Soda za pečenje - alat koji, možda, svaka domaćica ima u kući!
Njegova jedinstvenost je da je to prehrambeni proizvod. Stoga se može sigurno koristiti na različite načine, uključujući njegu tijela i lica.
Uobičajena je njegova uporaba u kuhinji za čišćenje površina od nehrđajućeg čelika, posuđa, lonaca i tako dalje. Soda savršeno čisti i oštećuje zbog alkalne reakcije.

Hladnjak unutar čistog soda. Štoviše, kad se operem s vlažnom krpom, ostavljam malo sode - tako će se manje prljavštine zalijepiti za površinu, bit će lakše oprati sljedeći put, bakterije će biti teže reproducirati. I neugodni mirisi će biti manje formirani.

Također, u mnogim vrstama pečenja ne može bez bez soda. Pravim pite s sodom, a koristi se s octom.

Kupio je povrće, voće, čistio spužvom, na koju sam natočio sok - da uklonim kemiju koja je na površini ploda.

Nanesite soda i njegu tijela - u soda kupkama. Ja ih radim ne često, obično jednom svaka tri tjedna. Ova kupka aktivira metaboličke procese, potiče gubitak težine, dovodi kožu na ton - koža postaje crvena, procesi se aktiviraju.

Također čisti crne točkice dobro. Možete napraviti peeling iz mješavine fine sode i soli, a također se primjenjuju na kosu.

Koža, naravno, nakon zahvata sa sokom, bolje je zasititi kremu - obično koristim više masti za tijelo i vrat, manje masti za lice.

Povremeno, jednom u 10-15 dana koristim soda za četkanje. Dobar bijeli i osvježavajući. No često ne biste trebali pere zube s njom.

Pomaže u razvoju parodontitisa, stomatitisa u usnoj šupljini. Možete isprati usta i grlo SARS-om i upaljenim grlom. Izvrsno čisti, potiče zacjeljivanje.

Losioni sode znatno olakšavaju svrab od uboda insekata.
Pa uklanja fenomen žgaravice, ali često se ne smije koristiti, prejako sredstvo.

Općenito, soda je prekrasan proizvod koji su koristile čak i naše bake.
Posebno je zadovoljstvo što se dizajn ambalaže nije mijenjao tijekom desetljeća.

Komentari o opozivu (57)

Ima još tajni korištenja sode

Kako koristiti soda za pečenje?

Čajna žličica sode otopljene u mlijeku, a još bolje s žlicom meda, najbolji je omekšivač za kašalj koji savršeno razrjeđuje ispljuvak. Osim omekšavanja svojstva, soda ima slab antiseptički učinak, pa je korisno isprati upalu grla otopinom sode bikarbone u čaši tople vode.

U slučaju nepodnošenja mlijeka, korisno je udisanje s otopinom sode (žlica na litru kipuće vode). Korisno je u otopinu dodati eterična ulja bora, eukaliptusa, ružmarina.

Soda doprinosi uklanjanju tekućine iz tijela, pa se može koristiti i za hipertenziju, ako ne postoji niz uobičajenih lijekova za smanjenje tlaka. Pola čajne žličice uzete s lijekovima omogućuje vam smanjenje njihove doze.

Učinkovita soda za pečenje i kisele opekline - uz pomoć otopine sode, možete odmah neutralizirati djelovanje kiseline. Kupka sa sodom - učinkovito pomaže kod opeklina od sunca.

Pijenje sokova je jedan od najboljih, i što je najvažnije, bezopasno sredstvo za uklanjanje mirisa znoja. Neutralizira kiselo okruženje. I, kao što znate, u njemu se razmnožavaju bakterije i gljivice, koje daju neugodan miris znoju. Stoga je korisno za vrijeme pranja pod tušem podmazati pazuha i stopala s sodom za pečenje. Cipele su također izbrisane iznutra s otopinom sode ili jednostavno posute sodom.

Kupke s toplom otopinom sode pomažu u liječenju felds - gnojna upala ispod ploče noktiju prsta.

Soda za pečenje koristi se i kao profilaktičko sredstvo za gljivične infekcije nogu. Da bi se izliječila stara gljivica (posebno gljivica za nokte), potrebni su posebni lijekovi, ali nakon posjeta bazenu ili plaži, kada postoji velika šansa da se uhvati ova neugodna bolest, najbolje je napraviti toplu kupku s dodatkom sode.

Soda hrane - pregled

Akne sode i masne na licu.

Dobar dan! Akne na licu dugo se nisu upoznale, ali kao nešto nedavno, opet su mi se pojavile. Odlučio sam se pokušati riješiti lijekova za akne, naime sode.

Svatko ga ima. Stalno ga dodajte u brašno. Ali akne, nisam pokušao liječiti prije.

Brzo i jeftino sam se riješio akni.

Nakon što su mi se na licu pojavili antibiotici, pojavile su se akne kao gljive. Oni su mali i mnogo njih. Razumijem da trebate liječiti disbakteriozu. Već sam pisala o Hilak forte i kako ih je akne izliječila zauvijek. (Antibiotici su sve upropastili.) Ali sada sam htjela brzo i ne skupo ukloniti akne.

Recept za akne je jednostavan.

Uzmite malu posudu ili čašu i dodajte pola čajne žličice sode u 50 ml vode. Dobro promiješajte i nanesite ovo rješenje na problematična područja lica. Stavio sam ruke, lagano prevrćući kožu. Kada se otopina osuši, stvara se lagano bjelkasti veo. Na preplanuloj koži vjerojatno će biti vrlo uočljiva. Gotovo da nemam tan i soda nije bila vidljiva.

Rastvor sam nanosio 2 puta dnevno nakon pranja i lagane kreme. Imam kombinirani tip kože, masnu u T zoni i suhu na obrazima. Stavite otopinu na čelo i nos.

Učinak je premašio moja očekivanja. Nakon 5 dana, moje akne su potpuno nestale.

Otopina sode dala je još jedan izvrstan efekt matiranja. Nijedna krema i prašak to nisu dali. Učinak traje čak i pri zagrijavanju do 3 sata pod suncem. Onda se sjaji počinje pokazivati.

Soda jako suši kožu, tako da je više od 5-7 dana za redom još bolje da se ne primjenjuje.

Više soda ne može se primijeniti na kožu gdje su rane. Hoćeš podesiti.

Brzo i jeftino, soda me je oslobodila akni.

Oko 10 dana nakon tečaja, akne su ponovno počele sipati. Soda pomaže, ali privremeno. Iako brzo. Potrebno je liječiti uzrok. Stoga, svatko zainteresiran za moju recenziju o Hilak Forte.

Soda ima izvrsno djelovanje na sušenje i bakterije, a zbog svojih svojstava preispitala sam svoj stav prema njoj. Sada se soda troši brže nego prije.

Mnogi soda se koristi kao dezodorans. Ali pronašao sam prikladniji način. Crystal Alunite. Usput, odveo sam ga do Alija.

Čišćenje i njega sokova za lice: savjet kozmetičara

Nezasluženo smo podcjenjivali sok, misleći da je to samo prah za pripremu tijesta. Međutim, to nije uvijek bio slučaj: naše bake su sigurno znale vrijednost ovog proizvoda, jer su morale sačuvati ljepotu bez milijuna cijevi modernih alata koji su nam sada dostupni. Jesu li oni dobri kao što je navedeno u oglašavanju? Ne pokušavajte se vratiti receptima ljepote moje bake? Shvatite da soda - za lice najbolji način mogu samo podebljane ljepote. Hoćete li riskirati?

Kako soda utječe na kožu

Obični kuhinjski proizvod - natrijev bikarbonat može zamijeniti kremu za lice, kozmetičku masku i program pilinga. Takav čarobni učinak objašnjava se iznimnim sastavom, gdje korisni sastojci, kada se kombiniraju, značajno povećavaju njihovu učinkovitost.

  1. Kisik, koji doslovno oživljava kožu.
  2. Natrij je vrsta "dirigenta" svega što je korisno, noseći lijekove za život od površine kože do dubokih slojeva dermisa, gdje liječe, hrane kožu iznutra.
  3. Vodik koji štiti lice od agresivnosti štetnih učinaka cjelokupnog okoliša.
  4. Ugljik je neprijatelj masnog sjaja i akni, što je pošast za ljepotom.

Što je koristiti

Već ste shvatili da je natrijev bikarbonat jedna od najboljih prirodnih kozmetika, pogledajmo primjere koliko je soda korisna za lice, koje može izliječiti i prevladati. Dakle:

  • Onečišćenje, bilo koje vrste - čak i od prašine / prljavštine, čak i iz kozmetike / šminke.
  • Akne svih vrsta - čak i tinejdžerske, čak i hormonske.
  • Masni sjaj, kvarenje svake slike.
  • Crvenilo.
  • Ujedi insekata, prateći svrab.
  • Crne točke.
  • Zatvaranje žlijezda.
  • Oteklina i modrice oko očiju.
  • Prekomjerna masna koža.

Kažu da, ako operete sok, tada starost neće doći, ali važno je zapamtiti ravnotežu, jer odmah treba shvatiti u kojim slučajevima natrijev bikarbonat nije pomoćnik.

Kontraindikacije i šteta

Čak i najkorisniji lijek može biti otrov ako ste alergični na njega, natrijev bikarbonat nije iznimka. Da biste razumjeli ako imate individualnu netoleranciju na čudesni prah, napravite test: pripremite kašu, nanesite na nježno područje na lakat, pričekajte 15 minuta, provjerite postoji li negativna reakcija u obliku crvenila, ljuštenja, svrbeža.

Šteta može izazvati čudo u prahu iu takvim slučajevima:

  • pogodak na sluznicu;
  • prekoračenje trajanja postupaka;
  • povećanje doze koncentracije sastojaka u recepturama;
  • amater u lice savjetodavnim kozmetičarima.

Nepridržavanje pravila ispunjeno je opeklinama tkiva, iritacijom omotača, osipom na koži i drugim neugodnim nuspojavama. Stoga, naučite kako pravilno postupati s alatom za iscjeljivanje, onda će vam se odužiti ljepotom.

Kako napraviti peeling soda

Ne samo da je važno za koji recept očistiti vaše lice sa sodom kod kuće, već i kako to činite. One male stvari koje su ponekad "iza kulisa" recepta, ponekad igraju ključnu ulogu. Naravno, kozmetičari uzimaju takve pojedinosti zdravo za gotovo, čine ih "na stroju", ali imate drugačiju profesiju, zar ne? Zato naučimo osnove rukovanja sokom, osnovna pravila pripreme kože za postupke.

Dakle, opća pravila za čišćenje pokriti s natrijevim bikarbonatom - kozmetičari savjeti:

  1. Prije zahvata pregledajte kožu, provjerite prisutnost ispucalih područja, rane, ogrebotine, opekotine. Ako ih ima, potrebno je odgoditi sjednicu za pročišćavanje. Nemojte guliti nakon sunčanja, bolje je očistiti lice prije sunčanja.
  2. Prva faza pilinga je uvijek čišćenje lica dekorativne kozmetike. Drugi - parenje kože. Nadalje djelovati strogo prema receptu koji vam se sviđa.
  3. Upotrijebite samo hranjivu verziju proizvoda, niti jedna druga vrsta ne smije doći u kontakt s poklopcem i može prouzročiti nepopravljivu štetu vašoj ljepoti.
  4. Ako prvi put radite piling, počnite s malim dijelom dermisa, na primjer, s čela.
  5. Prilikom primjene sastava zaobilazite bočna područja oko usana, očiju.
  6. Što god kažete kozmetičarima ili diktiraju recepte, čuvanje smjese natrijevim bikarbonatom na licu više od četvrt sata ne isplati.
  7. Završni dio pilinga uvijek uključuje obilno pranje, a zatim nanošenje hidratantne kreme pogodne za vaš tip kože.

Ovo je važno znati! Uzmite u obzir reakciju vaše kože ne samo na sokove, nego i na druge komponente maske s kojom se peeling.

Video: zbirka maski na bazi sode

Recepti za sok za čišćenje

A sada ćemo razgovarati o tome kako očistiti lice s sodom koristeći jedan ili drugi recept. Osim sode, mogu biti prisutni i drugi sastojci, to je samo za dobrobit ljepote, ali zapamtite da trebate provjeriti imate li alergije.

Kozmetički sapun i soda

Kozmetolozi u šali nazivaju tu tehniku ​​"peelingom za lijene", jer za to postoje razlozi: film sapunice na koži pomaže da se sva sredstva koja se nanose na nju rasporede što je moguće ravnomjernije, što znači da će svaki milimetar lica sigurno proći kroz akciju. Stoga, koristeći sapun, možete pojednostaviti cijelu tehnologiju: nemojte miješati različite sastojke, ne prljajte posuđe, ne tražite druge komponente.

Ključ uspjeha postupka leži u izboru sapuna - za lice koje trebate koristiti djecu, koja ima antibakterijsko djelovanje. I onda je sve jednostavno:

Korak 1. Poklopac očistite i isparite.

Korak 2. Podmažite lice sapunom.

Korak 3. Nanesite na sapun film gustu otopinu sode (1: 1 natrijev bikarbonat + voda).
Korak 4. Držite 15 minuta.

Korak 5. Temeljito oprati toplom vodom.

Takav postupak ne samo da će očistiti kožu, osloboditi vas crnih mrlja, očistiti žlijezde, već i osloboditi lice od akni, ljuštenja.

Soda maska ​​sa soli i pjena za brijanje

Sljedeći recept je osobito dobar za masne fragmente lica. Također je omiljen način da ljepote poboljšaju učinak sunčanja, pa razmislite prije nego što krenete na more.

Za sastav trebat će vam mala žlica fine soli i sode za pečenje, koja se mora miješati, u kombinaciji s pjenom za brijanje (možete čak koristiti i mušku marku).

Očišćeno lice na pari treba obraditi pripremljenom masom; Dajte čudesnoj maski 10 minuta da se natječe s masnom masnoćom, aknama, blatom i sjajem. Možete ukloniti sastav masažnim pokretima koji će produbiti čišćenje. Kozmetolozi preporučuju da ih počnete piti naizmjenično s toplom vodom kako biste počeli s hladnom vodom na kraju, što će omogućiti da se očišćene pore ponovno zatvore, da se spriječi ulazak prljavštine u žlijezde lojnica i ponovno začepljenje.

Pročišćavajuća soda maska ​​s pivskim kvascem

Recept s dodatkom kvasca je dobar jer koža nije samo očišćena, već i pomlađena, dobiva osvježavajuću hranu.

  • Žlica kvasca i natrijev bikarbonat,
  • dodati u masu kapsulu vitamina C (možete je pronaći u ljekarni),
  • razrijediti sastav vodom do konzistencije kiselog vrhnja,
  • nanesite prekrasnu smjesu
  • četrdeset sati ide o vašem poslovanju
  • isprati ostatke mase.

Soda bjelanjaka za lice

Peeling s proteinima u smislu brzine i djelotvornosti djelovanja nema jednakosti kada je potrebno osušiti neočekivane prištiće uoči zabave ili datuma. Ne ostavljajte ni traga sa sastavom crnih točaka, podmuklo kvareći šminku.

Da bi takav recept bio lakši za upotrebu: odvojite protein, dodajte pola male žlice natrijevog bikarbonata, promiješajte, nanesite, pustite da mješavina radi četvrtinu sata zbog besprijekornosti pokrova. Kozmetolozi savjetuju da se ostaci isperu masažnim pokretima, što će povećati učinak.

Kamilica, pjena za brijanje, soda

Ako ste vlasnik osjetljive, sklonosti crvenilu i iritaciji kože, tada vam kozmetičari propisuju kombinaciju natrijevog bikarbonata s kamilicom - čudesnu biljku, umirujuću masku i ublažavaju upale stanica. Kamilica omekšava agresivni utjecaj čudotvornog praha, ali ne smanjuje magičnu snagu njezina djelovanja. Pokušajte to sami shvatiti! Osim toga, kamilica se bori protiv infekcija, pa ako sumnjate u njihovu prisutnost, "naoružajte se" čudesnim receptom.

Prvo bi trebali napraviti izvarak kamilice. Nije teško: samo sipajte 100 ml kipuće vode preko žličice za juhu cvijeća koje se nalaze u ljekarni.

Dok pripremate tekućinu, možete obaviti glavnu pozornicu. Spojite žlicu natrij bikarbonata s pjenom koju već znate, koja se koristi za brijanje. Nanesite kašu da pokrije točno četvrt sata. A zatim nježno oprati ostatke sastava s pamučni jastučić navlažen s kamilice izvarak. Očišćeno lice ponovno je začinjeno prekrasnim čajem. Voda u ovom postupku nije uključena.

Kokosovo ulje i soda za lice

Još jedna osjetljiva kompozicija za nježnu, razdražljivu masku je kokosovo ulje koje savršeno hrani, vlaži stanice, liječi pukotine, ubija bakterije i izjednačava pH ravnotežu - jezgru ljepote. Dodatni bonus je da nakon takvog čišćenja dermis ne mora biti navlažen, kokosovo ulje će čak preuzeti tu funkciju.

Kako provesti postupak?

U omjeru 1: 2, kombinirati natrijev bikarbonat s kokosovim uljem, odmah (ovo je glavna tajna), pomoću kružnih glatkih pokreta, nanijeti dobivenu pastu na površinu. Nakon 4 minute, isprati masu, sve - čišćenje u nekoliko minuta, diviti se rezultatu, cvatu, krase, uživaju u životu!

Vrijedi obratiti pozornost! Važno je koristiti prirodno kokosovo ulje, a ne zamjenske mješavine, a također obratiti pozornost na rok trajanja proizvoda.

Kako izbijeliti kožu s sodom

Piling je koristan postupak, ali što učiniti ako su vam potrebne radikalnije mjere, jer pate od “invazije” mrskih pjegica ili mrlja s neugodnom “bojom”. Ne brinite, natrij bikarbonat na ramenu da se nosi s čak i takve ozbiljne probleme, glavna stvar - povećati koncentraciju i rad na poboljšanju sastava. Počnimo?

Prije nego što objavite rat pigmentacije, razmotrimo uzroke pojave mrlja, jer tada jednostavno možete spriječiti takvu katastrofu u budućnosti.

Dakle, zahvaljujući tome što su se rodile pjege?

  • izlaganje suncu
  • putovanje morem
  • hormonalni neuspjeh,
  • trudnoća,
  • umor,
  • loša prehrana
  • bolest.

Naravno, uklanjanjem svih tih razloga, automatski ćete se riješiti pigmentacije, ali što učiniti kad rješavate probleme traju mjesecima, a sada želite biti lijepi?!

U već poznati natrijev bikarbonat dodajte sljedeće - dobro poznate sastojke, i dobili potpuno izuzeće od pjega:

Upoznajte recepte koji se mogu nositi s pigmentacijom za nekoliko minuta.

  • Soda i aspirin za lice

Takva kompozicija je vrsta pilinga, stoga će vas osloboditi ne samo mrlja, nego i potpuno obnoviti gornji sloj, posvijetliti poklopac, a u obliku bonusa eliminirati crvenilo, upalu, bakterije koje se nalaze na površini.

Za masku se morate zalijepiti na uobičajeni aspirin. Izvadite 5 tableta iz pakiranja i pretvorite ih u prašinu (pomoću kuglice, žlice, uz pomoć mlinca za kavu). Puder ulijte žlicu vode i pola - natrij bikarbonat. Dobro promiješajte, nanesite 15 minuta na poklopac. No, morat će se isprati izvarak kamilice (ali već znate kako se to radi).

Ovo je prilično agresivna postava. Dobro radi, ali ne isplati se djelomično koristiti masku - nemojte češće od jedne sesije u 2 tjedna.

  • Piling otopine vodene otopine

Osim sode, ništa s popisa u kući nije pronađeno? Nije važno, usvojite najlakši način borbe protiv pigmentacije. Otopite natrijev bikarbonat u kuhanoj (ne vrućoj) vodi, uz pomoć jastučića za prste, nanesite otopinu na kožu pokretom potapanja. Neka maska ​​radi četvrt sata, uklonite ostatke kontrastnim ispiranjem (toplo, a zatim hladnom vodom). A sada pogledajte u ogledalo: možete vidjeti kako je pokrov postao lakši, pojavila se baršuna, nestale su mrlje, crvenilo i ljuske.

  • Pročišćavanje sa sodom, jogurtom i peroksidom

Ako su pjege brojne, mrlje su tamne, a vi žudite za trenutnom obnovom ljepote, koristite pojačanu akcijsku tehniku. Dodajte pola natrijevog bikarbonata i nekoliko kapi vodikovog peroksida koncentracijom od 3% u žlicu jogurta. Promiješati, pokriti kožu, isprati nakon 5 minuta i oduševiti se razlikom!

Vrijedi obratiti pozornost! Jogurt je sasvim prihvatljivo zamijeniti kiselim vrhnjem ili kefirom bilo kojeg sadržaja masti.

  • Maska s zobenim pahuljicama i sodom

Kada je pokrov napadnut ne samo mjestima, nego i bore, upravo je dobro spojiti zobenu kašu s procesom koji je poznat po svojoj korisnosti. Ovaj postupak uklonit će pigmentaciju, izravnati dermis, zasititi stanice hranjivim tvarima i učiniti vas mlađima.

Recept je jednostavan: samljeti zobenu kašu mlinom za kavu u prah, dodajte žlicu NaHCO3 i ulijte toliko prokuhane vode da biste postigli konzistenciju kiselog vrhnja. Zatim premjestite ovu prekrasnu mješavinu na problematična područja. Nakon 10 minuta, riješite se ostataka toplom vodom. Nakon ove sesije, kozmetičari savjetuju uporabu tonika. Bore su nestale, provjerite!

  • Maskajte s sodom, limunom ili narančom

Ako muči pigmentacija, pate od akni, masni sjaj kvare šminku, zatim mirisni pomoćnik citrusa - limun juri da vam pomogne. Uzmi sok od polovice voćne i jušne žlice sode, nakon miješanja, pokrijte pokrov od kaše i nakon 10 minuta isperite. Niste pronašli limun, ali naranče stoje na stolu? Dobra zamjena, zauzvrat, ljepota će se također vratiti!

Ako je slučaj trčanje, postoji mnogo mjesta, pjege više nisu prikrivene s temeljima, koristite masku s dvostrukim učinkom - soda + glina. Ovo posljednje ima ne manje izražen učinak čišćenja od prvog, a ako ih kombinirate, dobivate čudesan učinak.

Sastav se priprema bez povjetarca: jednak volumen obje komponente razrijediti vodom / mlijekom / čajem. Izmiješajte poklopac procesa, zaboravite na postupak četvrt sata, isperite. Možete ponoviti svaki tjedan, ako jedno vrijeme nije dovoljno, ali prvo provjerite!

  • Kefir recept za jegulje i crne točkice

Baza kefira može pomoći vratiti nijansu prirodnom hladu, jer je ovaj proizvod također poznat po svojim kvalitetama čišćenja. Kombinirajte 50 ml kefira s nekoliko žlica rižinog brašna, zatim dodajte masu NaHCO na vrh noža3. Da bi se postigao učinak, potrebno je samo 3 minute izlaganja pripravka dermisu.

  • Soda losione iz vrećica ispod očiju

Natrijev bikarbonat može pobijediti i omražati vrećice ispod očiju. Za borbu s njima, prah bi trebao biti razrijeđen s vodom do konzistencije kiselog vrhnja, a zatim sipati prstohvat zobene pahuljice. Kaša oprezno rukujte s nesretnim vrećicama, odmorite 5 minuta, isperite. Vidjet ćete: vrećice se izglađuju, nabori nestaju, nijansa se izjednačava, ništa drugo u vama neće izdati umor, starost, živčane šokove i štetne utjecaje okoline.

Kako se brinuti za lice nakon čišćenja

Kako bi se rezultat konsolidirao, važno je da se nakon postupka pravilno ponašate.

Najprije pažljivo uklonite ostatke s poklopca.

Drugo, nakon čišćenja, koristite krem, tonik.

Treće, ne zaboravite ponoviti sesije, jer ljepota zahtijeva brigu.

Video: osnovna načela njege kože

Kao što možete vidjeti, obični proizvodi mogu raditi kao i inozemna sredstva u šarenim staklenkama, pa zašto preplaćujete? A ušteđeni iznos može se uložiti u nove odjeće, kozmetiku, parfeme ili putovanja, zar ne, lijepo?

Soda za čišćenje lica

Osnove šminke, izbor kozmetike za pravu šminku. Večernja mladost ujutro, večernja njega kože. Kozmetičke tvrtke i brandovi kozmetike. Ženska seksualnost, kako se pravilno poučavati.

Soda za čišćenje lica

12. lis. 2015, 16:17

Re: Soda za čišćenje kože

13 Lis 2015, 08:07

Re: Soda za čišćenje kože

16 Lis 2015, 02:08

Re: Soda za čišćenje kože

20.10.2015. 10:45

Re: Soda za čišćenje kože

28 Lis 2015, 10:55

Re: Soda za čišćenje kože

29 Lis 2015, 13:17

Već sam se susreo s takvim čišćenjem lica. Samo, za početak, bilo je potrebno temeljito ispariti kožu. I nisam to učinio. Samo oprati i staviti sok. Nakon postupka, čak se i krema ne koristi.

Rezultat mi je odmah zadovoljio. Sve su se ogulile, koža je postala meka i glatka. Ali drugog dana sam bio u šoku. Gledajući u ogledalo, vidio sam mnogo malih rana i suhe kože. Dan kasnije, akne su se počele penjati. Očigledno, učinio sam nešto pogrešno. Imao sam užasan tantrum.

Stoga, drage djevojke, budite oprezni s ovom metodom čišćenja. Da biste počeli topiti kožu, a tek tada nanesite soda. Glavno je ne pretjerivati. Nakon čišćenja obavezno navlažite lice kremom. Mislim da će onda sve biti u redu.

Soda maska

03 lip 2016, 11:58

Re: Maska od sode

04 lip 2016, 03:18

Re: Maska od sode

04 lip 2016, 13:33

Re: Soda Face Cleaner

13. lipnja 2016. u 12:18

Powered by phpBB © phpBB Grupa. Puna verzija

Soda je izvrstan lijek za akne, moje iskustvo korištenja

Ono što ljudi jednostavno ne pokušavaju liječiti acne, ali je zaboravio soda. Sada soda je dobivanjem popularnost na internetu, to je pripisuje svojstva iz svih bolesti, uključujući i rak. U ovom članku neću govoriti o tim bolestima, želim razabrati temu kako soda pomaže kod akni na licu.

Ova tema po mom mišljenju zahtijeva posebnu pozornost, budući da soda rješava mnoge probleme s kožom, ne samo povezane s aknama. Nakon maski s sodom, koža lica postaje elastična, glatka, baršunasta, ali najprije stvari.

Svojstva kože

  1. protuupalno.
  2. uklanjate svrab i crvenilo.
  3. suši.
  4. uklanja višak sebuma s lica.
  5. liječi ožiljke.
  6. uklanja mrlje nakon akni.
  7. Uklanja mrtvi sloj kože.
  8. pomaže od crnih točaka.

Kao što možete vidjeti svojstva sode obiluju, samo neka vrsta panaceje :)

Kako

Soda u profesionalnom jeziku kemičara zvuči kao natrijev bikarbonat, ima oblik fino-kristalnog praha, ja zapravo sve znam :) Glavna kvaliteta zbog koje soda tretira akne je njezina alkalna svojstva.

Ne brinite, to je slaba lužina, a ne toliko u baterijama :)

To je lužina koja ima antimikrobni učinak, a također uklanja rožnati sloj kože i višak masnoće. Ljudi koji se dugo bore s aknama, znam koliko su važna ta svojstva!

Razvrstajmo svojstva po redu

№1. Protuupalno. Zbog toga se mikrobi neće razviti na koži, odnosno akne se neće pojaviti. Postojeće akne, soda će se osušiti i ublažiti crvenilo, ali još je bolje izliječiti akne koje se pojavljuju u razgovoru s levomycetinom i koristiti soda kao profilaktičko sredstvo.

№2. Regulira sebum. Soda maska ​​uklanja masnoću s lica, tako da pore neće biti začepljene. A kada masnoća izlazi slobodno, bakterije nemaju gdje rasti.

№3. Nakon akni i ožiljaka. Zbog nepravilnog liječenja akni, kao i stiskanja, stajaća mjesta mogu se formirati, krv teče u takvim područjima slabo, jer je poremećena stanična ravnoteža, plus gljivica. Zbog svojih alkalnih svojstava, soda se bori protiv gljivica, ljušti stratum corneum, zbog čega se pojačava dotok krvi u stanice kože, a time i mrlje i ožiljci brzo prolaze.

Što se tiče ožiljaka, ovo je posebna tema, lako ih je zaraditi, ali teško je izliječiti, pa nikada nemojte pritiskati akne!

№4. Crne točke. Ako pomiješate bijelu glinu, sodu i sol, onda će ova prekrasna smjesa izvući ove male probleme s licem. To se događa zato što soda dezinficira, a glina i sol, djelujući kao apsorbent, izvlače nakupljenu prljavštinu u pore.

Soda iz curenja lica

Maske s sodom vrlo su jednostavne za pripremu.

U posudi pomiješajte 1-2 žlice sode i vode. Voda dodaje toliko da napravi kašu, koju stavljamo na lice. Potrebno je podnijeti zahtjev za 15-20 minuta. Maska se u pravilu vrlo brzo suši, zbog toga se počinje raspadati.

Prvo isperite s toplom, a zatim upotrijebite hladnu vodu (kako bi se očišćene pore suzile). To je potrebno koristiti 1-2 puta tjedno, nema nuspojava, ali nije potrebno isušiti kožu prečesto.

Koje komponente mogu dodati više?

Maska od sode je vrlo jednostavna za pripremu i istovremeno vrlo učinkovita. Kako bi se poboljšao učinak koji trebate dodati maski: sol i bijela glina, kao što sam rekao ranije, ove komponente će pomoći da se protežu crne točke, kao i ubrzati zacjeljivanje ožiljaka i izbjeljivanje mrlja.

Ova maska ​​se priprema ovako:

Jedna žlica bijele gline i sode, plus jedna čajna žličica kuhinjske soli. Sve se to miješa i nanosi na lice. Držite 10-20 minuta.

Ako je lice jako praćeno, onda ga prije toga isperite, a sljedeći put smanjite količinu soli.

Soda i bez gline pokazat će hladan rezultat. Koristim prvu vrstu maske, a drugu.

recenzije

Moje mišljenje o učinkovitosti akni i mjesta nakon njih.

Stvarno mi se svidjela soda! Zahvaljujući tim maskama, masna koža se znatno smanjila, mjesta su počela prolaziti mnogo brže. Posebno ću zamijetiti drugu masku s glinom. Po mom mišljenju - ovo je jedna od najboljih maski za lice, raspon njezinih akcija je izuzetno velik.

Savjetujem svima da uključe ovu masku u svoj popis proizvoda za njegu kože.

Primijetim, maska ​​je prije svega potrebna za čišćenje pora, liječenje mjesta nakon akni, ali protiv velikog broja akni, osobito potkožnih, soda će biti nemoćna. Što u ovom slučaju koristim antibakterijske lijekove

Pomoći će ubiti bakterije, tako da neće biti upale na licu, a nakon toga koristim maske za uklanjanje pete i sprječavanje pojave novih bubuljica.

Ovdje je jednostavan režim liječenja.

Ostale recenzije:

zaključak

Acne tretman je integrirani pristup. Soda, zauzvrat, pomoći će ukloniti višak sebuma, tako da pore neće biti začepljene, osušiti postojeće bubuljice, kao i ukloniti pigmentne mrlje.

Budite sigurni da pokušate koristiti, rezultat će vas sigurno zadovoljiti. Glavna stvar je ne biti gorljiv u primjeni, 1-3 puta tjedno će biti sasvim dovoljno.

Danas imam sve, ako imate vlastite recepte za korištenje soda za lice, napišite ih u komentarima.

Soda za lice - recenzije, recepti maske

Jedinstvena svojstva sode za pečenje čine odličan posao s pigmentacijom, aknama, aknama. Najmanji enzimi u prahu ulaze u pore lica duboko i učinkovito čiste nečistoće, sprječavajući upale i izravnavajući ten.

U uvjetima kozmetičkih salona takve se procedure provode svakodnevno. No, u isto vrijeme, kupci moraju platiti velike iznose za najjednostavniji postupak koji se može obaviti kod kuće.

Soda nuggetsi mogu izgrebati osjetljivu kožu, pa je treba nanositi oprezno. Maske za lice s sodom, prema ocjenama kozmetičara, koriste se:

  • za uklanjanje mitesera;
  • kontaminirane pore, njihova šljaka.

Prije uporabe, napravite test osjetljivosti i podmažite zapešće otopinom.

  • Ne možete koristiti masku sa sokom i soli:
  • S preosjetljivom i tankom kožom;
  • Ako postoje rane, ogrebotine, ogrebotine, upale;
  • Uz blizinu kapilara i krvnih sustava na koži.

S pojavom crvenila, oteklina, maske osipa apsolutno je nemoguće primijeniti!

  1. Za ublažavanje učinaka sastava na kožu prije nanošenja nanesite nerafinirano ulje na kožu.
  2. Nakon nanošenja, isprati naizmjenično toplom i hladnom, ali ne hladnom vodom.
  3. Nanesite antiseptičnu kremu.
  • 2 žlice. l. tekućina za pranje razrijeđena u 1 tbsp. l. vodu, napunite malu prstohvat soli (malo) i sode.
  • Nanesite na 10-15 minuta, isperite toplom tekućom vodom.
  • Otopite soda i finu sol u jednakim dijelovima u maloj količini ulja.
  • Nanesite u urednim kružnim pokretima 15 minuta, isperite toplom tekućom vodom, a zatim hladnom.
  • Natopite sapun za bebe, dodajte prstohvat sode bikarbone i fine soli, dobro promiješajte.
  • Nanesite na lice kružnim pokretima, ostavite 10 minuta i isperite.

Ovaj recept je agresivan i apsolutno kontraindiciran za osobe s osjetljivim tkivima.

  • Mokro lice, premaz na prvi soda, kao da se trlja po licu, zatim maloj mješavini kuhinjske soli.
  • Nakon zahvata isperite toplom vodom, protresite antibakterijsku, antiseptičnu kremu.
  • Prstohvat sode za pečenje i smjese soli razrijeđen je u 2 žlice kreme za brijanje.
  • Ravnomjerno rasporedite kružnim pokretima.

Mješavina soli i sode za pečenje izvrsna je kozmetika. Ako recept koristite redovito, koža će biti ravnomjerna, starosna pigmentacija će nestati, crne točke, akne. Tkiva lica će zasjati, poboljšan protok krvi pomladit će stanice, fine bore će se izgladiti.

Soda maske za lice

Soda je izvrsno antibakterijsko sredstvo. Uz njegovu pomoć možete se riješiti akni i akni, kao i očistiti i osvježiti kožu.

Evo nekoliko recepata za maske na bazi sode koje će učiniti vaše lice još ljepšim.

Maska za čišćenje

Za pripremu maske trebate soda - 2 dijela i vodikov peroksid - 1 dio. Pomiješajte sastojke u maloj zdjeli. Smjesu nanesite na lice 15 minuta. Zatim, s vrhovima prstiju umočen u toplu vodu, u kružnim masažnim pokretima, uklonite masku i podmažite lice hidratantnom kremom.

Maska za ljuskavu kožu

Pomiješajte zobenu kašu (2 žličice) s sodom (1 čajna žličica), dodajte toplu vodu i napravite gustu smjesu. Masku treba utrljati u kožu lica, a nakon 20 minuta isprati hladnom vodom.

Maska za akne

Trebat će vam: krema (30%, 1 žlica), med (1 žlica), soda za pečenje (1 gram). Pomiješajte sok s vrhnjem, dodajte med i dobro izmiješajte. Masku nanesite na lice i isperite nakon 20 minuta mlakom vodom.

Hidratantna maska

Uzmite soda - 2 žlice i maslinovo ulje - 1 žlica. Sve dobro promiješajte, nanesite na lice i isperite vodom nakon 20 minuta.

Maska za čišćenje pora

Da biste napravili masku trebat će vam: krema za brijanje (1 tsp.) Soda (1/4 tsp.) I fino sol (1/2 tsp.). Izmiješati sve sastojke. Pred-parna lica, a zatim nanesite masku. Dvadeset minuta kasnije, isprati masku toplim ekstraktom nevena.

Maska iz vrećica ispod očiju natečenosti

Otopite 1 čajnu žličicu sode u čaši tople vode ili u čaju za spavanje. Navlažite pamučne jastučiće u otopini, lagano stisnite i stavite ih na kapke ili ispod očiju oko petnaest minuta.

Osvježavajuća maska

  • Oguljeni krastavac - 1/2 komada;
  • Soda - 1 čajna žličica;
  • Jabučni ocat - 1/2 tsp;
  • Zobena kaša - 1 čajna žličica;
  • Med - 1 žlica;
  • 1 bjelanjak.

Miješajte sve sastojke u miješalici i nanesite na lice. Isperite masku nakon 20 minuta.

Srodni članci

Slimming glinene obloge

Kako se brinuti za kožu dojke?

Začini za ljepotu lica

7 komentara

Za mene je to bilo otkriće da se soda može dodati maskama za lice. Pokušao sam napraviti masku s zobenom kašom jer imam suhu kožu, koja je lagano ljuskava. Iznenađujuće, nakon maske nije bilo nepropusnosti i suhoće, naprotiv, koža je postala vlažnija i mekša na dodir. Lice je postalo sjajnije i svježe. Sada želim isprobati masku za oči.

Ne bih se usudio napraviti masku s sodom, jer isušuje kožu. Može biti prikladan za masnu kožu.

Izvrsna masochki, nisu znali za ove, ali jako volim soda, znam da dobro čisti i omekšava kožu.
Činjenica da se suši - čujem po prvi put, kad smo bili u školi, koristili smo se za liječenje teen akni, pomogli!
Također se možete riješiti crnih točaka.
Ako sumnjam, savjetujem vam da isprobate kupke sa sodom (samo bez soli) - tako ćete vidjeti da koža postane neobično meka i nježna od sode, nikada nećete primijetiti nikakvu suhoću. Osim toga, tu je i hidratantna maska ​​sa soda +.
Posebno mi se svidjela maska ​​- soda, krema, med - savršena kombinacija, mogu zamisliti kako je to ugodno i učinkovito.
Danas ću probati masku za čišćenje - soda + vodikov peroksid, nekada sam to radio bez peroksida, a također je bio i vidljiv rezultat.
Soda sama savršeno čisti, s peroksid, vjerojatno, koža će biti snijeg-bijela.

Nekako sam napravila jednu masku s sodom.. pa nakon pranja lice je pocrvenilo i koža je bila upaljena! Nikad više neću tako dugo držati na mješavini sode za lice! Međutim, jednom tjedno pomiješam malu količinu sode s pranjem lica i koristim je kao piling. Efekt je tu!

Cool recepti maske. Definitivno ću pokušati nekoga od njih. Soda je jedan od najpristupačnijih i jeftinih alata, svatko ga ima. Pa zašto ne iskoristiti ovo i razmaziti se prekrasnim maskama.

To je sjajno! Nisam ni pomislio da možete napraviti maske iz sode! Jedino što sam ponekad radila bila je vrsta pilinga, miješati sok sa soli i staviti sapun u ovu smjesu s sapunastim pamučnim jastukom, a zatim je utrljati svojim licem. Dobro očišćen.

Prva maska ​​je dobra, ali ne i bez vremena za 15 minuta, trebalo bi 15 sekundi da stoji, vrlo je ugađala, a nakon toga koža crvenila, ali upala savršeno isušuje, sama je probala, one akne koje su dugo pukle prošle su 2 dana.

Akne za pečenje sode

Oleg iz Uryupinska

Ovo je najbolji lijek koji sam ikada pokušao. Imam hormonsku neravnotežu i nedavno mi ništa nije pomoglo.

I prošlog sam ljeta otkrio sok. Ostavio sam ga na licu kao masku za noć, ali to je samo pogoršalo situaciju. Kasnije, nakon što sam preslušao recenzije, odlučio sam ponovno probati sok.

Kako je koristim:

1. Vlažite

2. Uzimam malo sode na ruku i uriniram je da napravim kašu.

3. Nanesite na lice i držite oko 30 sekundi, a zatim isperite. Nemojte trljati akne s sodom!

4. Nanesite na lice veliku količinu hidratantnog losiona

Ponavljam postupak ujutro i navečer, a moje je lice zaista postalo čišće. Ako vam ovaj lijek ne pomogne, nemojte očajavati, jer svatko ima drugačiju kožu, a za postizanje rezultata možda će vam trebati više vremena i novca.

Anna iz Moskve

Lola iz Arkhangelsk

Rachel iz Amsterdama

komentari 5

Pa, naravno, soda se može koristiti, ali postoje ograničenja za tip kože. Za suhu kožu, njezina upotreba može dodatno presušiti i time uzrokovati štetu.

Delirij. Delirij. Delirij. Pokušavam. I ŠTO. DESET GODINA JE SVJEĆA ISKLJUČENA.

Doista, prava glupost. Nakon toga, reakcija može biti još gora. Još više posipa.

Vrlo je važno da ne utrljate akne s sodom, ali nježno nanesite na lice. Čim se maska ​​osuši (a to se dogodi nakon jedne ili dvije minute), odmah je isperite. Za vlaženje kože nakon maske potrebno je samo ako se počela ljuštiti. Imam prosječan stupanj pretvaranja u težak, napravim masku svake večeri tri dana, rezultat je već tamo, nije brz, barem mjesec dana podešavam takve procedure, a onda nekoliko puta tjedno za prevenciju, pomoći će, pomaže svima koji to rade Znam nekoliko ljudi koji su očistili kožu od sode.

To mi je puno pomoglo, čak i prvi put. Imam 29 godina. Kat se nije pogledala i shvatila da mora nešto učiniti! Koža je masna, s povećanim porama i osjećajem da uopće ne diše, kao da je pokrivena filmom. Raspoloženje zbog toga se kvari. Jedan plus da nema bora i nogu oko očiju.Želio sam otići do kozmetičara, ali sam odlučio sam ga probati. Odjednom sam obavio nekoliko postupaka:
1. Očistio sam lice, dobro sam ga isprala, nanijela gel bodyaga forte (prodana u apoteci, nije skupa), malo sam masirala kožu i ostavila je na 20 minuta. zabio se u kadu.
2. Uklonite cijeli gel i legnite ga da otključate u kadi. Već su primijenili mješavinu soli, sode i bilo kojeg gela za pranje, čak i dječji šampon. Imam Johnson Baby. Masaža je primijenila svu ovu smjesu i ostavljena na 10 minuta. Moram reći da je to bilo trnce. Jako. Moja koža je gusta. Onda je sve bilo oprano, koža je bila crvena i pore su bile otvorene, a ja sam sve crne jegulje stisnuo u ruke.
3. Stavili smo masku od gline. Imao sam plavu boju, ostavili smo je oko 20 minuta, a zatim nisam isprala masku od gline, ali, kako je bilo, otkolupyvala se u ručno. Činilo mi se da ću, ako ga isperem vodom, opet začepiti pore, nakon što sam ručno očistio glinu, dijelom na licu, ostavio sam je i nisam uklonio bjelkasti cvat i otišao u krevet.
Kad sam se probudio, lice je bilo očito više njegovano, bez masnog sjaja, pore su bile čišće i nešto manje, ten je bio veličanstven i osvježen. Osjećaj da vaša koža diše. Na obrazima su se pojavila mala crvenila. Mislim da je to više mehanička zaljubljenost. Reći ću da nisam pritisnula nikakve akne, osjećala sam da mi je koža izvučena i izglađena. Hoću, pa čak i tijekom tjedna svakodnevno ću pokušati napraviti masku s glinom. Onda ću napraviti kratku stanku. Općenito super. Čak sam zaboravio na kozmetičara. Iako još uvijek ide nekako iz zabave.

Akne na licu: maske i piling za tinejdžere i odrasle

Dobar dan, dragi čitatelji! Soda acne na licu stvarno pomaže, uzeti moju riječ za to. Ja, kao odrasla osoba, problem acne ne briga za dugo vremena. Ali, znam iz prve ruke, adolescenti (ili bolje rečeno njihovi roditelji) troše mnogo novca na sve vrste "Zenerit" i "Garnier".

Kad sam bio u tim godinama, jednostavno nije bilo velikog broja pilinga-gela, ali čak i bez ovog arsenala mogao bih imati lijepi ten. Općenito, djevojke-dječaci, zapamtimo tako jednostavan alat kao što je soda za pečenje.

Iz ovog članka saznat ćete:

Kako acne soda na lice

Jeste li upoznati s karakterističnim crveno-bijelim pakiranjem? Naravno, jer je soda u apsolutno svakoj kuhinji! Ovaj alat ne dodaje se samo pekarskim proizvodima kako bi ga učinio još više mrvljivim i visokim, već ga isprati otopinom grla ili usta radi bolova i stomatitisa. Soda za zdravlje je, naravno, kontroverzni proizvod, au kuhinji čisti posuđe, površine u stanu od prljavštine, plaka i mrlja...

Znanstveno, soda za pečenje je natrijeva sol ugljične kiseline, natrijev bikarbonat ili kraći bikarbonat. Ne sadrži ni minerale ni vitamine, a nema ni kalorija. I unatoč prisutnosti soli i kiseline u molekuli, djeluje u "ulozi" slabe alkalije. Znajući to, ponekad se preporuča uzeti slabu otopinu sode sa žgaravicom iznutra - za isplatu napada.

Iskreno, nikad nisam pio takve tekućine, pa me čak ni ime "sode bikarbone" nije moglo uvjeriti u to. No, vratimo se na temu: zahvaljujući ovoj značajki, naš natrijev bikarbonat pomaže normalizaciji kiselinsko-bazne ravnoteže bilo koje kože, a često uzrokuje neugodan osip.

Soda regulira masnu kožu i uklanja višak sebuma. Djelujući kao adsorbent, izvlači onečišćivače iz pore i sužava ih, sprječavajući daljnje zaprljanje kanala. Ovaj prah može istovremeno ublažiti upale, osušiti i stegnuti pore.

Soda: upute za uporabu

Bikarbonat - izvrstan alat s kojim se možete i riješiti akni... i ozbiljno pogoršati zdravlje kože! Važno je slijediti jednostavna pravila primjene, zahvaljujući kojima će prah imati koristi, a ne štetiti. Dakle, što je potrebno zapamtiti?

  1. Za pripremu proizvoda za kućnu njegu koristite samo pročišćenu, čistu vodu i visokokvalitetnu sodu (koja nije istekla, nije požutjela ili stisnuta od vlage).
  2. Nanesite bikarbonat samo na očišćenu kožu. U idealnom slučaju, pari se na parnoj kupelji, ili čak u kadi.
  3. Prije uporabe provjerite reakciju na alat, uzrokujući da savije lakat.
  4. Izbjegavajte kontakt s proizvodima na bazi sode oko usana i očiju.
  5. Nepoželjno je držati proizvod na licu više od 10 minuta, inače se povećava rizik od kemijske opekline ili neželjene suhe kože.
  6. Preporuča se oprati hladnom vodom (sobna temperatura), a nikako kipućom vodom, tako da soda ne reagira s njom.
  7. Savjetujem vam da kožu navlažite kremom nakon što ste isprali masku na bazi sode.

Savjet! Ako nikada niste koristili sodu i želite je probati po prvi put, započnite eksperiment s maskama za osjetljivu kožu - tako ćete manje vjerojatno imati problema.

Njihove veličanstvene recepte

Tradicionalna medicina nudi više od jednog recepta za ljepotu na bazi sode. Neki od njih čak obećavaju da će se riješiti akni vrlo brzo, gotovo u jednom danu. Naravno, nakon prve prijave neće biti takvog magičnog efekta, ali nakon jedne procedure primijetit ćete očite promjene na bolje - kažem iz vlastitog iskustva!

Postoji veliki izbor različitih soda-based lijekova koji mogu pomoći izliječiti acne i dobili osloboditi od crne točke. To su kupke, losioni, piling i, naravno, maske. Odlučio sam vas upoznati sa svim gore navedenim metodama i početi, možda, od najlakših:

kupka

Savršeno pomaže pri sušenju kože i laganom prigušivanju upale, ne samo na licu, nego i na cijelom tijelu kao cjelini. Soda ima protuupalno i antibakterijsko djelovanje, pa ako se u toplo, ali ne u vruću vodu doda oko 150 grama bijelog praha, a ostane 15-20 minuta, sasvim je moguće očistiti prsa, ramena i leđa od neugodnih erupcija i komedona.

Nakon kupanja, preporučujem da se istuširate i nanesete hidratantnu kremu.

Postupak ne samo da liječi manje rane i čisti kožu, već normalizira metabolizam, poboljšava cirkulaciju limfe u tijelu i uništava bakterije.

piling

Što se tiče pilinga, a posebno o pilingu, rekao sam ti više od jednom. Oni moraju znati kako to učiniti kako treba, stoga vam savjetujem da pažljivo pročitate barem ovo:

Ovdje ću reći da naš današnji junak, općenito, djeluje tiho. Ali ovo je sve relativno, uvijek treba postupati oprezno i ​​nikako ne pretjerivati.

Recept broj 1. Slana soda

To je najjednostavniji i najpoznatiji alat koji je dobio pozitivne povratne informacije od djevojaka i žena svih uzrasta. Za njega se soda i sol miješaju u jednakim omjerima. Uzgojna gotova kompozicija ovisno o vrsti kože:

  • čistom vodom
  • hranjiva krema
  • vodikov peroksid ili
  • gel za pranje.

Promiješajte u stanje kaše i masirajte lice dobivenom mješavinom, obraćajući posebnu pozornost na zone akumulacije crnih točaka.

Jako vam savjetujem da ne pretjerate s masažom, pogotovo ako uzmete grubu sol. Postupak se može izvesti ne više od jednom tjedno, a nakon mjesec dana redovite uporabe potrebno je nekoliko tjedana pauze.

Recept broj 2. S pjenom za brijanje

Pjena za brijanje ne služi samo muškarcima. I ja volim ovaj alat, a sada ću s vama podijeliti kako ga koristi slabiji spol.

Za mekani piling, soda i pjena se uzimaju u jednakim omjerima, miješaju i nanose na prethodno ispareno lice. Zatim, pomoću mokre meke četke (možete koristiti nepotrebnu četkicu za zube) ili spužvu kroz problematična područja, isperite proizvod i nanesite masku od gline. Nakon čišćenja koristi se krema za lice.

Recept broj 3. Dva u jednom.

Prva dva proizvoda vrlo dobro čiste dermis, ali to je puno bolje, uzmite moju riječ za to. Redovito ga koristim čak i sada, kada mi stvarni komedoni uopće ne smetaju. Dakle, pripremamo ubojiti alat:

  1. Ulijte u zdjelu četvrtinu žličice sode.
  2. Tamo istisnemo 10 cm pjene za brijanje iz cijevi.
  3. Postupno dodajte vodu i istodobno pobijedite sastav (možete četkicu za zube ili četku za brijanje). To bi trebala biti mekana bijela masa.
  4. Uzimamo dobivenu pjenu, umočimo je u ravnu posudu solju i nanesemo masažne pokrete na potrebna područja.

Naravno, obratite više pozornosti na problematična područja, ali nemojte ignorirati ostatak mjesta. Samo bez fanatizma! Ne treba neko vrijeme ništa ostavljati - masiraju se, čiste i odmah isperu.

Nakon takvog čišćenja uvijek nanosim hranjivu mješavinu ulja, u slučaju masne kože koristit će se i hranjiva maska ​​(više ne masna).

Recept broj 4. Bakin lijek

Ovaj narodni lijek, u svoje vrijeme, savjetovao mi je vrlo mudra žena, i od tada mi je pomogla više od jednom. Našao sam mnoge izmjene ove popularne mudrosti na World Wide Webu, ali ću vam dati "klasičnu" verziju.

  1. U čaši kipuće vode razrijedi se žlica sode i šećera.
  2. Mi smo smanjili u dobivenu smjesu pamučni disk i vrući (ali ne gori!) Disk obrišite točkasta područja i mjesta akumulacije akni.
  3. Primjenjujemo mali sapun na iste zone (bolje od dječje) - bez fanatizma, samo se prijavljujemo!
  4. Oprali smo lice hladnom vodom.
  5. Tretirana područja kože tretiramo malom količinom ulja, preferiram laneno sjeme.
  6. Ostavite ulje najmanje jedan sat. Nakon toga možete se oprati uobičajenim sredstvima.

Vjerujte mi, dragi čitatelji, ovaj ekspresni alat je više puta spašavao mene i moje djevojke, zatim našu djecu i nećake. No, obično sam za noć koristio ulje i otišao u krevet, a ujutro sam ustao u pravu kraljicu! Koža je postala glatka, mat i zdrava, iako fotografija "prije i poslije" radi.

maske

Želio bih reći da su bikarbonatne maske benignije od pilinga. Ali to nije tako! Maska, maska ​​nesloge. Budite sigurni da ste pomiješali i isprali sastav pri prvim neugodnim osjećajima.

Prije nanošenja maske, ne zaboravite očistiti, pa čak i bolje parni lice preko parne kupelji, kao što sam učinio, napisao sam u detalje, pročitajte. Zato počnimo:

Broj recepta 1. S zobenom kašom

Možda ne postoji više klasični recept za soda-masku nego zobena kaša.

  • Smrvite 3 žlice zobene kaše u brašno mlinom za kavu ili žbukom;
  • pomiješajte s čajnom žličicom sode bikarbone;
  • razrijeđen s vodom do konzistencije kiselog vrhnja.

Smjesa se nanosi na lice, izbjegavajući područje ispod očiju. Nakon 10 minuta, potrebno je oprati i nanijeti kremu. Kist je i dalje isti, kažem vam! U nekim varijacijama u istoj recepturi, sok od limuna (1 žličica) "spaja" se sa sastojcima koji, osim svega, posvjetljuju kožu i pomažu u borbi protiv pigmentnih mrlja.

Oh, budite oprezni s takvom maskom, molim vas - nemojte pretjerati ni na koji način.

Recept broj 2. Soda s glinom

Glina i bez našeg bijelog praha savršeno čiste dermis, au paru daju dvostruki udarac. Za maske ih kombiniramo u jednakim omjerima, ali što je potrebno osim glasovnih komponenti? Samo tekućinu da se prašak razrijedi do željene debljine. To može biti čista voda ili vinski okus nevena, na primjer, ili kamilica.

Držite smjesu za dugo vremena nije potrebno, isperite nakon 10 minuta, i hidratizirati kožu. Učinak neće dugo potrajati: pore će se znatno sužiti, crvenilo će se smanjiti, prekomjerna masnoća kože će nestati.

Recept broj 3. Na temelju meda

Maska s medom pogodna je samo za žene koje nemaju alergije na ovaj pčelinji proizvod. Može dati sjaj čak i dosadnoj koži; alat će je umiriti i pomoći u borbi protiv akni i komedona. sastojci:

  • 3 dijela sode,
  • 1 dio meda i
  • 1 dio tople vode.

Izmiješati na uobičajeni način i nanijeti na lice. Vrijeme ekspozicije je malo - dovoljno i 10 minuta.

Više recepata možete pogledati u videozapisu u nastavku:

U zaključku

Popis recepata može se nastaviti neograničeno, za čišćenje i protiv akni, može se kombinirati natrijev bikarbonat:

  • s kiselim vrhnjem i drugim mliječnim proizvodima;
  • sa sokom od povrća i voća (usput, dobro je koristiti sok od aloe);
  • s jajetom, cijelim i odvojeno s proteinima ili žumanjkom;
  • s vodikovim peroksidom i čak
  • s aspirinom.

Mislim da vam je osnovni princip jasan, ali kako ćete nadoknaditi proporcije, ako želite, shvatit ćete, jer akne na licu u svakom slučaju uklanjaju sodu. Glavna stvar je odabrati sastav za sebe, dodati samo ono što odgovara vašoj koži.

Upozorenje! Unatoč masi pozitivnih svojstava, soda je prilično agresivna tvar, pa je treba koristiti s oprezom, ili se uopće ne smije koristiti:

  • vlasnici suhe i osjetljive kože;
  • u prisutnosti otvorenih rana ili ogrebotina;
  • osobe s tendencijom alergijskih reakcija;
  • Nemojte zloupotrebljavati alat.

Općenito, dragi moji čitatelji, vrijeme je da završim ovaj monolog. Nadam se da će mi recepti koji su mi više puta pomagali kao tinejdžera pomoći vama ili vašim voljenima da ostanu lijepi i atraktivni. Slobodno postavljajte pitanja, ako nešto nije jasno, odgovorit ću na njih. I pretplatite se na ažuriranja i pozovite prijatelje na blog: moji pretplatnici su najbolja nagrada za mene. Vidimo se opet!

Više Članaka O Vrstama Akni