne ozljede, pušenje starije od 35 godina, pretilost s BMI većim od 30 kg / m 2);

- otkrivena nasljedna ili stečena predispozicija za vensku ili arterijsku trombozu,
na primjer, otpornost na aktivirani protein C (APS), nedostatak antitrombina III, nedostatak proteina C, nedostatak proteina S, hiperhomocisteinemija i prisutnost antifosfolipidnih antitijela (antikardiolipinska antitijela, lupus antikoagulant);

- dijabetes melitus s dijabetičkom angiopatijom;

- ozbiljna bolest jetre trenutno ili u anamnezi ili teška abnormalna funkcija jetre ne ranije od 6 mjeseci nakon normalizacije pokazatelja funkcije jetre;

- tumori jetre (benigni i maligni);

- hormonski ovisni maligni tumori ili sumnja na njih, uključujući tumori mliječne žlijezde ili genitalnih organa (uključujući povijest bolesti);

- krvarenje iz vagine nepoznate etiologije;

- pankreatitis s teškom hipertrigliceridemijom (uključujući povijest bolesti);

- prisutnost migrene koja je bila popraćena fokalnim neurološkim simptomima;

- trudnoća ili sumnja na nju;

- razdoblje dojenja;

- kongenitalna hiperbilirubinemija (Gilbert, Dubin-Johnson i Rotor sindromi);

- dob preko 40 godina;

- netolerancija na laktozu, nedostatak laktaze, sindrom malapsorpcije glukoze / galaktoze;

- Preosjetljivost na lijek.

Ako se bilo koje od ovih stanja razvije po prvi put tijekom uzimanja Chloe, lijek treba odmah prekinuti.

Lijek Chloe nije namijenjen za uporabu kod muškaraca.

Kloe treba uzimati s oprezom u epilepsije, depresije, ulceroznog kolitisa, bolesti jetre i žučnog mjehura, miom maternice, mastopatije, koreje, tetanije, porfirije, multiple skleroze, proširenih vena, tuberkuloze, bolesti bubrega, u adolescenciji (bez redovitih ovulacijskih ciklusa)., dislipoproteinemija, anemija srpastih stanica, idiopatska žutica ili svrbež tijekom prethodne trudnoće, otoskleroza s oštećenjem sluha tijekom prethodne trudnoće.

Lijek treba uzimati oralno na 1 karticu / dan. Pilula se uzima bez žvakanja i ispire s malom količinom tekućine. Preporučuje se uzimanje lijeka u isto vrijeme, po mogućnosti nakon doručka ili večere.

U nedostatku hormonskih kontraceptivnih sredstava u prethodnom mjesecu

Kloja započinje prvog dana ciklusa (tj. Prvog dana menstrualnog krvarenja) koristeći tabletu odgovarajućeg dana u tjednu iz kalendarskog paketa. Dopušteno je početi uzimati 2-5 dana menstrualnog ciklusa, ali se u tom slučaju preporučuje dodatno koristiti kontracepcijsku metodu tijekom prvih 7 dana uzimanja tableta iz prvog pakiranja.

Dnevni unos lijeka provodi se upotrebom tableta iz kalendarskog paketa uzastopce u smjeru strelice otisnute na foliji, sve dok se ne uzmu sve tablete. Nakon uzimanja svih 21 tableta žuto-narančaste boje iz kalendarskog pakiranja, preostale bijele tablete treba uzimati u idućih 7 dana. Tijekom posljednjih 7 dana ciklusa liječenja (28 dana), treba doći do menstrualnog krvarenja (kao posljedica prekida liječenja). Menstrualno krvarenje obično počinje 2-3 dana nakon 21. dana ciklusa liječenja. Sljedeći paket mora započeti sljedeći dan nakon završetka uzimanja tableta iz prethodnog pakiranja, bez obzira na to da li se krvarenje nastavlja ili ne.

Kod prelaska s kombiniranih kontraceptivnih lijekova (oralnih kontraceptiva (OCC), vaginalnog prstena ili kontracepcijskog flastera)

Uzimanje Chloe lijeka treba započeti sljedećeg dana nakon uzimanja posljednje aktivne tablete prethodnog lijeka, ali ni u kojem slučaju kasnije od sljedećeg dana nakon uobičajene sedmodnevne pauze u dozi (za lijekove koji sadrže 21 tabletu). Nadalje, kao što je gore opisano.

Ako je pacijent uzimao dnevno kontracepcijsko sredstvo 28 dana, primjenu Chloe lijeka treba započeti nakon uzimanja posljednje neaktivne pilule. Chloe treba uzimati na dan uklanjanja vaginalnog prstena ili kontracepcijskog flastera, ali ne kasnije od dana kada treba umetnuti novi flaster ili se zaglavi novi flaster.

Pri prelasku s kontracepcijskih sredstava koja sadrže samo gestagene (mini-pili, injekcijski oblici, implantati, intrauterini kontraceptivi koji oslobađaju progestagen)

U prijelazu iz "mini-pije" Chloe lijek se može početi primjenjivati ​​bez prekida.

Kada se koriste injektibilni oblici kontraceptiva, lijek Chloe treba koristiti od dana kada treba dati sljedeću injekciju.

Pri prelasku s implantata, Chloe treba primijeniti već na dan njegovog uklanjanja.

U svim slučajevima morate koristiti dodatnu metodu kontracepcije tijekom prvih 7 dana uzimanja lijeka.

Nakon pobačaja u prvom tromjesečju trudnoće, žena može odmah pokrenuti Chloe. U ovom slučaju nema potrebe za dodatnim metodama kontracepcije.

Nakon poroda, u nedostatku dojenja ili pobačaja u drugom tromjesečju trudnoće, lijek treba započeti od 21. do 28. dana. Ako je prijem započeo kasnije, morate koristiti dodatnu metodu kontracepcije tijekom prvih 7 dana primjene lijeka.

Ako je žena seksualno živjela u razdoblju između porođaja ili pobačaja, tada prije početka primjene Chloe droge, trudnoću treba prvo isključiti ili je potrebno čekati prvu menstruaciju.

Uzimanje propuštenih tableta

Propuštenu tabletu treba uzimati što je prije moguće, sljedeću tabletu u uobičajeno vrijeme. S odgodom od 12 sati, pouzdanost kontracepcije može se smanjiti. Što je više pilula promašeno i što je bliže prolazu 7-dnevnom prekidu uzimanja tableta, veća je vjerojatnost trudnoće. U tom slučaju možete slijediti sljedeća dva osnovna pravila:

-lijek se nikada ne smije prekinuti dulje od 7 dana;

-Da bi se postigla adekvatna supresija hipotalamičko-hipofizno-ovarijske regulacije potrebno je 7 dana kontinuirane primjene lijeka.

Sukladno tome, mogu se dati sljedeće preporuke ako je kašnjenje uzimanja tableta bilo više od 12 sati (interval od trenutka uzimanja posljednje tablete je više od 36 sati).

Prvi tjedan uzimanja lijeka

Žena treba uzeti posljednju propuštenu tabletu čim se sjeti (čak i ako to znači uzimanje dvije pilule u isto vrijeme). Sljedeću tabletu treba uzimati u uobičajeno vrijeme. Osim toga, trebate koristiti kontracepcijsku metodu u sljedećih 7 dana. Ako je spolni odnos proveden tijekom tjedna prije nego što je tableta propuštena, treba razmotriti vjerojatnost trudnoće.

Drugi tjedan uzimanja lijeka

Žena treba uzeti posljednju propuštenu tabletu čim se sjeti (čak i ako to znači uzimanje dvije pilule u isto vrijeme). Sljedeću tabletu treba uzimati u uobičajeno vrijeme.

Pod uvjetom da je žena uzela tablete točno unutar 7 dana prije prve propuštene pilule, nema potrebe za dodatnim kontracepcijskim mjerama. Inače, kao i preskakanje dvije ili više tableta, morate dodatno koristiti barijerne metode kontracepcije (na primjer, kondom) 7 dana.

Treći tjedan uzimanja lijeka

Rizik od trudnoće se povećava zbog predstojećeg prekida uzimanja tableta, međutim, ako se u roku od 7 dana prije prve propuštene pilule sve tablete pravilno uzmu, nema potrebe za dodatnim kontracepcijskim metodama.

1. Ženu treba uzeti posljednju propuštenu tabletu što je prije moguće, čim se sjeti (čak i ako to znači uzimanje dvije pilule u isto vrijeme). Sljedeće tablete uzimaju se u uobičajeno vrijeme, sve dok se tablete iz tekućeg pakiranja ne istroše. Sljedeće pakiranje treba započeti odmah. Krvarenje "otkazivanje" je malo vjerojatno dok se tablete iz drugog pakiranja ne istroše, ali može doći do mrlja i "probojnog" krvarenja dok uzimate pilule.

2. Žena također može prestati uzimati tablete iz tekućeg pakiranja. Onda bi trebala uzeti pauzu za 7 dana, uključujući i dan kada joj nedostaju pilule, a zatim početi uzimati pilule iz novog pakiranja. Ako žena propusti tabletu, a zatim tijekom pauze u recepciji, nema „povlačenja“ krvarenja, potrebno je isključiti trudnoću.

Preporuke za gastrointestinalne poremećaje

Ako je žena imala povraćanje unutar 3 do 4 sata nakon uzimanja lijeka, apsorpcija aktivnih tvari može biti nepotpuna. U tom slučaju, morate se usredotočiti na preporuke prilikom preskakanja pilule.

Promijenite dan menstrualnog krvarenja

Kako bi se odgodio početak menstrualnog krvarenja, žena treba nastaviti uzimati pilule iz novog pakiranja odmah nakon uzimanja svih tableta iz prethodnog paketa, bez prekida prijema. Tablete iz ovog novog paketa mogu se uzimati onoliko dugo koliko to žena želi (dok se paket ne završi). Dok uzima lijek iz drugog pakiranja, žena može imati uočavanje ili "probojno" krvarenje iz maternice. Nastavite uzimati lijek Chloe iz novog pakiranja nakon uobičajene sedmodnevne pauze.

Kako bi odgodili dan početka menstrualnog krvarenja na drugi dan u tjednu, žena bi trebala skratiti sljedeću pauzu uzimanja tableta onoliko dana koliko želi. Što je kraći interval, to je veći rizik da neće imati „povlačenje“ krvarenja i ubuduće će doći do uočavanja i „probojnog“ krvarenja dok se uzima drugi paket (kao da želi odgoditi početak menstrualnog krvarenja).,

U liječenju hiperandrogenih stanja

Trajanje liječenja određeno je težinom bolesti. Nakon što simptomi nestanu, preporuča se uzimanje lijeka još najmanje 3-4 mjeseca. U slučaju recidiva nekoliko tjedana ili mjeseci nakon završetka tečaja, možete ponoviti liječenje s Chloe. U slučaju ponovnog pokretanja lijeka (nakon 4 tjedna pauze ili više), treba razmotriti povećani rizik od VTE.

Djeca i tinejdžeri

Kloe lijek je prikazan tek nakon početka menarhe.

Bolesnici u postmenopauzi

Kloja nije indicirana nakon menopauze.

Poremećaji funkcije jetre

Lijek Chloe je kontraindiciran kod žena s teškim oboljenjem jetre, sve dok se pokazatelji funkcije jetre ne vrate u normalu.

Disfunkcija bubrega

Chloe nije posebno istraživana u bolesnika s problemima s bubrezima. Dostupni podaci ne upućuju na prilagodbu doze u takvim slučajevima.

Određivanje učestalosti nuspojava: vrlo često (≥1 / 10); često (≥1 / 100 do 2).

Rizik arterijskih tromboembolijskih komplikacija ili poremećaja cerebralne cirkulacije se povećava:

- sa starenjem;

- kada se puši (s intenzivnim pušenjem i sa starenjem, rizik se dodatno povećava, osobito kod žena starijih od 35 godina. Ženama iznad 35 godina treba snažno savjetovati da prestanu pušiti ako žele uzeti lijek Chloe);

- s hipertenzijom;

- s valvularnom bolešću srca;

- s atrijskom fibrilacijom;

- s obiteljskom anamnezom (tj. s poviješću slučajeva arterijske tromboze u relativno mladoj dobi s roditeljima ili bliskim rođacima). Ako se sumnja na nasljednu predispoziciju, žena treba konzultirati stručnjaka prije donošenja odluke o bilo kojoj hormonskoj kontracepciji.

Poremećaji periferne cirkulacije mogu se pojaviti i kod dijabetesa melitusa, sistemskog eritematoznog lupusa, hemolitičkog uremičnog sindroma, kronične upalne bolesti crijeva (naime Crohnove bolesti ili ulceroznog kolitisa) i srpastih anemija.

Potrebno je uzeti u obzir povećani rizik od tromboembolije u postporođajnom razdoblju.

Povećanje učestalosti ili ozbiljnosti napadaja migrene tijekom primjene Chloe lijeka (koji može biti prethodnik poremećaja cerebralne cirkulacije) razlog je za trenutni prekid liječenja.

Što se tiče potencijalne uloge proširenih vena i površnog tromboflebitisa u razvoju venske tromboembolije, nema konsenzusa.

Biokemijski čimbenici koji mogu ukazivati ​​na nasljednu ili stečenu osjetljivost na vensku ili arterijsku trombozu uključuju antitijela na aktivirani protein C (APS), hiperhomocisteinemiju, nedostatak antitrombina III, nedostatak proteina C, nedostatak proteina S, antifosfolipidna antitijela (antitijela C, nedostatak protutijela C, antitijela C, nedostatak antitijela,

Prilikom procjene omjera rizika i koristi, liječnik treba uzeti u obzir da odgovarajuće liječenje temeljne patologije može smanjiti rizik od tromboze. Žene koje uzimaju Chloe trebaju biti svjesne potrebe da pravodobno obavijeste liječnika o mogućim simptomima tromboze. U slučaju tromboze ili sumnje na njegovu pojavu, liječenje Chloe treba prekinuti. S obzirom na teratogenost koagulanata (kumarina), trebate početi koristiti odgovarajuće metode kontracepcije.

Kod žena s hipertrigliceridemijom, dok uzimaju COC (ako postoji ovo stanje u obiteljskoj anamnezi), rizik od pankreatitisa može se povećati.

Nije utvrđena povezanost između COK i arterijske hipertenzije. Ako se pojavi perzistentna arterijska hipertenzija, Chloe se mora otkazati i propisati odgovarajuća antihipertenzivna terapija. Primanje kontraceptiva može se nastaviti s normalizacijom krvnog tlaka.

U slučaju abnormalne funkcije jetre, možda će biti potrebno privremeno povući Chloe prije normalizacije laboratorijskih parametara. Rekurentna kolestatska žutica, koja se prvi put razvija tijekom trudnoće ili prethodnog unosa spolnih hormona, zahtijeva prekid COC-a.

Iako COC djeluju na otpornost na inzulin i toleranciju glukoze, obično nema potrebe za ispravljanjem doze hipoglikemičnih lijekova u bolesnika s dijabetesom. Međutim, ova kategorija bolesnika mora biti pod strogim liječničkim nadzorom.

Žene s tendencijom kloazme tijekom uzimanja COC-a trebaju izbjegavati dugotrajno izlaganje suncu i izlaganje ultraljubičastom zračenju.

Ako su žene s hirzutizmom nedavno razvile simptome ili su se značajno povećale, prilikom provođenja diferencijalne dijagnoze treba uzeti u obzir druge čimbenike, kao što su androgen-producirajući tumori, kongenitalna disfunkcija kore nadbubrežne žlijezde.

Tijekom primjene Chloe ponekad se može pojaviti nepravilno krvarenje (uočavanje ili probojno krvarenje), osobito tijekom prvih mjeseci terapije. Stoga, bilo koje nepravilno krvarenje treba procijeniti tek nakon perioda prilagodbe od približno 3 ciklusa.

Ako se nepravilno krvarenje ponovi ili razvije nakon prethodnih redovitih ciklusa, treba razmotriti nehormonske uzroke i poduzeti odgovarajuće dijagnostičke mjere kako bi se isključili maligni tumori (uključujući dijagnostičku kiretaciju uterusa) ili trudnoću. U nekim slučajevima, tijekom pauze u uzimanju tableta može doći do prekida krvarenja. U slučaju nepravilnih tableta ili u nedostatku dva menstrualna krvarenja u nizu, trudnoću treba isključiti prije nastavka uzimanja lijeka.

Možete promijeniti rezultate testova alergije na kožu, smanjujući koncentraciju LH i FSH. Zbog činjenice da se kontracepcijski učinak u potpunosti manifestira do 7. dana od početka uzimanja lijeka, preporučuju se dodatne ne-hormonske metode kontracepcije u prvom tjednu.

Preporučuje se propisivanje lijeka nakon porođaja u nedostatku dojenja samo nakon završetka prvog normalnog menstrualnog ciklusa.

Liječenje se mora prekinuti 3 mjeseca prije planirane trudnoće.

U slučaju proljeva i povraćanja, kontracepcijski učinak se smanjuje (bez prekida primjene lijeka, potrebno je koristiti dodatne ne-hormonske metode kontracepcije).

Postoje izvještaji o povećanom riziku od raka vrata maternice uz produljeno korištenje COC-a. Veza s uzimanjem COC-a nije dokazana. Ostaje kontroverzno pitanje u kojoj su mjeri ovi nalazi povezani s patologijom cerviksa ili s obilježjima seksualnog ponašanja (rjeđe se koriste metode kontracepcije). Najvažniji čimbenik rizika za rak vrata maternice je perzistentna HPV infekcija. Meta-analiza 54 epidemiološke studije pokazala je da postoji blago povećan relativni rizik od razvoja karcinoma dojke kod žena koje uzimaju COC u ovom trenutku (relativni rizik 1,24). Povećani rizik postupno nestaje unutar 10 godina nakon prekida tih lijekova. Zbog činjenice da se rak dojke rijetko primjećuje kod žena mlađih od 40 godina, povećanje broja dijagnoza raka dojke kod žena koje sada uzimaju COC ili koje su nedavno uzimale to je neznatno u odnosu na ukupni rizik od ove bolesti. Njegova povezanost s KOC-om nije dokazana. Primijećeno povećanje rizika može biti i zbog ranije dijagnoze raka dojke kod žena koje koriste COC. Žene koje su ikada koristile KOK otkrivaju ranije stadije raka dojke od žena koje ih nikada nisu koristile.

U rijetkim slučajevima, u odnosu na pozadinu uporabe KOK-a, uočen je razvoj tumora jetre, što je u nekim slučajevima dovelo do životno ugrožavajućeg intraabdominalnog krvarenja. To se mora uzeti u obzir prilikom diferencijalne dijagnoze u slučaju jakog bola u abdomenu, povećane jetre ili znakova intraabdominalnog krvarenja.

Korištenje COC-a može utjecati na laboratorijske rezultate, uključujući biokemijske pokazatelje učinka jetre, štitne žlijezde, nadbubrežne žlijezde i bubrega, koncentracije proteina u plazmi, primjerice kortikosteroid-vezujućeg globulina, kao i lipidno-lipoproteinski sastav krvi, metabolizam ugljikohidrata i koagulacije krvi. Međutim, obično odstupanja ostaju unutar raspona normalnih laboratorijskih vrijednosti.

Lijek je kontraindiciran tijekom trudnoće, sumnje na trudnoću i tijekom dojenja.

Više Članaka O Vrstama Akni